Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Každoroční tradiční prvňáččí téma ještě založeno nebylo (nebo jsem to aspoň nedohledala
), tak jsem se toho chopila já
Takže, kdopak má doma budoucího prvňáčka? Pojďme se pobavit o zápisu, tašce, zralosti, školách atd. ![]()
Já mám už jedno dítě v první třídě, druhé mělo odklad, tak půjde letos. Už se těší. ![]()
@bjetuschka píše:Každoroční tradiční prvňáččí téma ještě založeno nebylo (nebo jsem to aspoň nedohledala
Takže, kdopak má doma budoucího prvňáčka? Pojďme se pobavit o zápisu, tašce, zralosti, školách atd.
Já mám už jedno dítě v první třídě, druhé mělo odklad, tak půjde letos. Už se těší.
Tak to jsme na tom podobně, dcerka má také odklad. A řekla bych, že jí hodně pomohl, dozrála a ač je stále cíťa, dokážeme s tím nějak pracovat. Jen ještě brousíme logo. Co u vás?
Holky, ja jsem zrovna v nedeli, založila skupinu, ale zatím se nikdo nepřidal ![]()
Ja mam doma letos prvnacka po odkaldu a predskolaka, kterého ceka za měsíc zápis. Ten půjde bez odkladu.
Také nás čeká letos zápis. Byli jsme v PPP, ještě musíme dopilovat logopedii, grafomotoriku a sluchovku, tak to teď opravdu denně trénujeme a těsně před zápisem máme jít ještě na kontrolu do PPP, tak snad vše doženeme bez potřeby odkladu.
Ahoj, my mame doma taky budouciho prvnacka. Pujde bez odkladu. Zatim jeste dochazi na logopedii, ale uz mu zbyva jen R a Ř, tak to snad zvladne.
@Keyllah Ahoj, tak prima a holka se těší? Co trénujete v logo? U nás odklad pomohl hodně. Báli jsme se toho, jestli se nebude srovnávat se ségrou, že jako proč do školy nejde a její dvojče jo… Ale nakonec jsme se bát nemuseli, protože se jí ani do školy nechtělo
za těch x měsíců krásně dozrála, sama se zajímá o písmenka atd. a do školy se začala těšit. Všechno chce svůj čas ![]()
@milwinka To určitě všechno dáte
co trénujete v té logopedii?
@kesaibot my jsme jednu dobu trénovaly L a Ř a už to umí hezky
ono se to naučit dá
Syna to taky ceka. Depku mam uz ted. Se starsim me to nebralo, ale u mladsiho to prozivam negativne ![]()
https://www.emimino.cz/…021/diskuse/
U starsiho syna odklad pomohl hodně. Maldsi syn bude mit 6 v kvetnu R a Ř uz umi, ale pořád ostre sykavky nejsou uplne ciste.
Ale nejak se mi tato drobnost uz nechce resit starsi syn ma VD, tam jsem si logs užila az az. U mladšího bude spis orisek grafomtorika. To psaní nebude u nej tak snadne jak u staršího.
@bjetuschka píše:Každoroční tradiční prvňáččí téma ještě založeno nebylo (nebo jsem to aspoň nedohledala
Takže, kdopak má doma budoucího prvňáčka? Pojďme se pobavit o zápisu, tašce, zralosti, školách atd.
Já mám už jedno dítě v první třídě, druhé mělo odklad, tak půjde letos. Už se těší.
Jste rozdelili dvojčata?
@bjetuschka prcek se tech pismenek ucil fakt hodne, zvladnul pulku abecedy za 3 mesice, takze nejaky 2 posledni pismenka uz nas netrapi ![]()
@Vemas muzu vedet proc negativne? Ja se docela obavam, jak ro vsechno zvladame, ale malej se tesi a to je pro me dulezity.
@bjetuschka píše:
@aknah31 nazdárek, tak pošli odkaz a přidáme se
Ahoj
tak nas ceka repete co ![]()
@Vemas píše:
Syna to taky ceka. Depku mam uz ted. Se starsim me to nebralo, ale u mladsiho to prozivam negativne
Jeeje, proč depku?