Prvňáci 2020/2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4960
3.3.20 21:32

Ahoj, mám taky předškoláka. Jde bez odkladu, je narozen 2.září, tak jsme ho chtěli dát už letos, ale po konzultaci s učitelkami z MŠ jsme to neudělali. Syn je šikula, naučil se číst, počítá (matika ho nejvíc baví, půjde do třídy s Hejného metodou) a do školy se těší. Chodíme teď na předškolácké skupinky do školy, to ho taky baví. Jen se obávám, jak udrží pozornost, má problém věci dotahovat, protože ho to už neba. A věčný boj je neschopnost udržet myšlenku, chudák paní učitelka bude pořád opakovat, co má dělat. Pracujeme na tom, ale je to teda boj. Chlap tvrdí, že pořád nad něčím přemýšlí a tak vypouští praktické věci, no nevím :-)
Zápis máme na začátku dubna, tašku a ostatní vybavení budeme kupovat tak v červnu asi. Já jsem byla taková ta nesnesitelná šprtka aktivní, učila jsem se vždycky sama, tatínek je flegmatik a školu odrbával. Tak jsem zvědavá, jak se to v něm namíchá a jak to budu psychicky zvládat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12591
3.3.20 21:33
@aknah31 píše:
Ahoj :mavam: :mavam: tak nas ceka repete co :mrgreen:
:mavam: Huraa! O členství jsem zažádala ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12591
3.3.20 21:34
@a12 píše:
Jste rozdelili dvojčata?

Ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
3.3.20 21:35

My mame posledniho prvnaka. Loni mel odklad, ze byl nesoustredeny a hravy. Do skoly se tesi. Dozral.
Malinko byl zklamany, ze mu nic Jezisek nenadelil do skoly (to byla moje vina, ze jsem si to neuvedomila). On si pamatuje, ze sestre Jezisek poslal pozdrav a drobnosti. Aktovku atd. pujdeme kupovat ted v dubnu, ze si ji vybere k narozeninam. Uz jsem zaukolovala rodinu, at mu kazdy nadeli neco (lahev, box na svacinu, pytlik na poveseni pod lavici, dostatek pastelek atd.). Jeste mame druhacku a patacku. Takze rezim on vi, jaky ho pravdepodobne ceka, ze to bude stejne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12591

@ProfZav To se všechno dopiluje ;) nejdůležitější je stejně učitelka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe

Ahoj holky, dcera jde taky v září, na zápis se těší. Bylo jí v říjnu 6 let :mavam:

• Citovat
  • Upravit
12591
3.3.20 21:37
@Kelsey píše:
My mame posledniho prvnaka. Loni mel odklad, ze byl nesoustredeny a hravy. Do skoly se tesi. Dozral.
Malinko byl zklamany, ze mu nic Jezisek nenadelil do skoly (to byla moje vina, ze jsem si to neuvedomila). On si pamatuje, ze sestre Jezisek poslal pozdrav a drobnosti. Aktovku atd. pujdeme kupovat ted v dubnu, ze si ji vybere k narozeninam. Uz jsem zaukolovala rodinu, at mu kazdy nadeli neco (lahev, box na svacinu, pytlik na poveseni pod lavici, dostatek pastelek atd.). Jeste mame druhacku a patacku. Takze rezim on vi, jaky ho pravdepodobne ceka, ze to bude stejne.

Tak to víte všichni, co to obnáší :-) a máte dobrou školu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12591
3.3.20 21:38
@shadowbabe píše:
Ahoj holky, dcera jde taky v září, na zápis se těší. Bylo jí v říjnu 6 let :mavam:

A kdy jsou u vás zápisy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2506
3.3.20 21:40

Ahoj, dítě jde také do první třídy a bojím se toho. Strašně nerado prohrává, tak si myslím, že asi narazí. Co tak umí Vaši předškoláci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
3.3.20 21:41
@bjetuschka píše:
Tak to víte všichni, co to obnáší :-) a máte dobrou školu?

Mame fajn skolu. Sama tam pracuji, takze znam jeji zazemi. Bude spokojeny. Takova rodinna atmosfera u nas panuje. Jeste nevim, kterou bude mit tridni, ale to nevadi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
3.3.20 21:54
@bjetuschka píše:
@milwinka To určitě všechno dáte ;) co trénujete v té logopedii?

Díky. Už jen R a Ř. A to „R“ už mu konečně začíná naskakovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
3.3.20 21:56

@aknah31
Zkus knížku „Cvičení pro lepší učení“, nám ty cviky hodně pomohly na grafomotoriku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
3.3.20 22:03

@kesaibot @bjetuschka
Je mi proste desne lito, ze to nejvic bezstarostny obdobi jeho zivota pomalu konci. Ze bude vse povinnost, ukoly a tak. Proste ta skolkova pohoda je proste neco jineho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2706
3.3.20 22:19
@Vemas píše:
@kesaibot @bjetuschka
Je mi proste desne lito, ze to nejvic bezstarostny obdobi jeho zivota pomalu konci. Ze bude vse povinnost, ukoly a tak. Proste ta skolkova pohoda je proste neco jineho

tak to přesně cítím, bezstarostné dětství bude pryč :think: Nějak rychle mi vyrostla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
3.3.20 22:22

Starší dcera jde v dubnu taky k zápisu, máme je hned na začátku. V lednu jí bylo 6, jde bez odkladu, žádný problém nemá. Aktuálně trénujeme tkaničku. Občas uděláme společně pár listů pro předškoláky, jinak nic. Umí se podepsat, sčítá do 10 (na prstech), do školy se těší. Taková klasická snaživá holčička. Hrajeme i slovní fotbal, aby poznala první a poslední písmeno. Tašku budeme kupovat nějak na jaře, vybrala si Beckmann, zkusíme porovnat s Topgalem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí