Masopust - kostým pro děti

Anonymní
12.2.24 08:54

Masopust kostým pro děti

Chci se zeptat, jak jste řešili kostým pro děti na masopust? Dcera má ve školce masopust a tak přemýšlím, co jí dát.. Dcerka by nejraději chtěla nějaké princeznovske šaty.. Řešili jste nebo jste dítěti dali co jste měli a neřešili jste? Aby ve školce nebyla jediná, co bude mít takové šaty 😄 😬.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37136
12.2.24 09:09

U naa ve školce chodí proste v jakémkoliv karnevalovem kostýmu :D holky jsou většinou princezny, kluci třeba piráti, superhrdinove, syn jde letos za Harryho pottera :nevim: nebo se zeptej učitelek u vás, jestli to mají přímo nějak tématicky pojaté :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
12.2.24 09:11

Vždycky se něco vymyslelo. Jelikož chodí po vesnici školka se svým průvodem, jdou se ukázat radním a do školy. Pak mají nějaké vystoupení ve středu obce. Tak jsem dávala něco, ať si to dají na bundu. Takže klidně čaroděj a jeho plášť. Klobouk na čepici a plášť se uvázal přes bundu. Nebo bílé šaty. Že je to nevěsta. Ty jsem tehdy koupila za pár korun v bazaru. Pak bílé prostěradlo. To byl Křemílek. Minulý týden jsem viděla fotku na fb Pat a Mat kostým. To vypadalo krásně. A taky použité věci, které se klidně najdou doma nebo v bazaru. Netřeba kupovat drahý kostým. Dá se kouzlit i za trošku. Děcka mají vždy radost, když jsou takové akce. Takže jsem je v tom vždy a ráda podpořila. Ve škole taky máme tématické dny, kdy je kostým. Mám to ráda. Sama se vždy zapojím. Je to hezké a hravé zpestření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15320
12.2.24 09:17
@Anonymní píše:
Chci se zeptat, jak jste řešili kostým pro děti na masopust? Dcera má ve školce masopust a tak přemýšlím, co jí dát.. Dcerka by nejraději chtěla nějaké princeznovske šaty.. Řešili jste nebo jste dítěti dali co jste měli a neřešili jste? Aby ve školce nebyla jediná, co bude mít takové šaty 😄 😬.

Já myslím, ze ve školce se neřeší jestli je kostým tradičně masopustní. Urcite muže být za princeznu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
12.2.24 09:22

Loni v detske skupině šla za ovecku, letos za žábu. Letos teda učitelky jasne chtěly, ať jdou děti za „tradiční“, masopustni převleky, žádné princezny, superhrdnive atd… :nevim:
hledám jednoduché diy návody na detske kostýmy na pinterestu, co zvládnu i já :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
12.2.24 09:27

Jeden jde za piráta a druhy za rytire. Tradice se u nás nedrží, mají proste karneval.

Jinak taky se skolkou chodili průvody, takže tam jsem dávala cokoli, co se dalo poznat i v bunde - carodej, rytíř, princ, jednou měli prosteradla přes bundy a sli za duchy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
12.2.24 09:31

Záleží, jak to má školka dcery pojato. Jestli mají masopust v místnosti nebo taky jdou opravdu průvod. Prva se teda zeptat ve školce.
Chce být princezna, ať je princezna. Bych to nedramatizovala. U nás to teda nikdo nehrotil. Šlo o to, že každý má nějaký svůj kostým. Nedávno jsem viděla duhové šaty v Pepcu. Mohla být duhová princezna nebo víla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3725
12.2.24 11:04

Jestli chcete, mam pěkné princeznovske saty pro 3 letou holčičku na prodej. U nás děti ve školce opravdu chodí v kostymech, určitě nebude jediná ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
12.2.24 11:08

Půjčila jsem v půjčovně. Spokojenost velká.

• Citovat
  • Upravit
1101
12.2.24 11:14
@PepiKo píše:
Loni v detske skupině šla za ovecku, letos za žábu. Letos teda učitelky jasne chtěly, ať jdou děti za „tradiční“, masopustni převleky, žádné princezny, superhrdnive atd… :nevim:
hledám jednoduché diy návody na detske kostýmy na pinterestu, co zvládnu i já :lol:

Třeba pomůže tento seznam tradičních postav Masopustu.

Obvyklou součástí masopustních obchůzek bývaly také postavy různých lidí a etnik (cikán a cikánka, mouřenín, ženich a nevěsta, bába s nůší, pán a panička, poustevník), profesí (policajt, soudce, dráteník, lékař) i postavy nadpřirozené (smrt, čert, anděl, vodník), zvířata zastupuje medvěd a kobyla.

Jen se obávám, že paní učitelka tradiční postavy masopustu nezná, navíc se liší krajově, dokonce i vesnice od vesnice, takže jedině nahlédnout do kronik.
U nás byla třeba tradiční postava průvodu i lehká žena, ale vždy to byl převlečený nejošklivější chlap z průvodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15320
12.2.24 11:44
@suzka1 píše:
Jestli chcete, mam pěkné princeznovske saty pro 3 letou holčičku na prodej. U nás děti ve školce opravdu chodí v kostymech, určitě nebude jediná ;)

Myslím, ze zakladatelka se nepta jestli má být dcera v kostýmu, ale ptá se jestli se na masopust hodi prevlek za princeznu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1059
12.2.24 14:55

Syn půjde za draka, objednávala jsem to za pár stovek na internetu. Šaty seženeš za pár korun v Pepcu, Sinsay, Lidlu.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77008
13.2.24 12:36
@z.pepa píše:
Třeba pomůže tento seznam tradičních postav Masopustu.

Obvyklou součástí masopustních obchůzek bývaly také postavy různých lidí a etnik (cikán a cikánka, mouřenín, ženich a nevěsta, bába s nůší, pán a panička, poustevník), profesí (policajt, soudce, dráteník, lékař) i postavy nadpřirozené (smrt, čert, anděl, vodník), zvířata zastupuje medvěd a kobyla.

Jen se obávám, že paní učitelka tradiční postavy masopustu nezná, navíc se liší krajově, dokonce i vesnice od vesnice, takže jedině nahlédnout do kronik.
U nás byla třeba tradiční postava průvodu i lehká žena, ale vždy to byl převlečený nejošklivější chlap z průvodu.
:roll: proč by paní učitelka neznala tradiční postavy masopustu? tyhle věci přece mají učitelky mateřinek nastudované, myslím, že na to mají i nějaké pracovní listy a jinak wikipedie to jistí, určitě učitelky neřekly, ať se děti oblečou do tradičních masek, aniž by si nastudovaly, které to jsou :zed:
a jak píšeš ženich a nevěsta, tak u nás je to vždy „nevěsťák“ - chlap převlečený za nevěstu, a medvěd samozřejmě s medvědářem
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
13.2.24 13:36

@stinga
Myslím si to, protože to v žádných listech, ani Wikipedii nenajde.
Jak jsem psal, je to velmi rozdílné krajově a to dokonce i v základních postavách. U nás je ústřední postavou „slaměný“, jinde jí vůbec nemají.
Takže paní učitelka by musela do kroniky obce a o tom pochybuju, že by šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat