Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ráda bych se zeptala na zkušenost s touto značkou školních batohů pro prvňáčka. Přečetla jsem si recenze, hrozně se mi líbí aktovka Cubo, to zapínání na magnet a že tam není žádné stahování snurkou. Ale zdá se mi hodně vysoká, že by mohla dítěti překážet za hlavou, četla jsem, že lepší je, když je vyska soubezne s rameny. Taky mám obavy, jestli skutečně vydrží do vyšších tříd, hlavně z hlediska objemu uciva, jestli se vejdou desky apod. Ta varianta Prime se mi zdá složitější, jestli by to syn vůbec stahoval apod., je dost laxní. Počítala jsem, že buď bych koupila normální aktovku a pak ve třetí třídě batoh, nebo Ergobag, pokud by vydržel dlouho, tak by se ty vynaložené částky nakonec srovnaly…ale nevim…Moc děkuji za případné reakce.
Syn ho má, teď je ve druhé třídě. Drží pěkně, nic se nikde nerozbilo, zaklapávání na magnet je super. Nevím, kolik toho nosí děti v české škole, my žijeme v zahraničí, ale myslím, že prostorný je dost.
Jsem zvědavá, jestli mu vydrží celý 1. stupeň.
Mé dítě má, tu verzi Prime, teď druhým rukem a žádné zádrhele. Dle mého to ten první stupeň ustojí, desky se vejdou na pohodu. Stejně děti nosej jenom to učivona jeden den. Ono v podstatě i pokud tu šňůrku nestáhne, tak to víko přes to překlopí a celé to překryje, nemá, kudy by co vypadlo. Líbí se mi, že má hodně dobře řešený bederák a zádový systém. No ale stejně mi teď dítě kňučelo, jak to má strašně těžké, až jsem tam našla dvě ohromné bichle, co přečetlo o prázdninách a potřebovalo se pochlubit.
Vydrzi cely prvni stupen. Krome tech vychytavek jako nastavitelna vyska zad (btw. jsem teda lajdacky dlouho nekontrolovala, naposledy tak ve treti), tak je fajn ten bederak - na kolobku, kolo, beh na bus…ale ne kazdej to pouziva. Designove to nejak nestarne zazim, klidne by se dal pouzit dal, ale synovi uz poridim lehci a obycejnejsi batoh na druhy stupen.
Ne, za ten rok a půl to zatím stačilo max. otřít vlhkým hadříkem. Ale prý by jít prát mělo.