Těhotná a jsem v zauční době

Anonymní
17.4.14 10:27

těhotná a jsem v zauční době

Ahoj holky vím že to tu je mockrát ale stejně se zeptám znova
pracuju cca měsíc a pár dni včera jsem zjistila že jsme těhotná ale jsem v zauční době takže nevím co dál marodit jít nemůžu chtěla bych pracovat co nejdýl jak to půjde jak postupovat prý není moje povinnost to oznamovat zaměstnavateli
jinak manžel pracuje dlouho volbu rodičáku pak můžu volit na něho? děkuji za odpovědi a omlouvám se za anonym nechci aby to někdo věděl děkuji a snad mě pochopíte :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30975
17.4.14 10:30
@Anonymní píše:
Ahoj holky vím že to tu je mockrát ale stejně se zeptám znova
pracuju cca měsíc a pár dni včera jsem zjistila že jsme těhotná ale jsem v zauční době takže nevím co dál marodit jít nemůžu chtěla bych pracovat co nejdýl jak to půjde jak postupovat prý není moje povinnost to oznamovat zaměstnavateli
jinak manžel pracuje dlouho volbu rodičáku pak můžu volit na něho? děkuji za odpovědi a omlouvám se za anonym nechci aby to někdo věděl děkuji a snad mě pochopíte :)

V nekterych pripadech to povinost je, zalezi, co delas za praci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35861
17.4.14 10:31

Tak rikat to memusis, pokud ti po konci zkusebky smlouvu prodlouzi tak to nicemu nevadi. Jako asi nebudou nejradsi, ale co uz..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
17.4.14 10:32

Záleží, kolik manžel vydělává a tím pádem lze na něj napsat rodičák, ale výše se určí jeho výdělkem.
A k tomu oznámení - pokud děláš v nebezpečném prostředí, nevhodném, tak je lepší oznámit. I např. v obchodě, kde doplňuješ zboží, tak i to je nevhodná práce pro těhule…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569
17.4.14 10:32

Tak myslím že není nutné to hlásit okamžitě.. během prvního trimestru „není nic jistého“ a pokud nepracuješ v prostředí které by vadilo průběhu těhotenství tak nevidím nic špatného na tom že budeš pokračovat v práci… oznámila bych to až po prvním screeningu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
17.4.14 10:33

Žádný zákon nepřikazuje těhotenství oznámit. Kdy a jestli, je čistě tvoje volba.

A ano, rodičák si můžeš zvolit přes manželovy příjmy.

EDIT: překlep

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
17.4.14 10:34

Ano není tvoje povinnost to oznamovat zaměstnavateli, ale z mé vlastní zkušenosti bych to řekla, jak kvůli tobě, abys měla pracovní podmínky přizpůsobeny, tak kvůli zaměstnavateli, aby si včas našel náhradu…

jinak já přesně takto otěhotněla u druhého dítěte, navíc konečně v zaměstnání pro který stálo za to ráno vstávat :)…vše jsem řekla ředitelce, která ocenila mojí upřímnost a nezamlžování…zůstala jsem tam dokud to šlo tj. odešla jsem na MD 6 týdnů před termínem porodu a krásně mi to vyšlo na těch 270 dní, abych měla nárok na MD - s tím, že mi bylo řečeno, že mne ráda vezme po RD zpět…jenže smlouvu jsem měla na dobu určitou na rok, s tím že na dobu neurčitou se dávala až po té…no a paní ředitelka, zástupkyně i polovina kolegů mezitím odtamtud odešla…jsou tam nový lidé a já se tam tím pádem již nevracím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.14 10:38

Já mám smlouvu do 30.9. se 3 měsíční zkušební dobou riziková práce to není chtěla bych vydržet co nejdýl pokud to půjde a moc děkuju všem

• Citovat
  • Upravit
4838
17.4.14 10:40

Ja bych pockala alespon prvni trimestr / to je vzdy takova loterie… drzim palecky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30975
17.4.14 10:45
@Fima píše: Žádný zákon nepřikazuje těhotenství oznámit. Kdy a jestli, je čistě tvoje volba.

A ano, rodičák si můžeš zvolit přes manželovy příjmy.

EDIT: překlep

V tomto se pletes, pripakuje to napriklad atomovy zakon, musis to oznamit bezprostredne po zjisteni tehotenstvi. Proto jsem psala, ze zalezi, jakou praci a v jakem prostredi zakladatelka dela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.14 10:47

Dělám dělnici v jedné fabrice ;)

• Citovat
  • Upravit
4151
17.4.14 11:21

Já četla v záruční době :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
17.4.14 11:24

No, když to oznámíš, tak tě propustí :nevim: To je myslím celkem jasné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
17.4.14 11:51

@zelenaprisera No já taky. Jsem si říkala, ze to bude nějaká vtipná diskuze. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
17.4.14 11:58

Pokud máš smlouvu na dobu určitou se zkušební dobou 3 měsíce, tak určitě počítej s tím, že po oznámení těhotenství (zpravidla se oznamuje po ukončeném 12 tt) Tě nechají být do konce doby určité a pak už smlouvu neprodlouží. To je bohužel úděl smluv na dobu určitou. Pokud vykonáváš manuální práci, tak záleží na: směnné provozu (pokud pracuješ na nočních, můžeš si požádat na přeložení na denní směny), nesmíš manipulovat s břemeny nad 10 kg ve stoje, 5 Kg v sedě, nesmíš celou délku směny stát, ale střídat pracovní polohy, nesmíš pracovat v předklonu, u chemických látek, rtg záření atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí