Mateřská

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Kristy111
2.11.09 13:37

Mateřská

Ahoj:-)prosím o radu..nevíte někdo,jak je to s mateřskou a neschopností?Pracuji od prosince 2008,na neschopnost jsem šla 20.8.takže lístek na peníze jsem odevzdala do této doby 2×…ted už jsem odevzdala do zaměstnání papír na mateřskou…pořád mi,ale žádné penízky nepřišli:-(je to hrozný jsem sama..a musím plait různé poplatky…prosím vás o radu,kam se mám jít zeptat,kdy mi penízky příjdou nebo co??:-(
Naše provozní mi řekla,že nemám počítat,že mi peníze(mateřská)bude chodit včas,prý to může mít spoždění i několik měsíců…

Předem děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
teresa20
2.11.09 14:21

Mě se to taky stalo. Nemocná jsem byla v říjnu a peníze jsem dostala po několika urgencích až v lednu. Pak s mateřskou také problémy. Pomohlo jenom to, že účetní ve firmě neustále úřady upomínala, otravovala, volala, až to poslali a od té doby to chodí v pohodě. Pokud nemáš účetní známou, tak si vyžádej na sociálku kontakt sama, zavolej/zajdi tam a nenech se odbýt.

• Citovat
  • Upravit
1357
2.11.09 14:46

Ahoj, to nikoho nezajímá, že nemáš peníze. Mě v létě dlužili nemocenskou za tři měsíce po sobě, pak mi to poslali najednou, ale to jsem tam provolala tisícovku a nic, pak jsem jsem se nasrala a napsala meil řediteli socky, vedoucí odboru a referentce co mě měla na starosti, během třech dnů jsem měla peníze na účtě. No, a teď mi v říjnu opět neposlali nic, tak je nechám do středy a zase budu volat a nadávat. Trnu hrůzou jak to bude s mateřskou. Je to banda. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
4.11.09 11:54

Ahojky
Taky jsem řešila nemocenskou takže tady jsou mé poznatky.Jako první se odevzdává papír na nemocenskou s tuším že modrým pruhem.Po 14 dnech musíš odevzdat tiskopis s červeným pruhem a k tomu lístek na peníze který je pro zaměstnavatele.Zaměstnavatel ti na základě toho lístku na peníze vyplatí prvních 14dní nemoci.U tebe je to asi ještě trochu komplikovanější protože když máš nemoc od 20.srpna měl ti doktor napsat lístek na peníze k 31.srpnu-pro zaměstnavatele,protože ten musí mít podklady k vyplácení ke konci měsíce.Další lístek na peníze pro zaměstnavatele ti měl doktor napsat k datu 2.září-to je 14 den nemoci který platí ještě zaměstnavatel.Další lístek na peníze který doktor píše už bývá zpravidla vždy ke konci měsíce,to znamená u tebe 30.září,a ten teprve zaměstnavatel odesílá na OSSZ.Většinou ho asi odesílá až společně s tím papírem s červeným pruhem co jsi odevzdala po těch 14 dnech na kterém se vyplňuje jakým způsobem ti mají peníze posílat,protože OSSZ ti peníze nevyplatí stejně dřív než bude mít k tomu i lístek na peníze.Pokud jsi už ale odevzdala papíry na mateřskou tak předpokládám že už máš neschopku ukončenou a v tom případě si myslím že místo chybějících lístků na peníze ti bude k vyplacení peněz od OSSZ stačit papír o ukončení pracovní neschopnosti.OSSZ by ti tedy po obdržení ukončení neschopenky měla zaplatit celé období nemoci najednou.Zaměstnavatel si nechal ty dva lístky na peníze,co jsi jak píšeš odevzdala,pro sebe takže ve výplatě za září jsi podle mě měla ještě zaplacené 2 dni zaměstnavatelem.
Mě přichází nemocenská celkem pravidelně ale taky jsem v tom měla na začátku trošku hokej a to hlavně proto že doktoři jsou zvyklí psát lístek na peníze vždycky ke konci měsíce jako to bylo dřív a tak mi ten lístek po tich 14 dnech taky chyběl.Penízky teď chodí přibližně 14 dní po odevzdání lístku na peníze.
Doufám že jsem to vysvětlila dostatečně pochopitelně i pro mě to bylo docela zajímavé než jsem pochopila jak to teď ty naši poslanci šikovně vymysleli.

S tou mateřskou zatím nevím .Já jsem měla za to že na ní mají nárok jen ti co jsou účastni zdravotního pojištění min.270 dní takže si nejsem jistá jestli na ní máš vůbec nárok ale nechci tě zbytečně děsit protože do tohodle já nevidím.Když jsi jako zaměstnaná tak se to třeba takhle nepočítá.To bych si ale raději ověřila na OSSZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kristy111
4.11.09 16:54

Děkuji za rady!!Lístek na peníze jsem odevzdala k 31.srpnu…i všechny potom ostatní.Minulý čtvrtek jsem už odevzdala papír na ukončení neschopnosti a druhý na mateřskou!Pracovní neschopnost mi tedy byla ukončena ke dni 30.října…jen se ted obavám a nevím si rady jestli tedy už ted v listopadu dostanu nějaký peníze!!

• Citovat
  • Upravit
66
5.11.09 16:12

Jestli jsi odevzdala 3 lístky na peníze tak ti měly peníze už přijít ale pokud jsi odevzdala jen dva tak si myslím že teď v listopadu by ti měly přijít peníze za celé promarozené období.
Já jsem si na OSSZ volala asi po 10 dnech co jsem odevzdala ten lístek na peníze co zaměstnavatel má odesílat a ochotně mi tam zdělily že už mi to odeslaly a dokonce i kolik a kdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kristy111
5.11.09 19:40

Aha:-)tak děkuju.A můžu se zeptat ještě kde bych sehnala tel.kontakt na OSSZ?

• Citovat
  • Upravit
66
6.11.09 11:13

Telefonní číslo najdeš tady:
http://www.zlatestranky.cz/
Zadej celý název OKRESNÍ SPRÁVA SOCIÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ a okres kam spadá tvůj zaměstnavatel.
Já to hledala v papírových Zlatých stránkách ale na internetu to najdeš určitě taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kristy111
16.11.09 10:48

Tak jsi měla pravdu,už mi penízky přišli minulý týden-neschopnost!!Takže ted by mi měla ještě přijít tenhle týden mateřská asi vid?Papíry na PPM jsem odevzdávala zaměstnavateli 30.října.Moc ti děkuji…

• Citovat
  • Upravit
66
23.11.09 21:13

Mateřská by ti měla přijít asi až v prosinci.I když by ti vlastně měly zaplatit ještě toho 31.10. když jsi psala že jsi měla ukončenou neschopnost k 30.10.Pokud ti ten jeden den nezaplatí teď v listopadu tak ti ho třeba připočítají k dalšímu měsíci a zaplatí v prosinci.Určitě bych si ale zas zavolala na OSSZ jen tak pro jistotu že mají všechny podklady co potřebují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.14 20:20

Dobrý den, chci se vás zeptat, když čekám miminko, ale nemám ještě nic odpracováno, budu mít nárok na mateřskou?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.8.14 07:27

Dobrý den, jsem již půl roku na ÚP, vydělávám si bokem. Teď jsem pár týdnů nemocná, zřejmě mě nikdo nezaměstná, ikdyž tedˇbych měla jit na smlouvu jako účetní, ale to byl při té unavenosti zvládla 9h denně v práci tak ze 3-4 měsíce. Pak bych šla zpět na úřad práce zřejmě, prosim Vás poradte jak to je, kdyz budu vedena ÚP nejsem úplně čerstvě po škole, odpracovaný rok již mám, teď nedostavam od ÚP nic. Myslela jsem, že mateřská je daná… Nevíte kolik tak budu dostávat, kdy to říct, o jaké dávky si popřípadě zjistit info, nebo zažádat?? Děkuji moc

• Citovat
  • Upravit
7.2.24 17:14

Dobrý den chtěla bych se zeptat kdy přijde mateřská na účet když 10teho vychází na Sobotu a pokaždé mám mateřskou 10teho na úctě :think: :think: :think: :andel: :andel: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat