Máte doma někdo psouna?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5575
4.1.13 17:23
@Jančakecalka píše:
@wildcherry Fretka se mi taky líbí, ale manžel je proti, protože jeho známí jí má a taky furt na ní nadává. Takže ta je u nás tabu :mrgreen:

No moje sestra si nedávno pořídila 2 fretky a nezvládla jejich puch. Tak je nakonec vracela chovateli. Já jsem fretku nikdy nepotkala, takže nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
4.1.13 17:24

@arcanobacterium Něco podobnýho jsme měli i pro naše dvě morčátka a přišlo mi, že jim to stačí, byli v pohodě. Občas jsme je vypustili na zahradě na trávník v ohradě, tam byli v poho celý odpoledne, když bylo pěkně, byli ve stínu. Samozřejmě jsme je měli kryté, aby se na ně nedostala cizí kočka ;)

• Citovat
  • Upravit
4466
4.1.13 17:28

Fretka se dá vykastrovat a pak nesmrdí (švagrová má dvě). Jinak já měla osmáka a ten byl suprovej a nedělal čurbes. Jen občas dostal kus větve na kousání, do rána udělal třísky a byl spokojenej. A spával mi v kapuci, brala jsem ho ven :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7054
4.1.13 17:30

@arcanobacterium to je krasny vybeh, ale jak ho cistis? My mame morcata dve a stale hledam tu pravou podestylku, jsou hodne ucurany :)
Jinak psouna jsme taky chteli a po blizsim infu jsem ho zavrhla, je krasny, ale potrebuje aby se mu clovek hodne venoval, jinak muze byt i zly. Pokud bude jen zavreny v kleci a bude tam sam bude nestastny, potrebuje partaka, takze bud dva, ale to uz je potreba hodne velka voliera, nebo ho najde v cloveku, ale pak je potreba ho nechat i probehnout a je jasny, ze bude nicit.
Mela jsem cincilu a ohlodany bylo vsechno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
4.1.13 17:46

Psouna jsem měla. Jsou to úžasná zvířátka, akční, ohromně společenská, potřebují opravdu intenzivní kontakt s člověkem, zabavit, proběhnout se… ne, není to křeček, který může být zavřený 24 hodin denně v kleci a jen se mu dát nažrat. Měla jsem samici od mláděte, slyšela na jméno, byl to miláček rodiny, všude za mnou běhala, strašně ráda se mazlila. Klec musí mít dostatečně velkou, na výšku i na šířku, oni jsou fakt docela akční a stísněný prostor jim nesvědčí. Kolikati se normálně dožívají, netuším, nám zemřela po třech letech, tenkrát chytla nějakou kožní nemoc a nepodařilo se ji vyléčit. Každopádně, pokud máte nemáte dostatek času, do psouna nechoďte, bude strádat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
4.1.13 18:08

@kocholo
Dávám jim na spodek noviny, na ně fleecovou deku, měním obden, nebo 1× za 3 dny, noviny vyhodím a deku vyperu ručně. Prala jsem je i v pračce co jsme neměli mimčo, ale teď nechci pokaždé dezinfikovat pračku, tak peru ve vaně. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
4.1.13 18:18

No ja mela vykastrovanyho fretaka, nesmrdel pak ani trochu, cistotny(citit jde, stejne jako pes jen trocho odlisne),no kdyz se lekne to je jina, no ale dobry :mrgreen:..no milacek nejvetsi! jde tam ale o tu vychovu, je to opravdu narocne, prirovnala bych to k pubertalnimu diteti, takze zadna sranda :mrgreen:…znova uz ale nechci, ne k detem a do bytu, presto krasna zkusenost. muzes ji chovat i s kockama a psama.ja nevim, psoun je hodne odlisne zvire,,ja bych se bala, ale je krasny teda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
4.1.13 18:24

Nekde sem cetla ze psoun kousl malou holcicku a ta z toho dostala opici nestovice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
6.1.13 11:04

Díky všem za příspěvky :hug:
S manželem jsme to probrali a asi do něj stejně půjdeme, až na něj našetříme. :mavam: Ono, každé zvířátko má svá pro a proti, takže ani psounek není výjimnka :lol:

• Citovat
  • Upravit
619
13.1.13 23:30

Hele psouna doma mám, a pokud si myslíš, že může být zavřený v kleci.. tak si ho raděj nepořizujte, je to běh na dlouhou trať… žijí cca 10 let… musí se proběhnout nejlépe několik hodin denně.. klec není řešení…bude nešťastný…raděj se pozeptej nebo pročti web www.kralici.cz/psouni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
712
14.1.13 08:30

Ahoj, já mám doma psouna. Je to strašný miláček, potřebuje hodně pozornosti a mazlení. Jen pozor náš kluk dostal v roce a půl pubertu a nikdo na něj nesměl tři měsíce ani šáhnout, ale ted je už zase v pohodě. Doporučuji koupit si od chovatele než ve zverimexu. Ve zverimexu jsme ho kupovali za 6 tisíc a u chovatelů jsou za 4500kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
H2So4
16.2.13 15:11
@Jančakecalka píše:
Díky všem za příspěvky :hug:
S manželem jsme to probrali a asi do něj stejně půjdeme, až na něj našetříme. :mavam: Ono, každé zvířátko má svá pro a proti, takže ani psounek není výjimnka :lol:

Našetříme :D Pokud si pořizujete zvíře o kterém se píše že je milé, hodné atd. musíte pro to taky něco udělat..je jasný že když bude 30cm zvíře celejch 10 let zavřený v kleci pro křečky tak asi moc šťastnej nebude :D ;)..proto při pořizování musíte myslet nesobecky a pořídit mu právoplatnou klec, ve které se může „vyblbnout“ tzn. nejlépe dvoupatrová např pro fretky či potkany (cca od 4 do 6.000 + samotný psoun v podobné cenové míře :D [samičky bývají dražší])za pár dní budu plnoletý a sám si ho chci pořídit, co ale čtu je to trochu náročnější zvířátko, když je chovaný sám, vy jste jeho smečka a musíte se tak kněmu i chovat..abych nepsal moc dlouze, hodim sem link na jednu stránku ze které jsem čerpal ;) http://www.psouni.estranky.cz/…ocovani.html

• Citovat
  • Upravit
619
16.2.13 21:45

Doporučuji stránky www.kralici.cz/psouni …jsou zde i zkušení chovatelé..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
17.2.13 12:21
@H2So4 píše:
Našetříme :D Pokud si pořizujete zvíře o kterém se píše že je milé, hodné atd. musíte pro to taky něco udělat..je jasný že když bude 30cm zvíře celejch 10 let zavřený v kleci pro křečky tak asi moc šťastnej nebude :D ;)..proto při pořizování musíte myslet nesobecky a pořídit mu právoplatnou klec, ve které se může „vyblbnout“ tzn. nejlépe dvoupatrová např pro fretky či potkany (cca od 4 do 6.000 + samotný psoun v podobné cenové míře :D [samičky bývají dražší])za pár dní budu plnoletý a sám si ho chci pořídit, co ale čtu je to trochu náročnější zvířátko, když je chovaný sám, vy jste jeho smečka a musíte se tak kněmu i chovat..abych nepsal moc dlouze, hodim sem link na jednu stránku ze které jsem čerpal ;) http://www.psouni.estranky.cz/…ocovani.html

Děkuju za ty stránky ;) Mrknu se tam.
Tak je mi jasný, že musí mít klec ve který mu bude dobře a že ho nenechám celý den zavřenýho. Kvůli tomu bych si ho přeci nepořizovala, abych na něj deset let čučela do klece ;) chci ho jako kámoše na mazlení, jak už tu bylo psáno taky. Křečka jsem taky neměla ve sklenici jako někteří lidé :? ale měl velkou klec a mohl tam šplhat, s morčetem a zakrslým králíkem jsem to měla to samé-velká klec a na zahradě měl ještě ohradu. Znýmej mi už i klec pro něj nabídl za pár korun, měl to na fretky, ale už je mít nemůže, tak je prodal známému. Klec je obrovská, takže tam se bude mít suprově a je dvoupatrová ;) Takže neboj, dokážu se o něj postarat :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Jančakecalka
17.2.13 12:23
@vegous píše:
Doporučuji stránky www.kralici.cz/psouni …jsou zde i zkušení chovatelé..

Díky, taky si to prostuduju ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný