Máte taky strach z dovolené?

Anonymní
13.7.26 08:47

Máte taky strach z dovolené?

Ahoj, chci se vás zeptat, jestli máte taky někdo strach, když jedete na dovču?
Já se na jednu stranu těším a na druhou stranu mám strach, že se mě nebo dceři něco stane. Jedem ve 4. Já, přítel, jeho syn (10) a moje dcera (8). Jedeme Rakousko, Slovinsko, Chorvatsko, v každé zemi se zdržíme 4 dny. Máme hodně plánů, přítel je velice aktivní, nás to baví taky, ale bojím se např. ferrat, aby mi tam mala někde nespadla nebo se někde neutopila nebo nespadla někde z výšky. Ujišťují mě, že polezeme jen tam, co bude i pro děti. Ale já už týden pomalu nespím. Odjíždíme za 4 dny. Říkají mi, že jsem prdlá, že se všeho bojím, že to bych nesměla nikdy nic…Já vím, že mají pravdu, ale neumím to odbourat. Stejný strach mám v zimě na lyžích :-/

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34353
13.7.26 08:52
@Anonymní píše: Více

Tím strachem budeš kazit všem dovolenou. Hoď se do klidu, nebo nikam nejezdi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.26 08:57
@arinecka píše: Více

Já o otm spíš jako nemluvím, ale dusím to v sobě.

• Citovat
  • Upravit
4530
13.7.26 09:15

Tak pokud tě ujišťuje, že vymýšlí program, který je vhodný pro jejich věkovou kategorii včetně ferrat, tak bych se nebála. Ba naopak bych byla ráda, že se takhle aktivně podílí na tom, ať mají děti zážitky a dovolenou si užijí. :palec:

Máš takový strach jen u zahraniční dovolené nebo i doma například na výletech? Protože mně přijde, že je mnohem větší pravděpodobnost, že se dítě zraní v dětské herně třeba na trampolíně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1170
13.7.26 09:15

Jakoze ja bych na ferratu nesla a dceru bych tam taky nepustila. Jednou jsem se na jednu dostala omylem a byl to pro me hororovy zazitek. Myslim, ze si ten den muzete udelat program kazdy po svem ne? Vy treba nakoupacku k jezeru a oni na ferratu a vecer se potkat a povypravet zazitky. Nemusis na dovolene delat neco co nechces, nebo tve dite nemusi delat neco co nechces :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
855
13.7.26 09:44

To není strach z dovolené, to je strach z adrenalinových zážitků. Na dovolenou klidně jeď a ty stresující aktivity prostě vynechej. Na tom se snad dokážete domluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16626
13.7.26 09:50
@kalamitaa píše: Více

Asi tak :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5092
13.7.26 10:00

Z adrenalinových zážitků strach nemám. Já zase nemusím jízdu autem (když kolikrát čtu a vidím, jak někteří jezdí :zed: ). Tam kolikrát nenaděláš vůbec nic a můžeš jet sebelépe. To mi dělá větší obavy a jsem vždy šťastná, když už jsme konečně v cíli. Ale přesně, jak říká tvá rodina. To by nemohl člověk prostě nikam a mohl by sedět tak max. na gauči u televize a prožít život takhle by byla nuda a škoda. Stát se samozřejmě může cokoliv. Život prostě není bez rizika. Je to potřeba tak prostě brát.

Příspěvek upraven 13.07.26 v 10:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
13.7.26 10:05

To si chce pořídit další dítě. Když jsem měl jen jedno, tak jsem také šílel kvůli každé kravině. Když jsem měl tři, už jsem nic neřešil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40530
13.7.26 10:07

Osobně mám názor, že na dovolenou se má člověk těšit 8)

Podívala bych se na net na ty ferraty, dnes skoro ze všeho jsou někde nějaká videa, tak bych tomu dala čas a prozkoumala si to sama.

Pokud bych z toho měla pocit, že to já nebo moje dítě nezvládne, řekla bych NE.

To je dobré se naučit, ono to přizpůsobování se ve všem, aby byl chlap spokojen, není dobré a časem by Tě to stejně doběhlo.

Jak jste spolu dlouho?
Byli jste spolu už někdy na dovolené?
Jak chlap reaguje, když nějaký jeho výmysl nechceš absolvovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18774
13.7.26 10:08

Na feratach mas prece jisteni a jdete s nima. Plavat v 8 snad uz umi a bez dohledu ji v tomhle veku jeste nepoustis ne? Kdyz by se bala sama holka, tak s ni zustanes nekde jinde. Nebo o co jde? Bojis se reakce pritele kdyz s nima nepolezete kazdy sutr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5092
13.7.26 10:09
@Sberatel77 píše: Více

No to nevím. :D Taky mám 3 a o to větší má o ně člověk prostě obavu. Navíc mám pocit, že se 3 dětma je větší pravděpodobnost, že se něco stane nebo někdo před dovolenou onemocní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34353
13.7.26 10:18

Tak to nedus, a co nebudeš chtít podnikat, tak nedělej. Vždytˇto má být dovolená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3007
13.7.26 10:19

Taky to tak mam. Nejdřív byl strach o děti, teď létáme sami a mam obavu aby se nám něco nepřihodilo. Během dovolené, když vidím, ze všechno klape, strach opadne a ja za chvíli plánuju další

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.26 10:35

Ty ferraty byl jen příklad. Mám strach i z cesty autem, abychom se někde nevybourali a tak. Na dovolenou spolu jedeme už po čtvrté. A pokud bych měla štěstí, samozřejmě bych si druhé dítě pořídila, bohužel život to chce asi jinak.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix