Storno letenek

Anonymní
2.7.26 00:47

storno letenek

Ahoj, nastala nám nepříjemná situace. Na 1.8.-9.8 máme naplánovaný let po Evropě. Jedná se celkem o 3 letenky. Letím ja s manželem a moje kamarádka s manželem. Bohužel nastala situace kdy ona po nečekaném oznámení termínu zkoušky na vysoké škole na 5.8. musí dovolenou zrušit. Chtěla, abysme jsme dovolenou posunuli o týden ale bohužel to ja a ani manžel už kvůli práci nemůžeme a pak mame další týden už jiné plány. Letenky jsme kupovali 20.4. a ubytování zatím nemáme. Problém jsou teď letenky, které jsou za ně oba v hodnotě 30 tisíc korun, což není malá částka. Pojištění také nemáme. Letenky jsme kupovali v těch nejlevnějších tarifech a nic nekupovali navíc. Na mě je vyřešení situace, letíme s ryanair, smartwings a vueling. Mam pocit že jsme ztraceni a nevim co delat. Jediná možnost, která jde je přesunutí termínu jejich letenek za 60 euro na osobu/let. Máte někdo zkušenosti s takovou situaci? popřípadně lze udělat jeste pojištění? Jeste se mě ptala, zda nemůže letět někdo jiný ale bohužel my asi s nikým nechceme, navíc jsme dovolenou kupovali jako dárek k jejich výročí s tím že oni si zaplatí letenky a my pokryjeme ostatní výdaje. Ale pro ostatní nechci platit nic a hlavně nevim kdo by si dovolenou za takové peníze dovolil a chtěl. Peníze od nich máme, takže my o peníze nepřijdeme, ale nechceme přijít celkově o takovou sumu. Poraďte prosím :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20933
2.7.26 04:05

Já nějak nechápu to, že ji do toho něco. vlezlo, ona má problém, ale vyřešit to máš ty.

Ať si to sama poresi a na toho 5.8. se dostane do ČR na tu zkoušku. Že si odskoci z dovolené no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2785
2.7.26 04:17

Kdybych chtela s vami na dovolenou, posunula bych termin zkousky a hotovo, vubec bych to s tebou neresila a tebe tim ani nezatezovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36304
2.7.26 05:36

Jejich problém. S manželem bych letěla sama.
A jste teda dobří blázni kupovat někomu k výročí dovolenou, asi můžeš být ráda že to tak dopadlo. My nedáváme k výročí ani nic z rodiny natož kamarádům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4968
2.7.26 07:46

No řekla bych, že buď si to zařídí nějak oni, nebo poletíte sami :nevim:
Bez pojištění storna těžko něco jiného radit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
2.7.26 07:58

Jméno změnit většinou nejde, 60eur je základní poplatek + rozdíl v tarifu, při zrušení vám vrátí jen nevyužité letištní poplatky, což je zanedbatelná částka, takže pokud si nezmění termín zkoušky, přišli jste o všechny peníze. A nebo si hodně připlatíte za změnu termínu pro všechny.
Některé společnosti “dovolí” přidat pojištění přes jejich stránky do 2 měsíců před odletem, ale máte tam celkem dost společnosti, tipuju, že jste koupili přes cestovku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102049
2.7.26 08:03
@Anezka1990 píše: Více

Což stejně nic neřeší, když leti za necely měsíc. Plus je to pojistny podvod, neb již ted vi, ze nechteji / nemohou letet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34263
2.7.26 10:08
@Anonymní píše: Více

Nějak nechápu, proč to máš řešit ty? Tohle si musí kamarádka vyřešit přece sama, co ty s tím uděláš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78179
2.7.26 11:39

jak píší ostatní, proč to máš řešit ty? ty problém nemáš, kamarádka ať si změní termín zkoušky nebo ať si to vyřeší sama,
a koupit „nejlevnější“ letenky za 60 tisíc a nemít pojištění storna :zed: :zed: to je hodně hloupé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
2.7.26 11:51

Já tomu asi úplně nerozumím. Vy jste jim koupili letenky, oni nemohou, peníze za letenky vám vrátili. Ubytování zaplacené není. Pokud to sedí, tak nevím, co víc chceš řešit. Náhradní společný termín nemáte. Udělejte si dovolenou sami s mužem, jestli je to líto nevyužitých letenek, poptej se po známých, zda je někdo se slevou neodkoupi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
2.7.26 11:53

Tohle je vždycky problém, jak změna člověka na letence, tak přesunutí letu stojí hrozný částky. takže si musí spočítat jestli se to vubec nějak vyplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.26 13:12

Oni ať si to vyřeší sami, když jste si tak drahé letenky nepojistili…na jaře jsme letěli po vlastní ose a měla jsem pojištěné všechny náklady letenky, půjčené auto, ubytování…teď už mám celoroční pojištění i se stornem, cena za rodinu 800kc za rok. A vy normálně leťte bez nich, vystornovat to nejde

• Citovat
  • Upravit
1064
2.7.26 14:23
@j.a.n.i1 píše: Více

Nevšimla jsem si kdy letí, moje chyba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
2.7.26 16:47

Zkoušky mají více termínů, kamarádka se jeví dost sobecky. Ať si ona změní termín zkoušky, nebo ať si na zkoušku odletí z dovolené. VŠ jsem studovala a ani by mě nenapadlo kvůli zkoušce rušit dovolenou, kor ve chvíli, kdy bych zkomplikovala situaci ostatním členům výpravy. Přinejhorším si ten předmět/zkoušku může splnit v jiném semestru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.26 22:11

Kdyby kamarádka chtěla, tak si to zařídí. :nevim: taky studuji vysokou školu terminy o prázdninách moc nebývají. S vyučujícím se lze domluvit na jiném termínu, když není v ČR, tak to pochopi. Spíše mne to prijde, že se jim nechce a toto je dobrá záminka. :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix