Ošetřovatelský kurz

103
16.11.12 15:18

Ošetřovatelský kurz

Chtěla jsem se zeptat jsem vyučena cukrářka ale tohle jsem v životě dělat nechtěla musela jsem na tu školu jit kvuli mamce. Vždycky jsem chtěla pracovat z lidma prostě jsem chtěla jit na ošetřovatelku a potom třeba na zdravku. Teď jsem na mateřské a zvažovala jsem oštřovatelský kurz ale nevim jestli to má cenu jestli by mě stím někde jako ošetřovatelku vzali děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24292
16.11.12 15:49

Můžeš si udělat sanitářský kurz, existují i ošetřovatelské kurzy a v podstatě můžeš i zdr. asistenta. Na střední zdrávce dnes nestuduješ obor všeobecná sestra (ten je jen vysokoškolsky nebo na vyšší škole). Záleží i kde bydlíš. Na post sanitáře třeba velké nemocnice berou prakticky každého, kurz se může dodělávat až v rámci práce. Zase když budeš mít kurz předem, můžeš mít větší šanci dostat místo. A pak si při práci můžeš kvalifikaci dodělat postupně.

Příspěvek upraven 12.08.14 v 16:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
16.11.12 16:53

AHoj,
ten kurz si můžeš udělat i v práci a ještě ti ho zaplatí. Ale samozřejmě ho můžeš dělat i teď. Nejsem si jistá, jaký je rozdíl mezi sanitářským a ošetřovatelským kurzem, myslím, že to bude dost podobné. A jestli máš chuť a čas studovat, radši si udělej tu zdrávku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
17.11.12 16:05

Koukám že jsi Ostravy, mrkni na školu Prosport, je to v Přívoze a nabízejí tam kurzy jak na Ošetřovatelku tak Zdravotnického asistenta. Ty máš jen výuční list že? Teď si nejsem jistá jestli na tu Ošku nechtějí maturitu, ale prý to jde udělat že si první uděláš ten kurz na Sanitáře a pak můžeš jít na Ošku i bez maturity. V nemocnicích vím že holky s tím kurzem berou, většina ošetřovatelek tam byla po kurzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
17.11.12 16:08

Ha, tak maturita být nemusí :mrgreen:
http://www.skola-prosport.cz/…setrovatelka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
2.7.14 21:04

Ošetřovatel

Prosím, jaký je v praxi rozdíl mezi kurzem a výuč. listem v tomto oboru? Víte někdo?

• Citovat
  • Upravit
24292
2.7.14 21:13

@rokris prakticky nijaký, protože obojí opravňuje k výkonu dané práce. Asi kdo by se vyučil v denním studiu po dobu tří let (jestli vůbec toto ještě nějaká škola nabízí), tak nemá tolik samostudia jako někdo, kdo bude dělat kurz při práci, kde bude menší hodinová dotace, ale už se bude předpokládat, že nějaké znalosti během práce člověk načerpal (např. že zná nějaké pojmy, něco už viděl atd.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
2.7.14 21:21
@danyk píše:
@rokris prakticky nijaký, protože obojí opravňuje k výkonu dané práce. Asi kdo by se vyučil v denním studiu po dobu tří let (jestli vůbec toto ještě nějaká škola nabízí), tak nemá tolik samostudia jako někdo, kdo bude dělat kurz při práci, kde bude menší hodinová dotace, ale už se bude předpokládat, že nějaké znalosti během práce člověk načerpal (např. že zná nějaké pojmy, něco už viděl atd.).

Díky za odpověď. Pořád to existuje jako učební obor.

• Citovat
  • Upravit
14309
2.7.14 21:46

@rokris
Este je rozdiwl v tom, ze ked nastupis s vyucenim, tak mas platovu triedu osetrovatel..ked si to robis v praci, tak kedue nemas vzdelanie mas nizsiu plat triedu, a ked dorobis kurz, tak spadnes do triedy osetrovatel..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
2.7.14 21:54

@miisenka velmi praktická poznámka :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
3.7.14 10:49

Děkuju vám, děvčata. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
2675
24.1.17 12:11

Ahoj holky, cele dopoledne hledam kurz ošetřovatel v již. čechach a nemuzu nic najit. Bud hledam spatne, nebi nic neni, nebi se to jmenuje jinak :) nevite nektera o nejakem takovem kurzu? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
24.1.17 20:53

@Lejlinka88 budějovická nemocnice nabízí pouze „sanitář“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.1.17 14:06

Máš maturitu? Buď si ji dodělej, nebo di rovnou vš/VOŠ, vš já lepší, výběr si z oborů: VS, PA, NT, ZZ. Na kurz se vyprdni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
13.3.17 17:03

Ahoj kočky, chtěla jsem se poptat :)

Poslední dobou mě láká razantní změna práce, ale mám pouze výuční list :(
Můj nápad je, že bych si udělala ošetřovatelský kurz, ale nemám pořádnou představu co pak daná pozice přesně obnáší? Našla jsem pracovní pozici: ŠETŘOVATELKY (JEDNOSMĚNNÝ PROVOZ) NA LŮŽKOVÁ ODDĚLENÍ (ŠESTINEDĚLÍ, POOPERAČNÍ GYNEKOLOGII, JIP) PRO GYNEKOLOGICKO - PORODNICKÉ ODDĚLENÍ

Bavila by mě práce s lidmi a ve zdravotnickém prostředí.

Prosím je tady někdo kdo pracoval na podobné pozici? Jak je práce náročná? Děkuji moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze