Je prodleva s mateřskou v pořádku pro zanesení žádosti?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
28.11.25 13:53

Materska a zamestnavatel

Ahoj, holky, na mateřskou plánu jít někdy 3. února roku 2026 a papír pro zaměstnavatele nimi je vystaví gynekolog až 30. ledna. Je tato prodleva v pořádku pro zanesení žádosti zaměstnavateli? Budu totiž přestupovat k jinému gynekologovi po 3 Měsících od registrace a nemocenskou budu řešit až s tím novým gynekologem.
Jak jste to měly vy?

Dekujiii :palec:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101534
28.11.25 14:00
@Anonymní píše: Více

No a kdy jindy by to měl gynekolog vystavovat, než maximálně pár dnů před nástupem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14594
28.11.25 14:03

Papír pro zaměstnavatele mi doktorka vystavila při poslední kontrole, která předcházela nástupu na mateřskou. Ale zaměstnavatel už to v tu dobu dávno věděl, kdy odcházím, takže to byla jen formalita pro účetní a ničemu to nevadilo, že je to pár dní předem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.11.25 14:09

Mně vystavila mateřskou den před nástupem. Dnes je to přesně týden. :lol: A dnes je to už elektronicky, dojde jen kód do SMS, předáš účetní a hotovo

• Citovat
  • Upravit
35612
28.11.25 14:14

Papír už se nedává. Vygeneruje ti žádost. Časově to stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.11.25 14:54

Tak moc dekuji! Vim, ze to bylo jinak a musel tam byt nejaky cas na zpracovani a byla jsem z toho nervozni :(

• Citovat
  • Upravit
3154
28.11.25 15:04

Nástup jsem v zaměstnání nahlásila už dřív. Identifikátor jsem dostala na 3. screeningu v 31+0. Identifikátor jsem mailem poslala sekretářce pár dní před nástupem. Ta ho přeposlala účetní a na ČSSZ stále žádnou žádost evidovanou nemám, takže počítám s tím, že první PPM mi přijde zpětně až v lednu. Nastupovala jsem 6. 11. Nevím, kde je problém. Ale obvykle pár dní před nástupem stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101534
28.11.25 15:31
@Anonymní píše: Více

Nemusel tam byt zadny cas na zpracování, i papirova se odevzdavala plus minus pri nastupu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16187
28.11.25 18:22
@j.a.n.i1 píše: Více

Presne tak, taky jsem dostala papír pár dni před nástupem, na kontrole :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101534
28.11.25 18:56
@Dahlia0409 píše: Více

Tak ono to má důvod… Kdyby nahodou zena porodila driv, tak nastup nastava dnem porodu a tedy neni rozumné ty papiry delat moc dopredu, kde to pak budpu lovit a predelavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16187
28.11.25 20:32
@j.a.n.i1 píše: Více

Právě, takže to dají těsně před nástupem, ať je to jistě :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
29.11.25 12:12

Žádost jde elektronicky, tu vystaví lékař většinou ne s velkým předstihem, ani není důvod, protože účetní ji taky nemůže poslat s třeba dvouměsíčním předstihem :)

Učetní předáš identifikátor, který ti přijde smskou a musíš ještě nahlásit, kdy chceš na peněžitou pomoc nastoupit, to může být 6-8 týdnů před termínem, dá se i později, ale pak pobíráš PPM kratší dobu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí