Kotě se čůrá na gauč

17050
14.9.10 07:55

Kotě čůrá na gauč

Pořídili jsme si před týdnem kocourka. Teď mu jsou 3měsíce. Velice rychle si zvykl, mazlí se, spinká u mě, pořád si mě hlídá. Olizuje, jemně mě kouše, prostě známky toho, že mě má rád. Ale ráno se mi stává, že najdu loužičku v peřinách. Snažila jsem se tomu předejít a hlídat, ať na tu postel nejde, ale nepodařilo se. Ráno se nejvíce věnuji dětem, jinak to ale ani nejde. Vyndat Veru z postýlky, přebalit, obléknout. Malému udělat kakao, Veru mlíko, mezitím dám kocourkovi kapsičky. I jsem ho ráno přivítala, mazlila ještě před tím vším, co mám „na práci“. Už nevím. Asi 3× se počůral i na gauč večer. Taky nevím, co mu mohlo vadit. Jinak na wc chodí bez problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9645
14.9.10 08:24

Ahoj máme doma číču a když byla maličká, tak jsem měla 3 záchodky tak nějak aby to bylo hned na dosah. Te´d už máme 1 na záchodě. Nemusí mu vyhovovat písek- zkus jiný postupně vmíchat do toho co máte a taky se dá koupit sprej na nábytek co kočky odpuzuje. Navíc, my teda naši čičku dávali sami často na záchod, aby jí to došlo :)
Zasáhni v čas, jinak se toho nezbavíte. Kočky jsou v tomhle zvláštní. Taky je možné, že je nastydlí a má chycený močák. Zajdi m veterináři.
No…nic jiného mě už nenapadá :)

Jo …kočky mají rádi záchod někde v klidu a taky nemaj rádi hned vedle záchodu žrádlo.
a teď už fakt nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9645
14.9.10 08:26

Jo a eště mě napadlo…oni kocouři jakoby značkují…tím že učůrávají. nechte ho vykastrovat.....ono stejně je to lepší. Jsou klidnější a nejsou tolik cítit. Jen bacha, ta naše mrška je jak kulička, co jsme ji n a2 letech nechali vylepšit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
14.9.10 08:29

Ada: no wc má v předsíni. Takové to kryté, takže i soukromí má. Ale stejně děti tu pobíhají pořád. Možná že má ráno problém s tím, že se manžel chystá do práce?? Tak nemá klid na čůrání.. Na to wc ho taky často dávám sama a i hned po tom čůrání. Misky má jinde. Kastrovat ho určo necháme, ale takhle brzy??? Na ten písek se zeptám původní majitelky, jaký používala. Ale přes den fakt nemá problém a čůrat tam chodí. Děkuju:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
14.9.10 08:39

Ahoj, taky jsem pro kastraci. My jsme se tomu strašně dlouho bránili, ale teď vím že jsme udělali chybu. Já sice měla 2 kočky, ale moje sestra má kocourka a problémy jsme měli stejný. U nás to začalo čůráním na plovoucí podlahu (tu jsme mseli pak celou vyměnit- strašně to čpělo), pak do postele a občas i na nás, na sedačku, na prádlo, do bot, na linku, do vany, no prostě to bylo strašný. Hned od rána jsem byla vzteklá a věř mi, že jsem nejednou přemýšlela, že se jich zbavím. Chodili jsme na veterinu, ale nemocný nebyly. Vždycky nám někdo něco poradil a tak jsme to udělali. Zdi mazali octem, cibulí, našema vůněma, sprejem proti kočkám, vodičkou na odpuzení, záchod jsme měnili několikrát za den, jídlo dali dál od kočkolitu, ale nepomohlo nic. Kastraci jsem obrečela a dlouho si to vyčítala, zvlášť u té mladší. Břicho jí hnisalo a 2 dny se nemohla probrat po narkóze, ale dneska vím, žejsme udělali dobře. Čůrání se už neobjevilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
14.9.10 08:41

Náš kocour tohle dělal taky, když byl hodně malej.
Na kastraci je ve třech měsících moc brzo. Taky mně to děsně štvalo, dělal to v noci, ve dne ne. Na důvod jsem fakt nepřišla, soukromí měl, na záchod uměl hned. Navíc v návalu zlomyslnosti chodil počůrávat manželovi baťoh a ten s tím jednou chudák odjel do práce a bylo mu divný, proč si od něj lidi v tramvaji odsedávaj. :mrgreen: Tehdy bych řekla, že to dělal ze žárlivosti i teď je na mně hodně fixovanej a to už mu bude 11 let.
Teď když něco počůrá, tak je to hlavně ze stresu, špatně snáší změny a v poslední době tu pořád něco předěláváme a v říjnu přibude mimino, tak jsem na to zvědavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3259
14.9.10 08:47

Ahoj,
jsem taky pro kastraci, zvlášť u kocoura co bude jen doma, vlastně i ty venkovní by se měli vykastrovat ať se netoulají a dožijí se požehnanějšího věku. Jinak našeho kocoura jsme nechali vykastrovat v roce, ale mezi tím vyloženě obchcal celý byt,kam se dostal tam to dal a bylo to strašné. po kastraci se to zlepšilo, nicméně doteď(má 10let) má občas dny kdy zaznačkuje :roll: jo a není tlustý..vše je o výživě,je v nejlepší kondici,nikdy neměl nadváhu.

Jo a ještě mě napadlo kočky jsou celkem chytré a mstivé :lol: třeba se ti takhle tou louží do postele mstí za to, že se věnuješ dětem a ne jemu. Ten náš blb to taky dělal,když jsme šli někam na tah a vrátili se až třeba ráno, tak pokaždé před dveře hodil bobek a ym jak otvírali tak ho hezky rozetřeli po podlaze :poblion: hajzlík jeden po celonočním tahu perfetní zábava to uklízet :-D …teď už jen kousne když se mu něco nelíbí..nj kočka. 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
14.9.10 08:56

Kocour by se měl kastrovat až v 6 měsících.

Napadlo mě, nevadí mu právě to, že je ten záchod krytý? My máme 3 kočky, 3 záchody a jeden krytý a na krytý chodí jen jeden kakat, jinak nikdo jiný. Může mu vadit výběr kočkolitu a taky může mít něco s močákem. Náš to měl asi ve 4 měsících, brali jsme atb., nezabraly, tak jsme jezdili každý den na injekce a od té doby je to OK, už mu je 5 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
14.9.10 09:04

Je fakt, že u majitelky původní měl otevřený wc. Ale jinak tady s tím nemá problém, má právě klid na to, jinak by tam snad ani nešel, můžu to taky zkusit, ale to děti budou mít píseček na hraní :roll: a to už tam nepůjde vůbec. Přes den čůrá a kaká normálně do wc.
Ellhana: ty vago, dobrý přivítání:D.

Jo a co myslíte, Savo prý kočkám voní??

Jo a myslím si, že mu buď vadí, že se manžel připravuje do práce a on nemá klid jít na to wc, nebo mu vadí, že se starám o děti, ale to teda bohužel s tím nic neudělám:D. Zkusím to vychytat jak jen to půjde. Podmínka totiž byla pro pořízení kocourka, že bude čistotný, tak aby nebylo zle(manžel):(- Mě už je to skoro jedno, jestli čistím počůrané od kocoura, nebo od kluka:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
14.9.10 09:26

Lakynko, zkus mu dát ty záchody 2, jeden otevřený a jeden zavřený. Taky se říká, že kočky nerady chodí kajdit a čůrat na stejné místo, takže třeba je i problém v tom, že kocourek je „milostpán“ :wink:

Savo kočkám voní. Jinak kočky nekonají potřebbu tam, kde je jídlo, takže bráchova kočka chodila na rohožku u wc, tak tam nasypali granule, po týdnu je tam už nedali a mají klid. Tak zkus třeba vychytat čas a místo na gauči a dej tam misku s jídlem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sia
11315
14.9.10 09:30

Ahoj, taky máme teď koťátko ( k tomu ještě 2 starší kočky a psa) a stávalo se nám to stejný, přes den se nikdy kotě nevyčuralo jinde než na záchod a v noci nebo spíš k ránu k nám do postele. U nás se to už vyřešilo. Od té doby co mu dávám na noc záchod tam kde v noci spí (do stejné místnosti) tak to už neudělalo. Je prostě ještě malý a nestihlo to z patra kde spíme na záchod do přízemí, a možná tam ani nechtělo chodit samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
14.9.10 09:32

Veruš: :D díkm za radu. Shodou okolností v pátek si jedu pro přepravku a jako bonus mám zdarma odkryté wc. Tak to zkusím. Původně měl být wc na chatu.
A čím tedy čistit, když Savo jim voní? Má někdo nějaký tip?
S tím jídlem to taky zkusím:D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
14.9.10 09:54

Kocour je ještě maličkatý, tak nesmrdí kočičinou, takže normálně jar a jako dezinfekci bych dala do vody trochu třeba kachny na wc. S tím záchodem to určitě zkus, já to vidím u nás, tam fakt zaleze jen jeden na velkou potřebu, jinak ne. A nebo než bude druhý, tak tenhle zkus odkrýt. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3259
14.9.10 13:06

Proč by se nemělo používat Savo? Však to je dobře že kočkám voní,aspoň bude na ten svůj záchodek chodit radši.Já teda Savo používám a Mort vždycky radostně čeká za dveřma koupelny a hned po vyčištění si tam zajde udělat louži…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
14.9.10 13:43

Ellhana: jenže já tím čistím hlavně ten počůraný gauč:D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný