Máte taky strach z dovolené?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5180
13.7.26 15:27

Strach z dovolene nemam, protoze vse predem planujeme spolecne s manzelem i s detma, podle spolecnych zajmu. Pokud by nekdo chtel delat nejakou aktivktu, kterou druhy nechce nebo z ni ma strach, tak se bud rozdelime, nebo se tam nejde vubec. Vzdy vybirame tak, at se to libi vsem, nebo at je pobliz neco jineho, co bavi toho, ktery prvni aktivitu delat nechce.

Pokud mas z toho opravdu strach, tak na ne pockej nekde jinde, udelej si jiny program.

Ale pokud jde o strach ze vseho vcetne cesty autem, to muzes radeji zustat doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
13.7.26 15:32
@Anonymní píše: Více

Z cesty autem mam taky spatny pocit. Proto na dovolene lítám nebo si připlatím za vlak. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
13.7.26 15:37
@Yasmen píše: Více

Naprosto správně. Z hlediska statistiky je letadlo 60× bezpečnější, než auto, vlak 12× bezpečnější a autobus 4× bezpečnější.
 https://aktualne.cvut.cz/…-jizda-autem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12708
13.7.26 15:43

Tak se do toho nenuť, ne? Tady ti x lidí napíše, že se bát nemusíš, ale stejně to není nijak vypovídající. Každý jsme jiný, každý jinak vnímáme strach. Mě by teda dost vadilo, kdyby partner moje pocity bagatelizoval a nutil mě a prosazoval si svou. Tak si místo toho udělejte jiný program.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.26 16:11

Dceru ty ferraty baví a chtěla by tam jít, ví co jí čeká? Pokud to tebe stresuje, tak tam nechoď. Dovolená není o tom, že něco musíš. Toho máš dost v jiné dny. Naopak by tě měla těšit. Samozřejmě pokud jedete autem a bojíš se cesty, tak s tím by bylo potřeba něco udělat. Nějak se tam dostat musíte. Když někdo nelyžuje, tak si také udělá jiný program a můžeš chodit na méně náročné trasy, přítel se synem mohou jít jinam a sejít se večer. Není nutné, aby každý dělal všechno.

• Citovat
  • Upravit
3296
13.7.26 16:51

Ty jo, já bych byla nadšená, miluju výzvy i trochu adrenalinu a dítě už máš relativně velké, není batole, aby se nedala uhlídat. Kdyby můj chlap naplánoval to, co popisuješ, cítila bych lehký stres z neznámého, ale užívala bych si to. Ferrata je můj sen. U nás je bohužel manžel ten při zdi, nic nevymyslí a ještě je proti všemu, děti nikam nechce pouštět, aby se jim něco nestalo. I v objektivně bezpečných situacích a myslím, že je to může poznamenat - nezískají sebejistotu v sebezkušenostních zážitcích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.7.26 17:19
@teroonka píše: Více

Dobře a když na to tvůj manžel není dovolila by sis takovou dovolenou naplánovat a očekávala bys že to vše s vámi absolvuje? Tady jde o to, že přítel naplánoval dovolenou bez ohledu na potřeby své partnerky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
13.7.26 18:30
Šmarja, ty máš snad úplně že všeho, když i z cesty autem…
No tak nikam nejezdí a budeš mít klid.
Dovolená na být od pohody a ne kvůli nervům
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3296
13.7.26 19:10
@Snehulkabledulka píše: Více

Ne, u nás se plánuje tak, aby s tím byli všichni v pohodě a radši někdo slevil, než druhý jel na dřeň. Ale zakladatelka píše, že ji to baví, jen pociťuje velkou úzkost. Komunikovala to s partnerem? Navrhla kompromis? Když odmítne s dcerou někam jít, vezme to on v pohodě, nebo je naštvaný, že mu kazí plány? Někde je hranice mezi tím, co je oprávněná obava a mateřský instinkt ochrany, a přehnaná úzkost z neznámého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
13.7.26 19:16

pro mě by zase ferrata byla také zlý sen, nesnáším kopce, hory, výšky, žebříky - před koncem školního roku jsme měli na Bakalářích nabídku dotovaného školního zájezdu pro děti i s rodiči v prázdniny na Slovensko, zaujalo mě to do doby, než jsem se dočetla „ferraty, lezecké vybavení…“ a zavřela jsem to, jako nic pro nás,
přitom v Mirabilandii jezdím na horské dráze hlavou dolů a nevadí mi to, ale z hor a túr po horách mám respekt a vlastně také úzkost, takže pro mě ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
13.7.26 19:17
@MamaZBrd píše: Více

kolegyně teď přijela z Chorvatska, neumí plavat a líčila mi, jak večer manžel řekl, že zítra půjdou na šlapadla, tak že celou noc úzkostí nespala, ale dala to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3296
13.7.26 19:27
@stinga píše: Více

To já bych nedala tu horskou dráhu - skály, lezení, slaňování, stěna - to je moje záliba. Vím, že se držím a jistím. Ale ve spojení s rychlostí a s tím, že to nemám pod kontrolou, viz kolotoče, houpačky, lanovka, horská dráha.. z toho mám respekt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2483
13.7.26 20:25

@teroonka mám to stejně :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.7.26 20:26

To je pravda. je klidně možné že zakladatelka má tu úzkost přehnanou. třeba má nějakou úzkostnou poruchu, kterou by měla řešit u psychologa nebo psychiatra. ale přesto - dovolená se má naplánovat tak, aby byli všichni víceméně spokojení a ne že jeden z toho týden nespí.
já osobně bych z takové dovolené také nebyla nadšená. dovolenou na které projedu několik států a čeká mě adrenalinová zábava, jsem vyhledávala, když jsem byla bezdětná a jezdila s kamarády. S dětmi potřebuji něco méně náročného, na jednom místě, kde se všichni adaptujeme, vybalíme atd. a ne že sotva se někde rozkoukáme, jedeme jinam atd. zakladatelka má úzkost i z jízdy autem, tak měla trvat na tom, že třeba ok, bude adrenalinová zábava, ale na jednom místě, kam dojedeme, ubytujeme se atd.
samozřejmě vidím problém už v tom, že zakladatelka si vše uvědomuje až ted', před dovolenou, je možné že je v tom přítel nevinně, něco naplánoval, ona souhlasila, a ted má úzkosti, tak s tím už se ted' těžko nědo nadělá, pokud je vše zaplaceno.
ale je možné že vztah je nevyrovnaný, partner manipulativní, partnerka v podřízené pozici. píše že jednou na čtvrtou dovolenou, tak už by se mohli znát…
těžko říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
13.7.26 21:10
@stinga píše: Více

Ono někdy překonat strach může být fajn… zrovna na šlaoadle jsem nikdy nebyla, a nevím, jestli bych se tam svým zadkem vůbec vešla, jestli to je i při vyšší váhy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí