Masopust - kostým pro děti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
U naa ve školce chodí proste v jakémkoliv karnevalovem kostýmu
holky jsou většinou princezny, kluci třeba piráti, superhrdinove, syn jde letos za Harryho pottera
nebo se zeptej učitelek u vás, jestli to mají přímo nějak tématicky pojaté ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vždycky se něco vymyslelo. Jelikož chodí po vesnici školka se svým průvodem, jdou se ukázat radním a do školy. Pak mají nějaké vystoupení ve středu obce. Tak jsem dávala něco, ať si to dají na bundu. Takže klidně čaroděj a jeho plášť. Klobouk na čepici a plášť se uvázal přes bundu. Nebo bílé šaty. Že je to nevěsta. Ty jsem tehdy koupila za pár korun v bazaru. Pak bílé prostěradlo. To byl Křemílek. Minulý týden jsem viděla fotku na fb Pat a Mat kostým. To vypadalo krásně. A taky použité věci, které se klidně najdou doma nebo v bazaru. Netřeba kupovat drahý kostým. Dá se kouzlit i za trošku. Děcka mají vždy radost, když jsou takové akce. Takže jsem je v tom vždy a ráda podpořila. Ve škole taky máme tématické dny, kdy je kostým. Mám to ráda. Sama se vždy zapojím. Je to hezké a hravé zpestření.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Chci se zeptat, jak jste řešili kostým pro děti na masopust? Dcera má ve školce masopust a tak přemýšlím, co jí dát.. Dcerka by nejraději chtěla nějaké princeznovske šaty.. Řešili jste nebo jste dítěti dali co jste měli a neřešili jste? Aby ve školce nebyla jediná, co bude mít takové šaty 😄 😬.
Já myslím, ze ve školce se neřeší jestli je kostým tradičně masopustní. Urcite muže být za princeznu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Loni v detske skupině šla za ovecku, letos za žábu. Letos teda učitelky jasne chtěly, ať jdou děti za „tradiční“, masopustni převleky, žádné princezny, superhrdnive atd… ![]()
hledám jednoduché diy návody na detske kostýmy na pinterestu, co zvládnu i já ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jeden jde za piráta a druhy za rytire. Tradice se u nás nedrží, mají proste karneval.
Jinak taky se skolkou chodili průvody, takže tam jsem dávala cokoli, co se dalo poznat i v bunde - carodej, rytíř, princ, jednou měli prosteradla přes bundy a sli za duchy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží, jak to má školka dcery pojato. Jestli mají masopust v místnosti nebo taky jdou opravdu průvod. Prva se teda zeptat ve školce.
Chce být princezna, ať je princezna. Bych to nedramatizovala. U nás to teda nikdo nehrotil. Šlo o to, že každý má nějaký svůj kostým. Nedávno jsem viděla duhové šaty v Pepcu. Mohla být duhová princezna nebo víla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli chcete, mam pěkné princeznovske saty pro 3 letou holčičku na prodej. U nás děti ve školce opravdu chodí v kostymech, určitě nebude jediná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PepiKo píše:
Loni v detske skupině šla za ovecku, letos za žábu. Letos teda učitelky jasne chtěly, ať jdou děti za „tradiční“, masopustni převleky, žádné princezny, superhrdnive atd…
hledám jednoduché diy návody na detske kostýmy na pinterestu, co zvládnu i já
Třeba pomůže tento seznam tradičních postav Masopustu.
Obvyklou součástí masopustních obchůzek bývaly také postavy různých lidí a etnik (cikán a cikánka, mouřenín, ženich a nevěsta, bába s nůší, pán a panička, poustevník), profesí (policajt, soudce, dráteník, lékař) i postavy nadpřirozené (smrt, čert, anděl, vodník), zvířata zastupuje medvěd a kobyla.
Jen se obávám, že paní učitelka tradiční postavy masopustu nezná, navíc se liší krajově, dokonce i vesnice od vesnice, takže jedině nahlédnout do kronik.
U nás byla třeba tradiční postava průvodu i lehká žena, ale vždy to byl převlečený nejošklivější chlap z průvodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@suzka1 píše:
Jestli chcete, mam pěkné princeznovske saty pro 3 letou holčičku na prodej. U nás děti ve školce opravdu chodí v kostymech, určitě nebude jediná
Myslím, ze zakladatelka se nepta jestli má být dcera v kostýmu, ale ptá se jestli se na masopust hodi prevlek za princeznu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn půjde za draka, objednávala jsem to za pár stovek na internetu. Šaty seženeš za pár korun v Pepcu, Sinsay, Lidlu.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@z.pepa píše:
Třeba pomůže tento seznam tradičních postav Masopustu.Obvyklou součástí masopustních obchůzek bývaly také postavy různých lidí a etnik (cikán a cikánka, mouřenín, ženich a nevěsta, bába s nůší, pán a panička, poustevník), profesí (policajt, soudce, dráteník, lékař) i postavy nadpřirozené (smrt, čert, anděl, vodník), zvířata zastupuje medvěd a kobyla.
Jen se obávám, že paní učitelka tradiční postavy masopustu nezná, navíc se liší krajově, dokonce i vesnice od vesnice, takže jedině nahlédnout do kronik.
U nás byla třeba tradiční postava průvodu i lehká žena, ale vždy to byl převlečený nejošklivější chlap z průvodu.
a jak píšeš ženich a nevěsta, tak u nás je to vždy „nevěsťák“ - chlap převlečený za nevěstu, a medvěd samozřejmě s medvědářem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga
Myslím si to, protože to v žádných listech, ani Wikipedii nenajde.
Jak jsem psal, je to velmi rozdílné krajově a to dokonce i v základních postavách. U nás je ústřední postavou „slaměný“, jinde jí vůbec nemají.
Takže paní učitelka by musela do kroniky obce a o tom pochybuju, že by šla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chci se zeptat, jak jste řešili kostým pro děti na masopust? Dcera má ve školce masopust a tak přemýšlím, co jí dát.. Dcerka by nejraději chtěla nějaké princeznovske šaty.. Řešili jste nebo jste dítěti dali co jste měli a neřešili jste? Aby ve školce nebyla jediná, co bude mít takové šaty 😄 😬.