Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mela bys narok na rodicak a to ode dne porodu. Castku nevim, ale pokud je zamestnan otec ditete a splnuje podminky, castka by mela jit zvolit pres nej.
A nechcete se pokouset o miminko a v praci jeste chvili vydrzet, aby jste mela narok na materskou? Staci otehotnet a pote se domluvit s gynekoligem, zda vas necha na nemocenske.
@Anonymní píše:
Ahoj chci poprosit o radu. Chci dát výpověď z pracovního poměru dohodou a z pracovního úřadu si hledat jinou výhodnější práci v oboru (stávající práce mi nevyhovuje kvůli zdravotním problémům a jednání s lidmi je tam hrozné). V září by to byli 3 roky co mám práci na dobu neurčitou. Plánujeme rodinu a tak se chci se zeptat jestli bych dostávala mateřskou z pracovního úřadu a kolik by to bylo? Je nárok na mateřskou z pracov. úřadu nebo až na rodičovskou? odkdy a na jak dlouho to je?
předem díky za rady a omlouvám se za anonym
Smlouvu na dobu neurčitou už těžko hned tak někde dostaneš, takže odchod bych asi být na tvém místě ještě pořádně zvážila. A abys dostala PPM tak musíš mít odpracováno tuším 270 dní. Pokud nemáš, spadáš hned do toho rodičáku jak psaly holky.
Jaké podmínky je potřeba splnit pro nárok na PPM? Pokusila jsem se tu překopírovat informace z české správy sociálního zabezpečení…
Zároveň účast na nemocenském pojištění alespoň 270 kalendářních dní v posledních dvou letech.
Ahoj, u nás v práci sme se dohodli na ukončení pracovního poměru a jsem taky na pracaku
ale moc chci miminko, takže vezmu cokoliv a budem se snažit ![]()
@elchirk na to právě nemám čas mě hrozí výpověď že mi ji dá zaměstnavatel do 30ti dnů a do té doby neotěhotním tak ho chci předběhnout a dát výpověď já dohodou dostala bych paragraf 52 f, což já nechci tak proto odcházím sama,
a jak je to s životním minimem po 5ti měsících podpory? budu mít nárok na to minimum nebo už nebudu dostávat nic?
@Anonymní píše:
@elchirk na to právě nemám čas mě hrozí výpověď že mi ji dá zaměstnavatel do 30ti dnů a do té doby neotěhotním tak ho chci předběhnout a dát výpověď já dohodou dostala bych paragraf 52 f, což já nechci tak proto odcházím sama,
a jak je to s životním minimem po 5ti měsících podpory? budu mít nárok na to minimum nebo už nebudu dostávat nic?
Není lepší hledat novou práci než přemýšlet nad dávkami po 5měsících na pracáku? Snaž se najít práci a potom se pokoušej otěhotnět.
@Anonymní píše:
to jsou neuspokojivé pracovní výsledky ne? copak špatně pracuješ? proč se nebráníš? nebo je ti to natolik jedno, že počítáš s tím že to vyřešíš miminem a pracákem? Nevyřešíš. jen si to zkomplikuješ.
@Anonymní píše:
Proč ti hrozí paragraf? Ty jsi něco provedla? Protože kdyby jsi dostala 52,tak se ti bude práce hledat hodně špatně.
Vykašli se na zjišťování minima, snaž se najít práci a pak jak radila @elchirk
Jinak PPM se počítá myslím 70% z hrubé mzdy.
Děkuju všem za rady už jsem to vyřešila nakonec dohodou, práci si samozřejmě hledám, zatím mám jednu zajimavou nabídku a něco dalšího v plánu tak uvidím co bude ![]()
Ahoj chci poprosit o radu. Chci dát výpověď z pracovního poměru dohodou a z pracovního úřadu si hledat jinou výhodnější práci v oboru (stávající práce mi nevyhovuje kvůli zdravotním problémům a jednání s lidmi je tam hrozné). V září by to byli 3 roky co mám práci na dobu neurčitou. Plánujeme rodinu a tak se chci se zeptat jestli bych dostávala mateřskou z pracovního úřadu a kolik by to bylo? Je nárok na mateřskou z pracov. úřadu nebo až na rodičovskou? odkdy a na jak dlouho to je?
předem díky za rady a omlouvám se za anonym