Máte někdo ši-tzu?

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9454
27.5.13 12:15

Jako vylozene chovatel co chova psy bez PP - to je podezrele..do toho bych nesla ani nahodou…to byvaji prave takovy ty mnozici u kterych se psi dobre nemaji..bez PP spis od nekoho komu treba fenku nepozorovane obskocil nejaky milovnik (tam teda nebudes mit jistotu cistokrevneho, ale vetsinou tyhle mixky jsou stejne nejlepsi co se minimalne zdravi tyka) a nebo nekdo kdo mel fenecku a chtel si udalat radost a poridil mimca…ale takovy to vetsinou delaji jednou za zivot..takze osvedceneho ti nikdo neporadi. proste projizdet inzeraty…sledovat…neukvapit se zbytecne…a pak se urcite dojet podivat kde pejsek bydli a jak zije nez ho koupis…predavani na parkovistich apod bych se urcite taky vyhla…
pripadne jeste (nejsem odbornik pres shitzu, ja chovam dogy..ale myslim ze to bude podobne) casto se stava ze i pes s pp se narodi s nejakou exterierovou vadou a neni pak vhodny na vystavy (ruzne predkusy, spatne zuby, spatna barva apod. - kazda rasa ma jine standarty) a ty byvaji o poznani levnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pájušinka
27.5.13 14:06

Díky moc za rady. Určitě nad tím ještě zapřemýšlím a neukvapím se :)

• Citovat
  • Upravit
tterrezzkaa
27.5.13 14:28

Můžu ti napsat akorát naši zkušenost…manžel chtěl shi-tzu a tak jeho maminka objevila inzerát, kde paní nabízela poslední „štěně“ za polovinu ceny…a protože to bylo kousek, tak jsme se tam hned vydali. No, paní žila v bytě 3×4m s kočkama a s fenkou shi-tzu a v tu chvíli i s posledním štěnětem…když jsme to viděli, tak jsme už nic nezkoumali, zaplatili, popadli pejska a rychle pryč…nepřenesli bysme přes srdce ho tam nechat…pejskovi prý byly 3 měsíce, nebyl naočkovaný a rozhodně ještě nesměl ven, jak nám bylo řečeno (byl leden), celou cestu jsem ho měla pod bundou a doma jsem musela dát vše do pračky a pejsek se musel pořádně vykoupat a na to sežral plnou misku granulí, což pes v novém prostředí neudělá…druhý den jsme ho šli nechat naočkovat a veterinář se celkem zhrozil, protože neměl pořàdně vyvinuté svaly a nebyly mu 3 měsíce, ale 5 (vypadávaly mu mléčné zuby).
No rádoby chovatelka byla tak akorát na zavolání ochránců zvířat…ještě po nás chtěla abysme jí poslali fotky, jak roste…
Pejsek je náš miláček a když si vzpomenu, jak vypadal, když jsme si ho přivezli, tak mi jdou slzy do očí…

• Citovat
  • Upravit
Pájušinka
27.5.13 15:03

Terí tak to je smutný příběh, ale naštěstí to dopadlo velice dobře :D :potlesk: to jsem ráda. Co jsem se dočetla, tak hodně lidí si bere psíky i bez PP, ještě to musím zvážit. Máte někdo zkušenost zda toto plemeno vydrží samo doma třeba i 8 hodin? Zatím jsem se dočetla různě někdo píše 6 a více určitě nědoporučuje a někdo píše i 8 až 9 hodin. Tak nevim??? :roll: :roll:

• Citovat
  • Upravit
tterrezzkaa
27.5.13 15:13

Vydrží úplně v klidu… jenom se to musí naučit :-))

• Citovat
  • Upravit
9454
27.5.13 15:25
@Pájušinka píše:
Terí tak to je smutný příběh, ale naštěstí to dopadlo velice dobře :D :potlesk: to jsem ráda. Co jsem se dočetla, tak hodně lidí si bere psíky i bez PP, ještě to musím zvážit. Máte někdo zkušenost zda toto plemeno vydrží samo doma třeba i 8 hodin? Zatím jsem se dočetla různě někdo píše 6 a více určitě nědoporučuje a někdo píše i 8 až 9 hodin. Tak nevim??? :roll: :roll:

co psa naucis..to umi…u tehdle malych plemen hodne lidi resi delsi nepritomnost i domacim zachodkem na ktery se nauci chodit…mamka ho pro ne mela na balkone..a na balkon dvirka pruchozi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pájušinka
27.5.13 15:35

Holky díky za odpovědi. Taky přemýšlím o domácím záchodku slyšela jsem že můžou chodit jako na plínku. Musím si pročíst co to přesně znamená :) Nemáme co veliký bych tak bych i musela vymyslet kam s ním. Ale ráda chodím na procházky, takže určit bude mít dostatek času na vyvenčení venku. Jen asi pro začátek když bude malinký a bude bohužel delší dobu doma sám, tak by asi bylo dobré mu udělat nějaký to „čůrací“ místečko :)

• Citovat
  • Upravit
120
8.6.13 15:49

Ahoj, my také máme pejska shih-tzu bez PP, budou mu letos 4. Supr povaha, už bychom jinou rasu ani nechtěli. Pejsek byl doma první, syn se narodil, když mu byly necelé dva. A nikdy nebyl žádný problém. Učili jsme jej, že k malému může jen čichnou a jinak nic. Horší je spíš syn, toho musíme sem tam i lepnout, ať ho netahá za ocas a podobně. :roll: Ale Archie je zlatý, v životě se po něm neohnal ani nezavrčel. Za mě rozhodně shih-tzunku doporučuji. Na plínku štěnda prý chodí, naše teda zásadně čurnulo vedle a na plínu si lehnulo :-D Je možnost si pejska i adoptovat, koukněte na Facebooku na stránku Shih-tzu v nouzi. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jing
10.6.13 13:55

shitzu

Máme doma jsou to sice už babičky máme tři :)

• Citovat
  • Upravit
Pájušinka
10.6.13 17:47

Tak už jsme se rozhodli bereme shitzu :potlesk: :potlesk: moc se na něj všichni těšíme. Jen mi bude trochu líto, že bude muset být 8 hodin doma sám :( ale prý to tito pejskové zvládají :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný