Matematika - exponenciála
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Slecnaxxx píše:
Moc prosim, je exponenciala 1E965 vyssi nebo nizsi nez bezne cislo 69671 a proc?diky moc.
Jestli myslíš exponenciální tvar čísla tak pak ano 1E965 tj. 1×10965 je vetsi nez 69671 protože je to jednička krát deset na 965 tj. jednička a 965 nul.
Exponenciála je jinak křivka nikoliv číslo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Slecnaxxx píše:
Moc prosim, je exponenciala 1E965 vyssi nebo nizsi nez bezne cislo 69671 a proc?diky moc.
Můžeš to napsat jinak? Opiš zadání, prosím (přiznávám, že se ve tvém zápisu nevyznám).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle muze: 1e965 je cislo ktere ma jednicku a 965 nul, takze vyssi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Eponenciála je funkce, ne číslo. Jinak E znamená umocnění na 10, takže je to 1×10na 965. A to je větší jak 69671
Přesně jak píšou holky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale pokud je to to číslo, tak to není exponenciála… takže to zadání je špatně napsané
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@petrul píše:
Eponenciála je funkce, ne číslo. Jinak E znamená umocnění na 10, takže je to 1×10na 965. A to je větší jak 69671Přesně jak píšou holky
Pokud s jedná o exponenciálu, napadla mě hned exponenciální funkce, tedy
y = e na x-tou ![]()
Ale to mě zase mate ta jednička.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lesina píše:
Pokud s jedná o exponenciálu, napadla mě hned exponenciální funkce, tedyy = e na x-tou
Ale to mě zase mate ta jednička.
kdyby šlo o fci, nebude se zakladatelka přeci ptát, jestli je vyšší než nějaké číslo. To je blbost, špatně to popsala.
Navíc už se ani neumí ozvat, tak je to stejně fuk ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@petrul píše:
kdyby šlo o fci, nebude se zakladatelka přeci ptát, jestli je vyšší než nějaké číslo. To je blbost, špatně to popsala.
Navíc už se ani neumí ozvat, tak je to stejně fuk
No jako funkční hodnota té funkce v daném bodě
Takové příklady jsou v některých testech VŠ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lesina píše:
No jako funkční hodnota té funkce v daném boděTakové příklady jsou v některých testech VŠ.
to jo, ale mě to přišlo z toho dotazu, jako že má porovnat jen dvě čísla. Kdyby to bylo tak jak píšeš, spíš bych čekala, že i to druhé číslo bude napsáno ve stejném formátu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@petrul píše:
to jo, ale mě to přišlo z toho dotazu, jako že má porovnat jen dvě čísla. Kdyby to bylo tak jak píšeš, spíš bych čekala, že i to druhé číslo bude napsáno ve stejném formátu
Ee, právěže většinou je to porovnání dvou čísel - popravdě, u exponenciální funkce je to většinou o hodnotě základu a exponentu a o porovnání s jedničkou. Asi je i logičtější to, co psaly holky - ale je to divné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@petrul píše:
Navíc už se ani neumí ozvat, tak je to stejně fuk
petrul radeji bez komentare
Lesina - mas pravdu, bylo to tak diky ![]()
- Citovat
- Upravit
@Slecnaxxx píše:
petrul radeji bez komentare
Lesina - mas pravdu, bylo to tak diky
tak jak vypadala ta funkce, to zadání bylo opsaný dost nesmyslně… navíc v kterým bodě má být vyšší než to číslo??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc prosim, je exponenciala 1E965 vyssi nebo nizsi nez bezne cislo 69671 a proc?
diky moc.