Kombinované studium - jak to zvládáte?

692
18.11.12 12:04

Kombinované studium - jak to zvládáte?

Zdravím, studuju kombinovaně na stavební fakultě. Problém je v tom že opakuju ročník a zdá se mi že to nezvládám. Učím se přitom co 2-3 dny 3 hodky a přijde mi že nic neumím. Mám za semetr 6-7 předmětu a pro mě je toho moc. Chodím i na doučko. Jak je to u vás? Jak vy zvládáte studium? Jak se učíte? pozn.:chodím ještě do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16986
18.11.12 12:07

Ahojky, my to zvladame tak vselijak, nejak takto: https://www.emimino.cz/…ucite-90123/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
18.11.12 12:11

Zatím zvládám, jsem ve druháku.
učím se teda denně tak ty 2-3h, hlavně večer, protože přes den mě zaměstnávají děti a domácnost.
za semestr máme 12-14 předmětů + 160h praxe.
naštěstí do práce zatím nechodím, ale v květnu mi končí rodičák, takže budu muset někam jít aspoň na brigádu, úplně bez příjmů zůstat si nemůžeme dovolit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9216
18.11.12 12:34

6-7 předmětů za semestr je paráda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
18.11.12 12:44
@Michaela23 píše:
Zatím zvládám, jsem ve druháku.
učím se teda denně tak ty 2-3h, hlavně večer, protože přes den mě zaměstnávají děti a domácnost.
za semestr máme 12-14 předmětů + 160h praxe.
naštěstí do práce zatím nechodím, ale v květnu mi končí rodičák, takže budu muset někam jít aspoň na brigádu, úplně bez příjmů zůstat si nemůžeme dovolit.

A jak se ucis? jeden den jeden predmet? jednou jsem se divala kolik je za jeden semestr predmetu a to jsem fakt civela, koleem 12 ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
18.11.12 12:48

První rok v pohodě (při práci), druhý rok s miminem byl horor, přerušila jsem, chybí mi diplomka a s nespící malou bez hlídání to jinak nešlo. To jsem měla ještě praxi a tak kolem 15 předmětů semestr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
18.11.12 12:49

@verisek89 mě to čeká až od jara, zbývá mi půlka jednoho semestru a jeden celej. co studuješ a kolikáťák kterýho studia? přece jen ono je to u nás dost náročný i bez kombin. studia :nevim: já teda studuju v brně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
18.11.12 12:51
@ANEBjája píše:
@verisek89 mě to čeká až od jara, zbývá mi půlka jednoho semestru a jeden celej. co studuješ a kolikáťák kterýho studia? přece jen ono je to u nás dost náročný i bez kombin. studia :nevim: já teda studuju v brně

studuju stavební inženýrství a jsem teprve v 1 ročníku :(… 4 roky do bc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
18.11.12 12:54

@verisek89
nee, většinou hoďku, max. hoďku a půl jeden předmět, pak už mě to nebaví, Takže za večer tak 2 předměty projedu. Ale každému vyhovuje jiný styl učení, já bych ve zkouškovém třeba 6h v kuse u jednoho předmětu nevydržela, já to musím střídat, protože pak už se na to nesoustředím :mrgreen:
No my máme v každém semestru těch 12, v prváku v ZS jsme měli 14 předmětů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
18.11.12 12:55

@verisek89 prvák je záhul, vydrž ;) pak už dál to začne dávat smysl, je to jak skládačka, jedno navazuje na druhé…jen je pak zas víc práce na projektech, to v prváku není. třeťák je nejhorší, s tím počítej :? ale prvák je blbej na učení, je to hodně právě učení, kdežto dál je to o práci na projektech a tím se spoustu naučíš průběžně a ke zkoušám už si to jen zopákneš a doplníš :palec: mě chybí ten semestr+3předměty z předchozího do inženýra, tak vím o čem mluvím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
18.11.12 13:11

@ANEBjája No ja vím ten prvák je hroznej:,( a ty studuješ co?

@Michaela23 No já kdyybch se učila jeden předmět hodku a půl tak bych se nic z toho nenaučila např. matematika, chemie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
18.11.12 13:18

Tak já mám na vysoký 13 předmětů a na vošce 5. Učím se denně 4 hodiny večer a v noci a zkoušky dělám průběžně (teď už mám splněné 4 na vošce a 3 na vysoký).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
18.11.12 13:35

Já to nedala. Studovala jsem dálkově, dojíždět bylo šílený, ale ještě to šlo, páč jsem ěmla hlídání. Ale doma, pokud jsem potřebovala delší časový úsek (třeba když jsem pak už psala diplomku to prostě nemůžete každých deset minut odbíhat a vysvětlovat dětem, že fakt voskovkou po zdi čmárat nemůžou - to prostě nešlo. :zed: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
18.11.12 15:34

Mám dálkové studium za sebou. Po celou dobu jsme chodila do práce a doma rodina s 2 dětmi. V prváku nás nastoupilo 62,v druháku už nás bylo jen 35, ke státnici se nás v termínu doplazilo 18!!! Dá se to zvládnout, ale během zkouškového opravdu musí pomoct manžel i babičky - babičky hlídaly často během víkendů, nebo přišly a uvařily, mažel fungoval na milion procent i během týdne. Bohužel to bylo i na úkor společných zážitků - manžel s dcerama třeba na lyžích, já doma v knížkách :zed:. Mrzelo mě to pokaždé strašně, ale jinak se to fakt nedalo. Nejvíce mě „bavilo“ jak jsme si od profesorů a docentů vždycky poslechli, jak to máme těžké - studium, rodina, zaměstnání…a pak nám nandali tolik úkolů, jako by na jejich předmětu záviselo vše :zed:
Seminárky jsem se snažila dělat co nejdříve po zadání, aby se mi to pak nekupilo, učila jsem se nárazově - intenzivně před zkouškama.

Holky, dá se to, ale důležitá je podpora v rodině.

Přeji všem úspěšné zvládnutí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
18.11.12 21:01

@verisek89 já mám pozemní stavby-konstrukce a statika staveb. takže hybrid mezi klasickým pozemákem a statikama. takže si budu muset odchodit školu prezenčně, je nás na oboru 15, dálkový se neotvírá :cert: „ohromně“ se těším především na dynamiku :poblion: ale přece jen kvůli otěhotnění (trochu dřív než jsme plánovali) nenechám školy půl roku před koncem a nebo kvůli půl roku školy nepůjdu na potrat :nevim: blbý pak bylo, že jsem se musela šetřit a tak dojíždět 4 dny v týdnu do školy z našeho města mi doktorka prakticky zakázala (bu´d se budu šetřit dobrovolně nebo mě „nakáže“ nemocnici, tak jsem pochopila, že občas fakt o to zdraví jde a nemá jen planý řeči a pustila jsem předměty ze dvou dní a nechala si jen ty druhý dva a to už jsme braly jako rozumný kompromis obě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze