Matěj X Matyáš

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2529
7.10.21 13:48

Plánuju v případě syna jméno MATOUŠ.
Na stejném principu, méně časté. :hug:

O tom nepřemýšlíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
7.10.21 13:50

Na obě jsem alergická, tak jako tak to bude Maty a Máťa. Ale jinak radši Matěj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15060
7.10.21 13:58

Matýsků je mezi dětmi opravdu hodně, ve školce měli dokonce 5 v jedné třídě.. Hezčí varianta je Matyáš, k příjmení se asi víc hodí Matěj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.21 14:03

U vás bych vybrala Matěje, jde k příjmení mnohem lépe :palec:

Doma máme Matyáše. Taky jsem nejdřív řešila, že je to jméno nyní hodně dávané (i když v okolí vůbec o žádném zatím nevím). Ale nic jiného jsme prostě nevybrali. Navíc my máme s mužem oba jména, která nejen v naší generaci nosí opravdu spousta lidí (Tereza, Martin), a taky to zvládáme v pohodě :mrgreen:

Vyberte, co se líbí vám :kytka:

• Citovat
  • Upravit
34473
7.10.21 14:07

Ani jedno, už je jich tolik, až je to trapný. Jako kdyby lidi neuměli vybrat jiný jméno :roll: v každý rodině tři Matýskové

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
7.10.21 14:17

Jsem Matěj a spokojenost, v okolí mám jednoho ve svém věku, který se jmenuje stejně, jinak žádného jiného neznám. To je spíše samý Kuba a Dan. U mladších dětí je to trochu jiný, někdy se jich sejde několik, ale no a co. Vždycky se nějaké jméno sejde, teď je to třeba ten Mates na x způsobů a Elinka na Y způsobů, ale za tři, čtyři roky, až půjde do školky, tak to může být jiné. Taky je to dost náhoda. Mamka dělá ve školce a má v jedné třídě čtyři Toníky, Máťu žádného i když v okolí asi budou, prostě se to tak sešlo. To nejde tak brát. Za mě 150 Mates, 150. Elinka a Terezka lepší, než nějaká exotika, jediná široko daleko. Když se Vám to jméno líbí, tak ho klidně dejte, k příjmení je lepší Matěj. Jinak je to úplně jedno, je to Máťa, Maty a Mates, tak jako tak. Oslovení jsou úplně stejná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4496
7.10.21 14:18

Mně se víc líbí jméno Matyáš, i když jich je všude mraky, ale k vašemu příjmení mi rozhodně víc sedí Matěj… Ve finále je to skoro stejné jméno, ty zdrobněliny se dají použít u obou v podstatě stejné - Máťa, Mates, Matýsek, Maty… Takže za mě Matěj ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
7.10.21 14:26

Když jsme u té četnosti, Matěj se v ČR jmenuje 38 519 osob a Matyáš 22 954. Dala bych Matyáše. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
908
7.10.21 14:32

K vasemu prijmeni určitě Matěj, jak uz někdo zminoval Š a S za sebou zni divne. Je to cetne jmeno, ale hodne zalezi, jak to zrovna bude u vas, treba u nas je jediny kubik (nejcastejsi jmeno), my mame tomika, tech se tu teda zrovna seslo nekolik a pritom ja zadneho neznam :D proste se nam libilo ve vsech tvarech, na cetnost nekoukam, doufam, ze nas syn bude vyjimecny diky necemu jinemu, nez je jmeno 8) u vas jde spis o dospělou a oficialni verzi, jako maly bude pro vetsinu lidi Maty nebo matysek, at uz se bude jmenovat Matyáš, Matej, Martin nebo Matous.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4496
7.10.21 16:10
@Anett.taa píše:
Když jsme u té četnosti, Matěj se v ČR jmenuje 38 519 osob a Matyáš 22 954. Dala bych Matyáše. :)

Ono taky záleží, v jaké generaci… Troufám si říct, že kdyby se četnost brala třeba jen za posledních pět let, tak ten Matyáš bude daleko před Matějem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
7.10.21 16:17

Matěj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.10.21 11:50

Matěj Sviták…to sedne jak hrnec na p*del. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
helenavas
12.10.21 11:00

Matěj :palec:

• Citovat
  • Upravit
134
12.10.21 20:29

Matěj Sviták :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
12.10.21 20:41

Máme doma skoro 14 letého Matyho a se jménem je spokojen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze