Studium na VŠEM
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
studium na VŠEM
Ahojte, nestuduje alebo nehodla zacat studovat niektora z vas? Bolo by fajn najst niekoho ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Na této VŠ jsem studovala, ale už bych tam nešla. Mají blbý systém elektronických zkoušek a při zkoušce nesmíš mít ani vlastní propisku, kalkulačku a všechny věci si musíš dát do skříněk na chodbě, aby nehrozilo opisování
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MUFICE Ja viem a uprimne mi to po skusenosti na inech VS nepride ako tak zle, horsie su testy, kde pises na otvorene otazky, ktore su polozene dooost neurcito. Takze uvidime. Ja som skor myslela, ci sa tu nenajde niekto, kto nie je proti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bubinna88 Znám pár lidí, co tam studovali a nadávají všichni. Studenti se bouřili proti přiblblému systému zkoušek.
Můj chlap studuje vedle na škole - Bankovní institut a je spokojený, prý jim testy zadávají a známkují přímo profesoři a ne ženský ze studijního.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bubinna88 píše:
Ahojte, nestuduje alebo nehodla zacat studovat niektora z vas? Bolo by fajn najst niekoho
Já tam nestuduju, já tam přednáším
už řadu let.
Celkem mi ta škola přijde dobrá. Náročná, ale dobrá.
@MUFICE píše:
@Bubinna88 Znám pár lidí, co tam studovali a nadávají všichni. Studenti se bouřili proti přiblblému systému zkoušek.Můj chlap studuje vedle na škole - Bankovní institut a je spokojený, prý jim testy zadávají a známkují přímo profesoři a ne ženský ze studijního.
Ženský ze studijního neznámkují, to je omyl. Body přidělují lektoři, ženský ze studijního jen tu informaci předají studentům, pokud nejde přímo přes systém. A otázky samozřejmě vymýšlejí taky lektoři (a že to je občas fakt dřina).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rychnov3 jeee…
a co prednasas? predpokladam, ze nebudeme mat to stastie sa stretnut, ale co ak…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Management kvality, Metody a techniky managementu kvality (Bc.) a taky Management kvality, bezpečnosti a environmentu (Ing.)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rychnov3 píše: Ženský ze studijního neznámkují, to je omyl. Body přidělují lektoři, ženský ze studijního jen tu informaci předají studentům, pokud nejde přímo přes systém. A otázky samozřejmě vymýšlejí taky lektoři (a že to je občas fakt dřina).
No, nevím, jak je to ted, ale kdysi to bylo tak, že ty testy, kde bylo a, b, c opravovali lidi ze studijního oddělení a ty složitější - matika a jiné příklady přímo lektoři. Taky se mi nelíbilo to, že když stejný předmět učí více učitelů, tak otázky všechny otázka od profesorů sesumírují a zadávají studentům. Někteří učitelé nám řekli, že otázky budou jenom z jejich prezentace a pak tam byly i otázky, které jsem v životě neviděla ani v učebnici, pt je měl v ptz jiný učitel, který nám neměl. Když jsem končila, tak škola přešla na elektronické testy na PC, kde byly odpovědi a, b, c, d, e a tam to bylo vyložené o slovíčkaření. Mě by vyhovovalo, kdyby se zkoušelo ústně a nebo písemně od konkrétního lektora jako je to na jiných školách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, taky jsem na VŠEM několik let učila
(potom jsem přešla na VŠE) a můžu říct tohle:
Na VŠEM student rozhodně má šanci se hodně naučit. Učí tam prakticky ti samí lidé jako na VŠE a učí taky to samé jako na VŠE (studijní programy schvaluje akreditační komise a školy nemají moc na výběr co a jak učit).
Problém je v tom, že VŠEM nemá a nikdy nebude mít takové jméno jako VŠE. Mít diplom z VŠE je pro hledání zaměstnání nesrovnatelně lepší, než z VŠEM. Mám pocit, že mít diplom ze soukromé VŠ je pro zaměstnavetele v ČR bohužel skoro jako mít maturitu ![]()
Ale zase pokud už pracuješ nebo jseš na MD, tak VŠEM je dobrá volba - prezenční výuky tam není tolik jako jinde. Školné je tam taky jedno z nejnižších.
Tak ať se ti tam daří ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Valerie83 píše:
Problém je v tom, že VŠEM nemá a nikdy nebude mít takové jméno jako VŠE. Mít diplom z VŠE je pro hledání zaměstnání nesrovnatelně lepší, než z VŠEM. Mám pocit, že mít diplom ze soukromé VŠ je pro zaměstnavetele v ČR bohužel skoro jako mít maturitu
Tak v tomhle máš bohužel pravdu, soukromé VŠ hází všichni do jednoho pytle a myslí si, že je to brnkačka
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MUFICE píše:
Tak v tomhle máš bohužel pravdu, soukromé VŠ hází všichni do jednoho pytle a myslí si, že je to brnkačka![]()
Jo, přitom paradoxně na VŠEM jsem se jako učitel nadřela mnohem víc než teď na VŠE…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Valerie83 píše:
Jo, přitom paradoxně na VŠEM jsem se jako učitel nadřela mnohem víc než teď na VŠE…
A jak je to tam ted s tím zkoušením, dělají se furt ty testy přes PC?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Valerie83 píše:
Zial chybou spolocnosti a zamestnavatelov je to, ze si neuvedomuju, ze na VSE moze studovat len slovek, ktory nie je zamestnany, maximalne niekto, kto uz konci a chyba mu tak obhajoba, alebo nieco podobne. Studovala som 2 roky na statnej skole, dialkovo, ale zial ochota skoly je ani nie nulova, ale do minusu, ako pracujuca som to ako tak stihala, aj ked fakt tazko a teraz mam k tomu este malu, takze dat za mesiac 6-10 skusok a este pocas pracovnej doby je nerealne. A rozhodne to nie je tym, ze by som sa to nezvladla naucit. Ale zial potrebujem aj spat ![]()
Ale je zaujimave, ze drviva vacsina mojich kolegov studuje na sukromnej skole. Ze by to bolo tym, ze pracujem v mezdinarodnej firme? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MUFICE Ano, testy jsou pouze elektronicky. Státní závěrečné zkoušky jsou povídavé otázky, ty opravuje lektor, testy z předmětů opravuje počítač.
(Výhodou je, že to nelze zkorumpovat a že lze zvládnout více lidí najednou, nevíhodou je jistá neosobnost, v tom se shodnem…)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Valerie83 Jé, tak to je dobrý, já jsem začínala na VŠE, i jsem tam dělala doktorát, a teď jsem na VŠEM.
A tedy přiznávám, že práce mám taky víc teď, na VŠE stačilo jednou připravit přednášku a pak byla pohoda, na VŠEM jsou požadavky větší.
A zcela souhlasím i s tím hodnocením úrovně diplomu z VŠE a VŠEM mezi zaměstnavateli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit