Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Když nepracuješ tak na mateřskou nenastupuješ, ale ten papír, co ti dal doktor zaneseš na sociálku, tam ti vystaví papír, že nemáš nárok na mateřskou a s tím, společně s rodným listem dítěte půjdeš vyřídit rodičák, tedy až po porodu. Před ním nic nedostaneš
@Anonymní píše:
Prosím o radu.Jsem ve 33tt těhotenství a muj dr mi řekl že od 30.4 nastupuji na mateřskou. Dodělala jsem školu 2měsice pracovala a otěhotněla tudiž nemám rok odpracovaný. Jsem na uřadu práce a tak jsem si myslela že já na mateřskou nastoupím až po porodu.Tak se chci zeptat jak to je s penězi dostavá se něco i před proodem nebo až po tom porodu? Nebo proč vlastně když nepracuji na tu mateřskou před porodem nastupuji? Děkuji za rady
penize dostanes az po porodu, budes na rodicaku, musis vyplnit plno papiru, donest to vse na socialku, musis mit rodny list ditete, obcanku. Jestli mas pritele, tak si muzes nechat vypocitat rodicak z jeho prijmu. nemas narok na materskou.
@j-p Ano to ja vím že tedy nemám nárok jen jsem neveděla jak to je proč tedy mi i do karty napsal že jdu na tu mateřskou.. A jak jako že si to mohu nechat vypočitat na přitele… Když on má velkej plat tak tim nižší bych dostala rodičak že?
@Anonymní píše:
@j-p Ano to ja vím že tedy nemám nárok jen jsem neveděla jak to je proč tedy mi i do karty napsal že jdu na tu mateřskou.. A jak jako že si to mohu nechat vypočitat na přitele… Když on má velkej plat tak tim nižší bych dostala rodičak že?
ne muzes, byt doma 4,3, nebo 2. roky.Cim min budes, tim vic penez mas.Ale pak si musis sehnat praci.Kdyz budes 2.roky doma muzes mit tech 11.500 kc.Ale pak budes treba na pracaku a nedostanes nic. Proste ted je to dokud si nevyberes tech 220.tisic.
@j-p Jo to ja chapu.. to jsme právě chtěla na ty 3 protoze automaticky bych dostala na 4 a to je dlouho…
@Anonymní píše:
@j-p Jo to ja chapu.. to jsme právě chtěla na ty 3 protoze automaticky bych dostala na 4 a to je dlouho…
na socialce si vse s nema domluvis a vyridis. Chlap taky dostane papiry a musi mit vse radne vyplnene, oni ti vse vysvetli ale vse budes vybehavat az po porodu.
Pokud jsi skolu dodelala uspesne, pak 2 mesice pracovala a v dobe nastupu na PPM mas porad smlouvu nebo se vejdes do ochrannevlhuty, mas narok i na materskou. Chtelo by to konkretni data…
Az ted ctu, ze smlouvu uz nemas a jsi na UP, tak to asi fakt az RP po porodu…
Prosím o radu.Jsem ve 33tt těhotenství a muj dr mi řekl že od 30.4 nastupuji na mateřskou. Dodělala jsem školu 2měsice pracovala a otěhotněla tudiž nemám rok odpracovaný. Jsem na uřadu práce a tak jsem si myslela že já na mateřskou nastoupím až po porodu.Tak se chci zeptat jak to je s penězi dostavá se něco i před proodem nebo až po tom porodu? Nebo proč vlastně když nepracuji na tu mateřskou před porodem nastupuji? Děkuji za rady