Nechutně smrdící pes

Anonymní
16.9.10 09:07

Nechutně smrdící pes

Ahoj máme doma velkého psa který někdy fatk nechutně smrdí, bydlíme v paneláku takže je to fakt na :poblion: :poblion: :poblion:

Jsou to takové ty anální žlázy, já chodím pravidelně k veterinářovi aby mu to vymačkával, ale prostě to nestačí, já se asi zblázním mám malý dítě a takovejhle humus už prostě nesnesu, už jsem byla z toho fakt na nervy že jsem ho chtěla dát pryč, ale prostě je to náš mazel, a nemohla bych mu toudělat, nevíte jestli se to dá nějak úplně vyzmizet??

díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Rita79
16.9.10 09:35

Ahoj,tak pokud to jsou analni zlazy,jdou operativne odstranit,nechapu,ze vam to vet. jeste nenabidl,pokud se psem chodite stale na osetreni.Operace neni nijak hrozna.
Pokud by to ale zlazama nebylo,muze byt pes nemocny jinak,takto se projevuji i jine onemocneni.
Vydrzte,zeptejte se na vse vaseho vet.,ale primlouvam se za pejska,at zustane doma :srdce: .

• Citovat
  • Upravit
15043
16.9.10 09:52

Anální žlázy to být můžou i nemusí :wink: . Taky máme velkou čubu a měla problémy s anál.žlázami - ale nebyla nějak cítit. A je fakt, že i když ji máme přes zimu doma a přijde k nám návštěva, tak psa necítí.
Spíš bych to viděla na nějaké onemocnění… a to nejlíp posoudí veterinář.
Ale znám i zdejší rodinu, kde mají psa zavřeného v kotci (koupou jen v rybníce :roll: ) a to je puch snad na kilometr daleko…
Taky se přimlouvám za hafana, aby mohl dožít se svou rodinkou :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.10 09:58

Já mám většího pudla a ten smrdí taky jako tchoř sám o sobě. Anální žlázy mu nechávám taky několikrát za rok čistit ale on smrdí hlavně psinou. A když mu k tomu" rupnou " ty žlázy, je to fakt chuťovka :poblion: .Už je mu 10 let a přiznávám, že už nikdy nechci mít pokojovýho psa( a asi jsem i na delší dobu ze psů vyléčená ). Od jara do podzimu je venku ale už se děsím zimy. Nechci ho koupat moc často, aby neměl kožní problémy :nevim: Pokud máš velkýho psa, musí to být síla…

• Citovat
  • Upravit
8297
16.9.10 09:58

Vymackavanim analnich zlazek se pouze podporuje produkce a hlavne se mechanickym podrazdenim muze vytvorit zanet techto zlazek. Tez jsme kdysi nechali mackat a cokli sankovali jak divi. Pak nam to jiny veterinar vysvetlil, ze to neni dobre, vymacknul jen malinko, aby nebyly uplne naplnene a uz je to docela dlouho a nikdo nesankuje, nikdo nesmrdi.

Myslim, ze by se melo zkontrolovat, zda tam pes ten zanet uz nema a pak od vymackavani upustit, nechat vymacknout jen malinko a pomalu protahovat intervaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
16.9.10 10:09

Taky máme dva psy,nesmrdí ani jeden-viděla bych to u vás na ten zánět.Když jsou psi hodně venku ty žlázky se jim čistí sami jak značkují-my snad nikdy nemačkali a ani veterinář.

Mamina má fenu jezevčíka,příšerně smrděla a mačkali furt ty anální žlázky.Nakonec to byl obrovský zánět dělohy 8-o

Zkusila bych změnit veterináře,raději nějakou kliniku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.10 10:11

čičinko kdybych mu nenechávala vymčkávat, vypouštěl by je samovolně kdekoliv

na tu operaci se zkusím zeptat, co to obnáší

už to chci nějak vyřešit, protože je mi ho líto, vždycky se na něj naštvu, pošlu ho do pelíškudo chodby, i když vím že bych chtěl být s náma ale to se prostě nedá čucha

jeden den v létě jak byly ty vedra, byl pes v kufru, a my jsme zůstaly cvaklý v koloně, a najedenou vypustil ten smrad, to bylo něco strašnýho, nedalo se to vyvětrat protože jsme stály, ted to vedro do toho, to jsem byla rozhodnutá že jde někam na vesnici na záhradku

• Citovat
  • Upravit
8297
16.9.10 10:29

No nam tez osmrdovali, ale ono je to jako s cimkoliv, cim vic se to macka, tim vic se toho obsahu tvori, takze pak ta zlazka uz produkuje furt.
Ale pokud uz to ma tak rozhaseny, tak by asi byla na miste pak ta operace.

Jinak mame cokli domaci, takovy fakt gaucaky jeden 30kg, druhej 10kg a jinde si to nevypoustej, kdyz se ta tvorba prestala podnecovat, tak se ty zlazky samy uklidnili, jako chtelo to nejaky cas, uz se to da pocitat na roky.

Nam ale ten vetsi desne prdi :zed: A vzdycky si ke me prijde lehnout pod nohy, natocenej ke me zadkem a prdi ostopero :evil: S tim se asi nic delat neda, co? Kdybych vedela, ze mu to neublizi, tak mu dam espumisan :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.10 10:33

no náš minipejsek má 46 kg :lol: zítra mám zrovna čas takže si o tom promluvím s veterinářem, co s tím

díky všem za rady

• Citovat
  • Upravit
1703
16.9.10 10:40

čičinko, k tomu prdění mě napadá zkusit změnit stravu/granule. Nám se to osvědčilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
16.9.10 10:42

doporučuju výměnu veterináře nebo minálně konzultaci s jiným. A příště menšího psa. Mám psa 7 kg, naši 2 kilový potvory a nesmrdí ani jeden. Teda pokud zrovna nezmoknou na kost. Vím, že pořádný pes je pořádný pes, o ty malý furrt zakopávám a bojím se, že je zašlápnu, ale od těch 5 kil je to docela příjemná velikost.
NEhledě na to, že jsou líp ovladatelný, fyzicky je zvedneš (např. na veterině po narkóze, pak do auta…) a v neposlední řadě i peněz za žrádlo je míň…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
16.9.10 10:42
Sufik píše:
doporučuju výměnu veterináře nebo minimálně konzultaci s jiným. A příště menšího psa. Mám psa 7 kg, naši 2 kilový potvory a nesmrdí ani jeden. Teda pokud zrovna nezmoknou na kost. Vím, že pořádný pes je pořádný pes, o ty malý furrt zakopávám a bojím se, že je zašlápnu, ale od těch 5 kil je to docela příjemná velikost.
NEhledě na to, že jsou líp ovladatelný, fyzicky je zvedneš (např. na veterině po narkóze, pak do auta…) a v neposlední řadě i peněz za žrádlo je míň…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
16.9.10 10:58

Ahoj, taky se přidávám s názorem, že psa určitě něco trápí, sám o sobě by nesmrděl. Pokud by to nebylo těma análníma žlázkama(které jak bylo psané jsou snadno vyoperovatelné), tak pokud má klopené uši, určitě bych zkontrolovala i je. Mívali jsme fenku s chronickými záněty uší a vždy to smrdělo na sto honů… Nepíšeš jakou má srst, ale různé kožní vyrážky, zapařeniny taky mohou být pěkně cítit. Asi bych šla za vetem přímo s tím, že chceš vyřešit zápach, ať hledá jeho příčinu. Čičinko - na prdění zkus změnu granulí, popř stravy(jestli krmíte vařeným) Máme bostonku a po krmení eukanubou a proplanem prděla nehorázně a nedalo se s ní spát v jedné místností :roll: Změnili jsme na radu veterináře granule a je po problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.10 10:59

Já ke svému pudlovi : žlázky jsem s vetem řešila. On právě vůbec nic nevypouští sám. "Nesáňkuje " , nechávám mu to čistit cca 4× ročně a pokaždé to má až zvločkovatělé. Zánět měl 2× a to byla echt síla, tak mu do řiti dávali ATB výplach a ještě byl na celkových ATB. Někteří psi to prostě mají nějak " jinak " a neuvolňují to sami :poblion: . NA tu operaci se taky poptám, už jsem nad tím uvažovala ale teď teda nemám ani sílu se s ním někde tahat po doktorech, musela bych to nechat na jaro.
A k psímu prdění : určitě změň granule. Ten náš z většiny ( celkem kavlitního ) blil a měl srajdu, tak jsem skončila u ještě kvalitnějšho krmení pro citlivé psy a je klid, ťuk ťuk.

• Citovat
  • Upravit
17310
16.9.10 11:18

Labík smrdí jen při zmoknutí-takovým tím psím smradem,ale jinak ne

jezevčík-příšerně mu smrdí z huby.Několkrát odstraněný zubní kámen,ale nepomáhá to.Změna granulí taky ne :zed:

Na prdy,určitě změnit granule jak píší holky,zkus na citlivé zažívání s jehněčím masem.

Oba žerou Bosch a neprdí :mrgreen: Ale jak dostanou konzervu tak mají srajdu :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný