Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@DiamondWhite píše:
Jak je to, je. Povinne prihlasit psa na urad??
Je tu nekdo kdo psa prihlaseneho nema?
Je to povinné a samozřejmě máme hlášené oba dva co máme ![]()
@colafit. Poplatel je jak kde ve vetsich mestech to byva vetsinou okolo 1200-1500 nekde i vic
Ahojky, my kdyz jsme bydleli v nasem prvnim podnajmu, tak nam ho normalne prihlasili, i kdyz jsdm tam nemela trvaly bydliste. Ted jsme se prestehovali a chtela jsem ho prihlasit jinde, kde zatim taky nemam trvale bydliste a pry to nejde. Tak bych taky rada vedela, jak to je
Takze si psa muzu prihlasit v meste kde bydlim ale nemam zde trvali bydliste?
Ja je vzdycky prihlasene mela, bydlim ve meste a casto me kontrolovali policajti. Pamatuju, ze me kontrolovali i v parkrat nekde na vylete mimo, takze je asi jedno jestli bydlis ve meste nebo na vesnici. A taky se muze neco stat, nam pes nekoho kousnul, proste pro sichr bych psa prihlasila. Neni to zas tolik penez..
@xoxy píše:
Ahojky, my kdyz jsme bydleli v nasem prvnim podnajmu, tak nam ho normalne prihlasili, i kdyz jsdm tam nemela trvaly bydliste. Ted jsme se prestehovali a chtela jsem ho prihlasit jinde, kde zatim taky nemam trvale bydliste a pry to nejde. Tak bych taky rada vedela, jak to je
Hmmm..tak ono asi jak kde a taky hlavne asi podle urednice. Ja taky zatim nemam trvale bydliste a pes prihladit sel. Ale treba segra na Praze 6 kdyz prihlasovala psa tak chteli vedet i od koho psa ma. A odky ho vlastni.
Ja jen vyplnila papir se starim psa, pohlavi a na jaky ucel ho mame a to jim stacilo
Mám přihlášené samozřejmě všechny 4. Pokud bych neměla na poplatky tak si psa nepořídím.. Na vesnicích známky většinou nejsou a ve městě je docela kontroluje policie - pes musí mít známku a může vás zastavit kdekoli - venku, u baráku,..
@DiamondWhite tak jsem na to koukala do zákona o místních poplatcích a zjistila jsem, že za 1. psa je možný poplatek max 1500,– Kč ročně, t. j. 125 kč na měsíc. To mi teda nepříjde jako nějaká šílená částka.
Příspěvek upraven 04.01.13 v 09:14
Psa je nutné přihlásit podle místa trvalého bydliště, poplatek a podrobnosti stanoví obecně závazná vyhláška té obce, poplatek je max. 1500 za dalšího psa může být zvýšen o 50%. Za nezaplacení hrozí penále (až trojnásobek poplatku), plus může jít o porušení předpisu obce, za což hrozí pokuta do výše 30.000,– Kč.
Psa mám přihlášeného. U nás pravidelně chodí městská na pochůzky, potkávám je minimálně jednou týdně. Jednou i kontrolovali, hledali nějakého pejska.
Tak u nas vBrne psy kontroluji policajti za neprihlseneho je 2000 pokuta. Poplatky se plati 1000 kc a za kazdeho dalsiho 1500,– mame prihlasene vsechny 3
My máme dva psy. Jeden přihlášenej, druhej ne. Jsme z malýho města a sám měšťák řikal, že je to zbytečný za ně platit.
Ve meste jsme psa prihlaseneho meli, ted jsme na vesnici a jeste jsem se k tomu nedokopala…
Nas jednou ve meste kontrolovali „mestaci“… proste jsme sli na prochazce a oni rikaji „Dobry den, slecno, pejsek je Vas? Ma znamku? Je prihlasen?“ a uz frceli… a to se nic nedelo, byl na voditku, sacek jsem mela pripnuty… ![]()
Psa přihlášeného máme. Je to povinnost. Policisté to prý kontrolují - nikdy jsem nic takového nezažila a ani neviděla. Podle mne je hloupost to nějak obcházet. Pokud chci zvíře, tak musím brát na vědomí, že mu musím nejen připravit zázemí, řádně se o něj starat, ale i taky třeba zaplatit a sbírat bobky.
Tak to potom nevidím důvod kvůli tomu riskovat sankci 60tis. korun.