Panicke záchvaty a škola

Anonymní
7.3.20 11:58

Panicke záchvaty a škola

Dobrý den, jsem studentka, mám cca 3× do týdne zachvaty úzkosti, při kterých nemůžu dýchat, začnu se trast a bojím se, že mi někdo ublíží, beru léky, ale nevím jak to zvládat. Cim více stresu, tím horší. Nevíte někdo jak se uklidnit? Podstupuji i psychoterapii.. Nemáte prosím někdo nějaký tip jak se s tím vypořádat? Děkuji moc

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2349
7.3.20 12:06

No, vytrvej v terapii a eventuálně zvaž, jestli je pro tebe obor, který studuješ, potažmo celé studium jako takové vhodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.20 12:08

Děkuji, zatím studuji jen gymnazium..

• Citovat
  • Upravit
2349
7.3.20 12:10
@Anonymní píše:
Děkuji, zatím studuji jen gymnazium..

Aha, tak tam by bylo záhodno školu dokončit. V to případě doporučuji konzultaci s psychiatrem a eventuální úpravu medikace. Pak také můžeš vyzkoušet řadu alternativních postupů jako je pravidelné cvičení jógy, akupunktura, meditace. Není to samospásné, ale někomu to pomáhá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.20 12:12

Děkuji cvičím jogu, medituji..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.3.20 12:16
@Anonymní píše:
Dobrý den, jsem studentka, mám cca 3× do týdne zachvaty úzkosti, při kterých nemůžu dýchat, začnu se trast a bojím se, že mi někdo ublíží, beru léky, ale nevím jak to zvládat. Cim více stresu, tím horší. Nevíte někdo jak se uklidnit? Podstupuji i psychoterapii.. Nemáte prosím někdo nějaký tip jak se s tím vypořádat? Děkuji moc

Aleno?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.3.20 12:18

Mame tyhle potize v rodine, mamka aj segra, presne medikaci ted nevim a obe dochazi pravidelne k psychologovi. Ja mam tyhle potize taky, zhorsila to neuroborelioza. Uklidnoval mne Esoprex napsany od neurologa. Popremyslela bych u tebe o zmeny medikace a take opravdu nalezeni duvodu, proc se tomu tak deje :think:

• Citovat
  • Upravit
10486
7.3.20 12:38

Jak dlouho bereš léky? Léky tedy nejsou všechno, ale když už je bereš měly by pomáhat no. Nicméně pokud nepomáhají, možná by bylo fajn je vyměnit. Ta psychoterapie by měla také pomoct. Měla jsem úplně stejné problémy, mívám je občas i teď. Hodně mi v dané situaci pomáhá nesoustředit se na daný problém či příznak, pomáhá odpoutat pozornost k něčemu jinému. Stává se ti to tedy i ve škole?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.20 12:45

Alena nejsem.. léky beru cca rok a půl.. stává se to i ve škole, ale snažím se na tom pracovat, nejsou tak silně jak byli ale jsou.. Mám Brintellix
Děkuji moc všem

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
7.3.20 13:31

Ozvi se ošetřujícímu psychiatrovi, jestli je to v pořádku že i přes léky máš takhle časté záchvaty a jestli by nestálo za to to nějak upravit.

No a případně se mrkni do téhle knihy
https://obchod.portal.cz/…e-z-uzkosti/

Jinak pokud jsi v ambulantní léčbě rok a půl a je to sice něco lepší, ale furt blbý, poptej se taky toho ošetřujícího psychiatra, jestli už náhodou nemáš (spíš máš) nárok na léčbu v lázních s indikací na úzkostné poruchy. Je to velmi efektivní varianta hospitalizace (hospitaizace by ti v tuhle chvíli byla na nic) - vypadneš na pár týdnů pryč od obvyklých spouštěčů paniky a kromě terapií se taky pravidelně hýbneš venku v přírodě, srovnají ti při rehabilitacích bloky v těle a tak - takový soustředěný čas na sebe, pryč od běžného známého peklíčka umí docela divy.

Pokud už na to máš nárok, nech se poslat buď do Lipové -Lázně a nebo do Jesenickéh o Priessnitzu - v obou zařízeních jsou fakt dobré týmy a umí pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.20 13:35

Děkuji moc, pokusím se :)

• Citovat
  • Upravit
705
7.3.20 22:22

Podle toho jak jsi na tom se školou? S absencí atd..Syn měl panické ataky, plus kolapsové stavy.. bohužel do školy ani nemohl dojít, stál před ní a nemohl se hnout, každou chvíli na omdlení, někdy omdlel.. nemohl dýchat atd.. Hodně zameškával a nestíhal se doučit, nyní jsme z gymnázia pryč.. Ale lituji, ted jsem se dozvěděla o individuálním plánu.. Ať se rodiče zeptají, pokud máš známky v pořádku. A jak sd uklidnit, no já i zjistila, že ss bál chodit do školy, prooto si to vyvolával. Celé roky trval na tom, že ne, vše v pořádku a ted jak odešel to z něj vylezlo.. bál se učitelky. Jen doporučím, ať ti rodiče pomáhají, nám taky ani psycholog nepomohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.20 09:01

Školu se snažím zvládat, chodím do ní, ale mám problém se soustředit, ucitele mi vůbec nepomahaji, bojím se když křičí apod.. jsem bez podpory z rodiny.. bohužel, děkuji

• Citovat
  • Upravit
705
8.3.20 12:14
@Anonymní píše: Školu se snažím zvládat, chodím do ní, ale mám problém se soustředit, ucitele mi vůbec nepomahaji, bojím se když křičí apod.. jsem bez podpory z rodiny.. bohužel, děkuji

Já jsem taky hned nepodporovala svého syna, myslela jsem, že to pak i hraje, aby nemusel do školy.. jenže vždy jsem ho radši nechala doma a vše mu omluvila, přeci jen jsem se bála. Tak tím se ti to může zhoršovat, když jsou učitelé takový.. Syn byl na kolonoskipii a gastru, učitelka to věděla, že byl v nemocnici.. přišel do školy, všem dala volnou hodinu a předevšemi ho ztrapňovala, že kde byl, že má špatné známky atd.. a to řekl až teď. Tak vlastně se pak bál učitelky, když chyběl nemohl do školy, řešil to i psycholog a nic dokud jsem to nepochopila já.. a ukázala, že jsem s ním. Myslím, že by ti prospěl přestup. Je teď na jiné škole a spokojen. Na gymnáziu nechtějí ani ty individuální plány. Podle toho jakou chceš pak Výšku bych zvolila střední s maturitou. A podle zdrav. stavu, žádat individuální plán, hlavně rodiče ať tě podporují.. Gympl není vše a jinde budeš spokojená. Stav se ti i zlepší, že to budeš vzládat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.20 13:40

Děkuji moc, pokusím se domluvit. Snažím se být v pohodě a fungovat jako všichni okolo. Děkuji moc. Spíše v mem případě ucitele rvou, když třeba dostanu blbou známku, že jsem se naučila apod…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi