Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Poradí někdo jak se zbavit pavouků? Máme jich v baráku plno a nevim odkud se všude berou! Ať už se jedná o sekáče s dlouhejma nooohama a nebo takový velký tlustý, taky s dlouhejma nohama a nebo menší s krátkejma nohama. Naštěstí z nich hrůzu zatim nemam, ale život otravujou pěkně. Přítel je vždy vezme do krabičky a vyhodí ven, ale po chvíli se zase nějakej objeví. Snad se k nám nedostane nějakej ten jedovatej, co nedávno o nich mluvili v televizi, že jsou na Litoměřicku ![]()
A ještě jak se účinně zbavit octomilek, vždy se jich nějak zbavíme, že jich tu máme málo, ale stačí chvíle a je jich tu zase plno a nejde se jich úplně zbavit a množej se převratnou rychlostí ![]()
Petule a mohu se zeptat máte starej barák a nebo novej?já se hmyzu a všeho co má víc nohou než 4 bojim
a doufám že v novém domě se tato havět nedrží
.Zatim máme byt a vše co leze sežere kočka takže to je nejlepší hubič ![]()
a jedna né zrovna dobrá zpráva:-)))
http://hobby.idnes.cz/…by-domov.asp?…
barák je cca 20 let starý. Ach jó, to je hrůza tahle havěť. Když jsme bydleli s rodiči, tak tam taky měli kočku a ta sežrala vše co lezlo, ale tady kočku nemáme a ani žádné zvíře nechci, stačí mi dítko, chlap a barák a mam o zábavu postaráno a i právě díky těmto tvorům, kterých se teda nedá zbavit ![]()
Pettulle píše:
barák je cca 20 let starý. Ach jó, to je hrůza tahle havěť. Když jsme bydleli s rodiči, tak tam taky měli kočku a ta sežrala vše co lezlo, ale tady kočku nemáme a ani žádné zvíře nechci, stačí mi dítko, chlap a barák a mam o zábavu postaráno a i právě díky těmto tvorům, kterých se teda nedá zbavit
tak to se asi budeš muset rozhodnout jestli je lepší jedna kočka nebo spoustu pavouku
.
Jestli jich tam máš hodně tak ti furt přijde líp kočka
.
Peťulko,
tak ti nevím, ale já mám kocoura a ten si blbec těch lezoucích potvor ani nevšimne. Maximálně na ně mňouká jinak nic
![]()
Takže pavouků máme plný barák, octomilky se mi rozmnožily taky - a to mám fakt všechno uklizený…
Zuřím, nesnáším tuhle havěť. Na pavouky pomáhá raid ve spreji (ale ten na ně používám nerada - je mi jich líto
), takže na ně raději používám vysavač
![]()
Ale na octomilky nepomáhá ani raid, který kolikrát dusí i mě. V babských radách jsem vyčetla, že je odpuzuje hřebíček, tak jsem právě dala do myčky takové malé ozdobné mističky a mám připravené dva pytlíky hřebíčku - jsem zvědavá, jak ten pokus dopadne ![]()
Ahoj tak pavouky rovnou likviduju, když na nějakého narazím, na podzim se prostě stahují do tepla. A octomilky to je hrůza, to by člověk musel vynášet koš denně, ty zmizí až při prvních mrazech. Kámoška kupuje takové jablíčko, kam naleje ocet, nebo víno a oni se tam utopí. Dneska jsem s nima zrovna bojovala, nastříkala jsem na ně hubící sprej rovnou do koše, ale musí se člověk plížit boť jsou strašně rychlý
akorát člověk nezničí vajíčka, tak je to pořád dokola.
tterko, tak dej vědět jak jsi dopadla.
No s tou kočkou, to bych šla z domu já i ona, protože je přítel nesnáší a mě vadí jejich chlupy, jemu taky a k malýmu dítěti, který všecko strčí do pusy. Stačí mi čiči u babiček, tam vždy trnu hrůzou. U jedné je to v pohodě, kocour je čistotnej a takovej trouba, od malýho si nechal vše líbit a bál se o svý jídlo, že mu to malej sní a tak bez diskuzí začal hned jíst, jinak u toho nadělá strašný ciráty. U další babičky, kočka vleze všude a chlupy jsou taky všude, kam se neodváží je na kuchyňskou linku, ale u třetí babičky, ta jich má nepočítaně a ty vlezou i na tu linku, takže chlupy komplet všude! Pak je člověk nabalenej a nejdou dolu. Takže kočka taky neni řešení. Na ty octomilky jsem zkoušela šťávu, ony na ní nešly!!! Pak ještě něco a to taky odmítaly, likvidujeme je já Raidem, který pomáhá, ale strašně smrdí a dusí, takže se bojim, aby se toho malý nenadýchal a přítel vysavačem, ale druhej den je jich tam snad ještě víc!!!
Pettulle píše:
barák je cca 20 let starý. Ach jó, to je hrůza tahle havěť. Když jsme bydleli s rodiči, tak tam taky měli kočku a ta sežrala vše co lezlo, ale tady kočku nemáme a ani žádné zvíře nechci, stačí mi dítko, chlap a barák a mam o zábavu postaráno a i právě díky těmto tvorům, kterých se teda nedá zbavit
Ahoj,
máme novej byt (5 let) a jednou tak starýho kocoura
a během posledních 2-3 týdnů jsem v každé delší volné chvíli bojovala s pavoukama. Byli úplně všude. Vidět jich bylo tak 10, ale když mne napadlo kouknout tředa pod sokl v kuchyni, tak mne málem kleplo.
Množství, co jsem likvidovala s vysavačem by se nechalo počítat na desítky v „každé várce“, dohromady s těma ještě nevylíhlýma (doufám) jich byly určitě stovky. A to máme byt cca 70 m2. Podotýkám, že v minulých letech jsme jich tu měli tak 5-10 do roka, ta jsme jednoduše vyhodili z okna, letos se k nám cca před měsícem, dvěma nastěhovali a pozvali i další kámoše…
a moc se jim u nás líbilo… A kocour je vytrvale ignoroval. Prej jsou lepší mouchy ![]()
Pettule, to chce ten ocet nebo víno, prostě něco kyselého a teď je období burčáku, to jsou jak posedlý ![]()
Pettulle píše:
A ještě jak se účinně zbavit octomilek, vždy se jich nějak zbavíme, že jich tu máme málo, ale stačí chvíle a je jich tu zase plno a nejde se jich úplně zbavit a množej se převratnou rychlostí
s octomilkami máme stejný problém a pomáhá nám taková mistička kde máme ocet smíchaný se štávou a oni na to letí jako blázen utopí se a rychle zmizí ![]()
Na pavouky v baráku asi nezabere nic, jedině vymést takový ty nepoužívaný rohy, za skříněma, pod skříněma a tak, což nejde dělat každý den. Doma jsme jichj taky měli desítky, naštěstí jen těch hubenejch, nebyli moc vidět. Jen občas se našel nějakej větší „hnusák“.
A na octomilky jedině okamžitě odstraňovat všechny zbytky, z ovoce, žádné hnijící koše. A případně tu nejhorší nadílku vyluxovat, pak jich bude míň a míň. Musíš zjistit, odkud lítají, jinak se jich nezbavíš - někde něco zapadlého, nebo tak.
Ahojík, tak já právě zlikvidovala asi 100 kousků octomilek (během tak 3 dnů) Mám na to takovou klícku, která se zapne do zásuvky.Vevnitř je kovová síť která je pod proudem, svítí tam modré světlo a na dno jsem dala 3 plátky nektarinky. To mušky navábí a pak se hezky uškvařej na té síti
. Asi trochu nehumánní, ale žít se snimi nedá. ![]()