Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Holky, mate doma nekdo masticku Purelan? Pokud jo, podivaly byste se mi na slozeni? Vsude se pise ze obsahuje 100% prirodni lanolin, ale zajimalo by me zda je tam jeste neco navic nebo ne? Diky!
Máte zkušenost s Medela PureLan 100?
Přidejte zkušenost s Medela PureLan 100Já ji mám, ingredients: lanolin, 100% ultra pure. No additives od preservatives. Takto přesné je to tam napsané, takže nic než lanolin.
Taky jí mám, už teda nemám příbalový leták, ale dle toho co píší přímo na tubě tam nic krom lanolinu není. A mast můžu jen doporučit. Nejdřív jsem jí používala při kojení a teď jí používám když má malá nějaké hodně suché místo na kůži.
Je potřeba Tuto mast Purelan smýt před kojením, nebo miminku nevadí?
Děkuji
@stanuska3 A ještě se zeptám, necháváte mastičku na prsou uschnout, nebo jen namažete a použijete vložky do podprsenky a jdete? ![]()
@zumari Já ji nechavam trošku oschnout, ale max. Minutu. Jen aby se vsakla a nezůstala pak všechna v té vlozce. A podle mého je důležité prsa vetrat, takže jestli máte prasklinu, tak bych to namazala a chodila nejlíp bez ničeho, alespoň doma:-)
Chtěla bych se zeptat, zda můžu používat purelan 100 v zimě jako mast na obličej kojence?… Hodně mi ho zbylo a je škoda ho vyhodit… používám i infadolan jenže občas se malé dostane do pusy a to asi není úplně dobrý
… díky ![]()
@Ester588 to si nějak nedovedu představit. je to hrozně lepivé. já purelan používám jako balzám na rty, když mi extrémně vysychají třeba při nemoci. ale na pleť purelan fakt ne.
@Ester588 proč ne, pokud neobsahuje vodu tak je dokonce do mrazu velice vhodný
my máme na zimu Weledu, ta je taky bez vody a je to konzistencí podobné. ale raději bych vyzkoušela, možná bude vhodnější na rty nebo jen na suchá místa na obličeji a těle
@Ester588 můžeš, určitě mu to neuškodí, může to i do pusy. Akorát se asi bude hůř roztírat, bude to chtít rozemnout v nahřátých rukách, aby změkl.
@Hoa Mai To je právě ta výhoda, že to může i do pusy… ona si totiž jinak ten obličej matlá a pak si jí rukavice nebo dudlík a infadolan asi na jídlo není dobrý
.
@Lizzi Je to jen ovčí tuk, takže úplně bez vody a hlavně ho může i jíst, což vidím jako výhodu, neb má teď všechno v puse
.
@masinka9 Lepivé to je, ale to je i infadolan a spousta lidí ho používá
… stačí tu mastičku trochu zahřát ![]()