Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
No a kdy jindy by to měl gynekolog vystavovat, než maximálně pár dnů před nástupem.
Papír pro zaměstnavatele mi doktorka vystavila při poslední kontrole, která předcházela nástupu na mateřskou. Ale zaměstnavatel už to v tu dobu dávno věděl, kdy odcházím, takže to byla jen formalita pro účetní a ničemu to nevadilo, že je to pár dní předem.
Mně vystavila mateřskou den před nástupem. Dnes je to přesně týden.
A dnes je to už elektronicky, dojde jen kód do SMS, předáš účetní a hotovo
Tak moc dekuji! Vim, ze to bylo jinak a musel tam byt nejaky cas na zpracovani a byla jsem z toho nervozni ![]()
Nástup jsem v zaměstnání nahlásila už dřív. Identifikátor jsem dostala na 3. screeningu v 31+0. Identifikátor jsem mailem poslala sekretářce pár dní před nástupem. Ta ho přeposlala účetní a na ČSSZ stále žádnou žádost evidovanou nemám, takže počítám s tím, že první PPM mi přijde zpětně až v lednu. Nastupovala jsem 6. 11. Nevím, kde je problém. Ale obvykle pár dní před nástupem stačí.
@Anonymní píše: Více
Nemusel tam byt zadny cas na zpracování, i papirova se odevzdavala plus minus pri nastupu.
@j.a.n.i1 píše: Více
Presne tak, taky jsem dostala papír pár dni před nástupem, na kontrole ![]()
@Dahlia0409 píše: Více
Tak ono to má důvod… Kdyby nahodou zena porodila driv, tak nastup nastava dnem porodu a tedy neni rozumné ty papiry delat moc dopredu, kde to pak budpu lovit a predelavat.
@j.a.n.i1 píše: Více
Právě, takže to dají těsně před nástupem, ať je to jistě ![]()
Žádost jde elektronicky, tu vystaví lékař většinou ne s velkým předstihem, ani není důvod, protože účetní ji taky nemůže poslat s třeba dvouměsíčním předstihem ![]()
Učetní předáš identifikátor, který ti přijde smskou a musíš ještě nahlásit, kdy chceš na peněžitou pomoc nastoupit, to může být 6-8 týdnů před termínem, dá se i později, ale pak pobíráš PPM kratší dobu
Ahoj, holky, na mateřskou plánu jít někdy 3. února roku 2026 a papír pro zaměstnavatele nimi je vystaví gynekolog až 30. ledna. Je tato prodleva v pořádku pro zanesení žádosti zaměstnavateli? Budu totiž přestupovat k jinému gynekologovi po 3 Měsících od registrace a nemocenskou budu řešit až s tím novým gynekologem.
Jak jste to měly vy?
Dekujiii