Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
sadrokarton se montuje na takové kovove profily viz obrázek , ten kovový rám by měl být i okolo toho dveřního otvoru a do toho jdou normálně připevnit zárubně
@ivašot. Mě by se tam docela líbilo mít ty posuvné dveře, myslíte že by to šlo? Já jsem viděla svého tátu jak dává sadrokarton místo na kov na nějaké dřevěné „latě“ tak jsem to brala jako normálku
a ťukám a poslouchám kdy narazím na dřevo
to co říkáte, ty kovové profily tam asi budou.
Konzultováno s manželem - pořídit např. dřevené obložky. Půlka obložky se zámkem se vloží do stavební díry, vypění stavební pěnou a po zatvrdnutí se vloží druhá půlka obložky a zacvakne se do zámku. A pak pověsit lehké dveře. Ale pozor na rozměr stavební díry, protože pokud má nestandardní rozměry, je nutné nechat udělat od šikovného truhláře.
Jestli je to klasická příčka ze sádroše, tak třeba Hornbach na to prodává odpovídající futra (a nejen on).
Ty posuvný dveře by šly. Buď pořídíte pouzdro dovnitř sádrokartonové stěny nebo je nainstalujete zvenku. Najděte si v okolí firmu, která to dělá. Ale cena bude podstatně vyšší než u klasických dveří. Ty pořídíš i s obložkama za pár tisíc, posuvný dveře počítej minimálně o desettisíc výše.
@Janli píše:
Ty posuvný dveře by šly. Buď pořídíte pouzdro dovnitř sádrokartonové stěny nebo je nainstalujete zvenku. Najděte si v okolí firmu, která to dělá. Ale cena bude podstatně vyšší než u klasických dveří. Ty pořídíš i s obložkama za pár tisíc, posuvný dveře počítej minimálně o desettisíc výše.
Posuvné dveře na stěnu vzhledem k váze dveří a garnýže asi nebudou pravda..aby se to nehnulo ![]()
Do sádroše se prodávají futra pro sadrokarton - a pak už si jen vybereš dveře
ty posuvné, jak se zasouvají do toho pouzdra do sádroše jdou stopro taky - švagr teď předělával byt a má je v sdk stěně ![]()
edit: ještě k ceně, ty posuvné dveře ho vyšly 8-10 tisíc komplet, má je od sapelli
Příspěvek upraven 29.11.18 v 20:11
@Anonymní píše:
Holky máme doma takhle udělanou příčku bez dveří. Příští rok budeme dělat rekonstrukci a chtěli by jsme tam dát nějaké dveře ale nevíme jak. Je to sadrokarton, nevím jak je to tam udělaný, ale ať klepu jak klepu nesslyším že by tam bylo něco na co by se dalo upevnit třeba aspoň futro na posuvné dveře.. Máte někdo nápad co s tím, nebo doma hlapa který by to dokázal vymyslet? Šoupačky se mi příčí, to samé závěs a tak..
Jaká je šířka a výška otvoru?
@pannda píše:
Posuvné dveře na stěnu vzhledem k váze dveří a garnýže asi nebudou pravda..aby se to nehnulo
Pokud budou i s dolní kolejnicí, nevidím v tom problém. Samozřejmě bude nejlepší, když to na místě posoudí odborník.
@Janli píše:
Pokud budou i s dolní kolejnicí, nevidím v tom problém. Samozřejmě bude nejlepší, když to na místě posoudí odborník.
Kolejnici dolní? Tam nic nebývá, je tam pouze vodici člunek, celá váha je v navrtané garnýži
Sádroš jednoduše rozebereš a zase smontuješ, nic na tom není. Stejně tak změnit velikost toho otvoru. Stejně bude nejspíš nutné manipulovat s těmi nosnými plechovými profily. A když už bude odkrytý, dáš tam hotový komplet posuvných dveří do sádrokartonové příčky, je víc dodavatelů a typů, určitě si vybereš. Dveře jezdí buď na kolečkách po podlaze nebo visí ve vzduchu a jsou směrově držené vodítky skrytými za sádrou.
Holky máme doma takhle udělanou příčku bez dveří. Příští rok budeme dělat rekonstrukci a chtěli by jsme tam dát nějaké dveře ale nevíme jak. Je to sadrokarton, nevím jak je to tam udělaný, ale ať klepu jak klepu nesslyším že by tam bylo něco na co by se dalo upevnit třeba aspoň futro na posuvné dveře.. Máte někdo nápad co s tím, nebo doma hlapa který by to dokázal vymyslet? Šoupačky se mi příčí, to samé závěs a tak..