Mateřinka na UPOLu

1
14.1.13 16:42

Primární pedagogika UPOL

Zdravím dámy,
mám dotaz jestli víte jak to chodí na oboru Primární pedagogiky UPOL. Konkrétně mě zajímá jak zvládáte tělocvik, hudebku, výtvarku a plavání. Má škola v tomto směru vysoké nároky?
Děkuji všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
21.12.13 13:34

@klave22 ahoj, studuješ tam?

nebo někdo další???

• Citovat
  • Upravit
5086
21.12.13 16:21

No já studovala primární pedagogiku, ale už je to nějakej pátek.
Vývarka byla celkem v pohodě (až na dějiny umění, to byl pro mě horor se vše naučit) - a ke zkouškám byla příprava spíš časově náročná, protože jsme museli dokládat vždy počet nějakých prací.
Hudebka - určitě je během studia 1 zkouška ze zpěvu, 1 ze hry na hudební nástroj (klavír, kytara nebo housle - byly dány propozice, co musíte umět, podle let jak dlouho hrajete), potom byla mazec zkouška z dějin hudby - tam byl totiž i poslech (asi 90 skladeb, ale nakonec jsme profesora ukecali a dělala se kolektivně a on si na 2 minuty šel uvařit kafe do kabinetu ;) )
Tělocvik - tam se nedá odfláknout nic - musí se to namakat, co si vzpomenu - zkoušky z gymnastiky (povinná sestava na kladině, koberci, hrazde, přeskok přes kozu, názvosloví - to je hnus), plavání uplavat 200m prsa pod 5:00, vylovit puk a předvést ostatní plavecké styly (na to jsem teda musel poctivě celej semestr chodit trénovat, povinnej byl pak buď kurz lyžování a nebo bruslení (včetně krasobruslení), basketbal a fotbal

• jako náročné jako na specializovaných školách to nění, ale prostě abys mohla učit musíš zvládnout teorii i praxi aby se ti ve třídě nikdo nezmrzačil ;)

ale pravda je to 10 let co jsem tam skončila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.13 19:12

@mabis ufff, no takze upol poustim, na to nemam :oops: :oops:

• Citovat
  • Upravit
5086
22.12.13 19:41

Hele ale to bylo denní studium, nevím jak to mají dálkaři - a vždy to šlo nějak zaonačit, ale je fakt, že prostě když chceš učit něco jiné tak bys to měla umět ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.12.13 20:19

@mabis jasny, to chápu třeba na zakladce, ale nemyslim, ze v mateřinkách se uci sestava na kladine nebo krasobrusleni :oops:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze