Pavouci a octomilky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11502
13.9.10 16:02

Pavouci a octomilky

Poradí někdo jak se zbavit pavouků? Máme jich v baráku plno a nevim odkud se všude berou! Ať už se jedná o sekáče s dlouhejma nooohama a nebo takový velký tlustý, taky s dlouhejma nohama a nebo menší s krátkejma nohama. Naštěstí z nich hrůzu zatim nemam, ale život otravujou pěkně. Přítel je vždy vezme do krabičky a vyhodí ven, ale po chvíli se zase nějakej objeví. Snad se k nám nedostane nějakej ten jedovatej, co nedávno o nich mluvili v televizi, že jsou na Litoměřicku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11502
13.9.10 16:03

A ještě jak se účinně zbavit octomilek, vždy se jich nějak zbavíme, že jich tu máme málo, ale stačí chvíle a je jich tu zase plno a nejde se jich úplně zbavit a množej se převratnou rychlostí :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
13.9.10 16:12

Petule a mohu se zeptat máte starej barák a nebo novej?já se hmyzu a všeho co má víc nohou než 4 bojim :poblion: a doufám že v novém domě se tato havět nedrží :nevim: .Zatim máme byt a vše co leze sežere kočka takže to je nejlepší hubič :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
13.9.10 16:16

a jedna né zrovna dobrá zpráva:-)))
http://hobby.idnes.cz/…by-domov.asp?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ms.H
13.9.10 16:21

a je tam i o octomilkách http://hobby.idnes.cz/…by-domov.asp?…

• Citovat
  • Upravit
11502
13.9.10 16:26

barák je cca 20 let starý. Ach jó, to je hrůza tahle havěť. Když jsme bydleli s rodiči, tak tam taky měli kočku a ta sežrala vše co lezlo, ale tady kočku nemáme a ani žádné zvíře nechci, stačí mi dítko, chlap a barák a mam o zábavu postaráno a i právě díky těmto tvorům, kterých se teda nedá zbavit :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
13.9.10 16:28
Pettulle píše:
barák je cca 20 let starý. Ach jó, to je hrůza tahle havěť. Když jsme bydleli s rodiči, tak tam taky měli kočku a ta sežrala vše co lezlo, ale tady kočku nemáme a ani žádné zvíře nechci, stačí mi dítko, chlap a barák a mam o zábavu postaráno a i právě díky těmto tvorům, kterých se teda nedá zbavit :cert:

tak to se asi budeš muset rozhodnout jestli je lepší jedna kočka nebo spoustu pavouku :lol: .
Jestli jich tam máš hodně tak ti furt přijde líp kočka :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
13.9.10 16:45

Peťulko,
tak ti nevím, ale já mám kocoura a ten si blbec těch lezoucích potvor ani nevšimne. Maximálně na ně mňouká jinak nic :cert: :cert: :cert:
Takže pavouků máme plný barák, octomilky se mi rozmnožily taky - a to mám fakt všechno uklizený…
Zuřím, nesnáším tuhle havěť. Na pavouky pomáhá raid ve spreji (ale ten na ně používám nerada - je mi jich líto :oops: :lol: ), takže na ně raději používám vysavač :oops: :lol:
Ale na octomilky nepomáhá ani raid, který kolikrát dusí i mě. V babských radách jsem vyčetla, že je odpuzuje hřebíček, tak jsem právě dala do myčky takové malé ozdobné mističky a mám připravené dva pytlíky hřebíčku - jsem zvědavá, jak ten pokus dopadne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8516
13.9.10 16:59

Ahoj tak pavouky rovnou likviduju, když na nějakého narazím, na podzim se prostě stahují do tepla. A octomilky to je hrůza, to by člověk musel vynášet koš denně, ty zmizí až při prvních mrazech. Kámoška kupuje takové jablíčko, kam naleje ocet, nebo víno a oni se tam utopí. Dneska jsem s nima zrovna bojovala, nastříkala jsem na ně hubící sprej rovnou do koše, ale musí se člověk plížit boť jsou strašně rychlý :lol: akorát člověk nezničí vajíčka, tak je to pořád dokola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
13.9.10 17:11

tterko, tak dej vědět jak jsi dopadla.

No s tou kočkou, to bych šla z domu já i ona, protože je přítel nesnáší a mě vadí jejich chlupy, jemu taky a k malýmu dítěti, který všecko strčí do pusy. Stačí mi čiči u babiček, tam vždy trnu hrůzou. U jedné je to v pohodě, kocour je čistotnej a takovej trouba, od malýho si nechal vše líbit a bál se o svý jídlo, že mu to malej sní a tak bez diskuzí začal hned jíst, jinak u toho nadělá strašný ciráty. U další babičky, kočka vleze všude a chlupy jsou taky všude, kam se neodváží je na kuchyňskou linku, ale u třetí babičky, ta jich má nepočítaně a ty vlezou i na tu linku, takže chlupy komplet všude! Pak je člověk nabalenej a nejdou dolu. Takže kočka taky neni řešení. Na ty octomilky jsem zkoušela šťávu, ony na ní nešly!!! Pak ještě něco a to taky odmítaly, likvidujeme je já Raidem, který pomáhá, ale strašně smrdí a dusí, takže se bojim, aby se toho malý nenadýchal a přítel vysavačem, ale druhej den je jich tam snad ještě víc!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
13.9.10 17:11
Pettulle píše:
barák je cca 20 let starý. Ach jó, to je hrůza tahle havěť. Když jsme bydleli s rodiči, tak tam taky měli kočku a ta sežrala vše co lezlo, ale tady kočku nemáme a ani žádné zvíře nechci, stačí mi dítko, chlap a barák a mam o zábavu postaráno a i právě díky těmto tvorům, kterých se teda nedá zbavit :cert:

Ahoj,
máme novej byt (5 let) a jednou tak starýho kocoura ;) a během posledních 2-3 týdnů jsem v každé delší volné chvíli bojovala s pavoukama. Byli úplně všude. Vidět jich bylo tak 10, ale když mne napadlo kouknout tředa pod sokl v kuchyni, tak mne málem kleplo.
Množství, co jsem likvidovala s vysavačem by se nechalo počítat na desítky v „každé várce“, dohromady s těma ještě nevylíhlýma (doufám) jich byly určitě stovky. A to máme byt cca 70 m2. Podotýkám, že v minulých letech jsme jich tu měli tak 5-10 do roka, ta jsme jednoduše vyhodili z okna, letos se k nám cca před měsícem, dvěma nastěhovali a pozvali i další kámoše… :twisted: :cert: a moc se jim u nás líbilo… A kocour je vytrvale ignoroval. Prej jsou lepší mouchy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8516
13.9.10 17:19

Pettule, to chce ten ocet nebo víno, prostě něco kyselého a teď je období burčáku, to jsou jak posedlý :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
13.9.10 18:03
Pettulle píše:
A ještě jak se účinně zbavit octomilek, vždy se jich nějak zbavíme, že jich tu máme málo, ale stačí chvíle a je jich tu zase plno a nejde se jich úplně zbavit a množej se převratnou rychlostí :cert:

s octomilkami máme stejný problém a pomáhá nám taková mistička kde máme ocet smíchaný se štávou a oni na to letí jako blázen utopí se a rychle zmizí :-)

• Citovat
  • Upravit
13742
13.9.10 18:13

Na pavouky v baráku asi nezabere nic, jedině vymést takový ty nepoužívaný rohy, za skříněma, pod skříněma a tak, což nejde dělat každý den. Doma jsme jichj taky měli desítky, naštěstí jen těch hubenejch, nebyli moc vidět. Jen občas se našel nějakej větší „hnusák“.
A na octomilky jedině okamžitě odstraňovat všechny zbytky, z ovoce, žádné hnijící koše. A případně tu nejhorší nadílku vyluxovat, pak jich bude míň a míň. Musíš zjistit, odkud lítají, jinak se jich nezbavíš - někde něco zapadlého, nebo tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
13.9.10 18:20

Ahojík, tak já právě zlikvidovala asi 100 kousků octomilek (během tak 3 dnů) Mám na to takovou klícku, která se zapne do zásuvky.Vevnitř je kovová síť která je pod proudem, svítí tam modré světlo a na dno jsem dala 3 plátky nektarinky. To mušky navábí a pak se hezky uškvařej na té síti :cert: . Asi trochu nehumánní, ale žít se snimi nedá. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný