Matematika ve třetí třídě

1
13.4.24 09:26

Matematika ve třetí třídě

Dobrý den, prosím o radu. Mám dceru ve třetí třídě. Ze začátku měla problém z češtinou kdy vynechala písmena, háčky a čárky. Když se tento problém podařilo odbourat, tak máme hodně velký problém s matikou. Geometrie jí jde, ale cokoli vypočítat je problém. Násobení, dělení, sčítání a odčítání je vždy za pět. Poradíte prosím jak vysvětlit a naučit počítání? Už si nevím rady. Toto pololetí jinak bude za 5. Předem děkuji za jakoukoli radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16276
13.4.24 09:27
@Zbab píše: Více

Tak v prvé řadě bych to konzultovala s učitelkou. Ta b, tam od toho měla být, aby to dítě naučila, případně by měla umět poradit, jak s dítětem pracovat doma :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
13.4.24 09:39

A v první a druhé ji to slo? Vždyť je to porad stejny princip :nevim: každopádně bych řešila s učitelkou a případně hledala doucovani. Nebo nějaký spolužák ji to nedokáže vysvětlit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12911
13.4.24 09:45

Tohle nabifluje i cvičená opice, pokud člověk nemá nějakou poruchu. Nemá tedy nějaký problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
13.4.24 09:52

No prostě se musí učit, dnes je módní, je aby se proboha nebiflovala, je to něco jako by děti měly mít lepru. ALe ono to bez učení= tedy biflování nejde:-). Prostě sčítat, odčítat, násobit dělit apořád dokola každý den…Každý dospělí ví, že když z hlavy nepočítá, jde mu to mnohem hůř a dělá chyby…Nemá t zažité, procvičené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8736
13.4.24 09:57

Musíte zjistit, kde přesně je problém, a pak konkrétně na něm pracovat. Proč příklad nevypocita? Princip sčítání a odcitani nebo treba prechod pres desitku určitě chápe, jinak by se nedostala až do 3. třídy. Nasobilka se taky učila už v druhé třídy, minimálně princip by měla znát, tak se stačí to naučit, to se drtivá většina dětí učí nazpaměť, nepřemýšlí nad tím. Ve třetí tride přibylo počítání pod sebou a trojciferna čísla. To by nemělo být úplně nepochopitelné, pokud jí doteď vše šlo. Pokud je problém od první třídy a akorát jí vždy jen nějak nechali projít, tak rychle do PPP a uvidíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
13.4.24 10:00

Určitě se obrať na pedagogicko psychologickou poradnu. Ty dítě vyšetří, zjistí, za je tam nějaký problém. Pak dají doporučení jsk tobě, tak i škole, jak s ní pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
13.4.24 10:26

Až do věty „Toto pololetí bude jinak za 5“ by to bylo uvěřitelné. Provokace? Jdi raději ven, je tam hezky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.4.24 10:59

A minule pololetí jste to netěšili proč?
To nejspíš nebylo za 1 ale za 4 aspoň?
Na násobení je fajn používat tabulku. Tu si normálně narýsujte doma. Nám do kdysi dělala učitelka. Násobilka prostě nabiflovat!
Zjistit jestli nemá poruchu učení.
Chtít po učitelce nějaký postup, vyjádření, pomoc, doučování nebo já nevím.
Hele, mě matika taky nikdy nešla, fakt nikdy. Ale nikdy jsem nepropadala. Naopak se učitele snažili (aspoň u nás) aby jsme to pochopili. To byli ve třídách jen učitele, žádny asistent. A s každým prdem se neletělo do poradny. Takže mě docela fascinuje, že jste to nechali být, kornted když se o všem ví a všechno hned řeší

• Citovat
  • Upravit
5956
14.4.24 09:23

Předně bych nechala dítě vyšetřit u klinického psychologa a komunikovala s PPP. Dítě může mít problém - nižší IQ, nějaká dysfunkce a je třeba s tím pracovat, případně zajistit ve škole podporu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí