Mateřské centrum - co by mělo nabízet?

6926
15.7.11 19:50

Mateřské centrum - co by mělo nabízet?

Ahojte holky,
jdu k vám s VELKOU prosbou.
Známá dělá vedoucí v MC, jenže se jim teď nějak nedaří… Potřebovala by udělat takový malý průzkum, co by se maminkám líbilo/ nelíbilo. Pokud budete ochotné aspoň jednu větičku sem napsat, opravdu ji to moc moc potěší!!
Vím, že se hodně dětí nedostalo do školek - zaměřit se teda na tuhle skupinu dětí? Co byste jako maminky očekávaly, jak byste si správné MC představovaly, jaká služba vám třeba chybí a hodila by se…? Moc díky za případné postřehy a náměty!! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14335
15.7.11 19:54

Ahoj, já se teprve chystám nějaké to centrum navštívit.
U nás je jedno a dívala jsem se na program. Co mě teda trochu vadí je to, že mají různé akce…
Vím, že rodiče toto uvítají, ale třeba já jsem neakční, moje dítě si spíš hraje a docela bych uvítala, třeba volná herna dvě hodiny a pak akce.. Takto to mají tak, že mají akce a jednou týdně volnou hernu, takže jsem se dívala, kdy se jenom hraje..
Třeba tam mají vaření, tančení, modelínu - modelování , ale toto právě mco malého nebere, třeba sedět a něco dělat, vařit taky teeda by asi neklaplo..
Já bych uvítala program a volnou hernu pro neakční maminky :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: třeba dvě hodiny tancování a pak volná herna.. např od 10 a už bych si došla jenom na tu volnou hernu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
15.7.11 20:00
kvaček píše:
Ahoj, já se teprve chystám nějaké to centrum navštívit.
U nás je jedno a dívala jsem se na program. Co mě teda trochu vadí je to, že mají různé akce…
Vím, že rodiče toto uvítají, ale třeba já jsem neakční, moje dítě si spíš hraje a docela bych uvítala, třeba volná herna dvě hodiny a pak akce.. Takto to mají tak, že mají akce a jednou týdně volnou hernu, takže jsem se dívala, kdy se jenom hraje..
Třeba tam mají vaření, tančení, modelínu - modelování , ale toto právě mco malého nebere, třeba sedět a něco dělat, vařit taky teeda by asi neklaplo..
Já bych uvítala program a volnou hernu pro neakční maminky :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: třeba dvě hodiny tancování a pak volná herna.. např od 10 a už bych si došla jenom na tu volnou hernu

kvaček díky za reakci!!!
A kdyby byla volná herna (to oni i nabízejí), kolik bys byla ochotná za to zaplatit?
Protože oni si účtují 30Kč za půlden za dospěláka (a je jedno, jestli přijde s jedním, nebo dvěmi dětmi) a někomu se to zdá moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
15.7.11 20:10

U nás taky platí 30 kč a je to od 8 hodin do 12 hodin..
Mě toto by problém nedělal. Určitě tam chodit nebudu každý den, ale když bych šla dvakrát do týdne tak těěch 60 kč by mě nevadilo dát..
ALe jak říkám, mě se víc líbí ta volná herna, kdy přijdem a hrajem si s otatníma maminkama. Když je určený program, třeba to vaření, kreslení na Velikonoce a td. tak za prvé je to pro starší a za druhé můj malý vydrží u takové sedací akce max 10 min :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9223
15.7.11 20:13

nevím,jak to funguje,ale za mě by se mi líbilo nějaké cvičení s hlídáním dětí :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
15.7.11 20:15

Já chodím do herny a taky mi více vyhovuje volná herna, oni tam během dopoledne mají půlhodinové cvičení pro děti ,ale můj se zapojuje jen když se mu chce. Více mu vyhovuje ta velká plocha, že se může proběhnout, pak že je tam hodně hraček, které může prozkoumávat a ještě je nikdy neviděl.
30kč je úplně normální cena za dopoledne. Nevím komu to může přijít hodně, protože když si představím, že za půl hodiny organizovaného plavání v kurzu zaplatím 150, tak to je rozdíl. Já v jedné herně platím 50kč a tu mám hodně oblíbenou a v druhé 20, ale taky není špatná. Ještě jsem byla jednou v jedné herně a tam jsem platila 40 a ta byla taky super.
Ještě jsem si všimla , že v té moji oblíbené herně mají aktivity pro maminky, že si mohou něco zhotovit (vyrobit si nějaký šperk, nějakou okrasu na okno nebo si udělat odlitek ruky, nohy svého dítěte atd.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
15.7.11 20:19

Ano to je i u nás… děti si hrají a maminky spolu něco vytváří a plkají :mrgreen: :mrgreen:
Ale záleží s jakým dítěem tam jdete. Já mám 2,5 letého a asi bych moc nevytvořila… :mrgreen: hlídačka, hlídačka :mrgreen:
Třeba takové 4,5 leté si už zahraje samo bez nějakého velkého hlídaní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
15.7.11 20:21

Holky, moc vám děkuju za odpovědi, jste fakt hodné. Našla jsem letáček s jejich programem:
pro děti: hlídání dětí, flétnička a angličtina pro děti od 3 let, převádění dětí - ze školy do kroužků, z krouků domů.. jak kdo potřebuje.
Pro maminky: šití - každá lekce na něco jiného zaměřená (jak vyrobit tašku, kalhoty, tričko…), pak byly i rukodělnosti a anglina a fránina - a děti zatím byly v herně (místnost hned vedle), kde je hlídala hlídací teta.
Občas mají nějaký výlet (zoo. nebo tak). A stejně lidi nejsou. Možná, že to chce úplně něco jiného - ale co?? :think: :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
15.7.11 20:27

Já nevím teda jak to máte - nebo tam je, ale třeba je to až moc akční :mrgreen:
Třeba my s mojí kamarádkou máme možnosti s rodinou někde si zajít - zoo, výlety a tak, ale radši bysme si zašly do centra kde si děti pohrají s více jinými dětmi, my se seznámíme, spíš takový pohodový den…
Nevím, kde je problém,ale u nás je právě narváno v centru, kde chci právě chodit, protože tři dny je volná herny, pak volná herna plus akce, kdo nechce hraje si..
Flétna, angličtina je asi fajn,ale možná víc hrani :nevim: :think:
jak jsem psala předtím bylo centrum, kde se mi nelíbilo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
15.7.11 20:35
kvaček píše:
Já nevím teda jak to máte - nebo tam je, ale třeba je to až moc akční :mrgreen:
Třeba my s mojí kamarádkou máme možnosti s rodinou někde si zajít - zoo, výlety a tak, ale radši bysme si zašly do centra kde si děti pohrají s více jinými dětmi, my se seznámíme, spíš takový pohodový den…
Nevím, kde je problém,ale u nás je právě narváno v centru, kde chci právě chodit, protože tři dny je volná herny, pak volná herna plus akce, kdo nechce hraje si..
Flétna, angličtina je asi fajn,ale možná víc hrani :nevim: :think:
jak jsem psala předtím bylo centrum, kde se mi nelíbilo..

kvaček ale možná to je kámen úrazu - není to tam tak velké a stačí, když se sejdou 4 maminky s dětma a už je plno… možná tohle někomu vadí… :think: Díky za podněty k přemýšlení!!!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
15.7.11 20:55

Taky hodím do placu jeden námět, i když nejsem maminka…
V mateřince, kam chodila neteř, udělaly kdysi dvě sestry-středoškolačky pro ty 3-5leté slečny dvouhodinovku tanečků. Obě holky totiž závodně tancujou latinu… A holkám i klukům se to velice líbilo.
Jindy zase přišli do školky synové jedné z učitelek, kteří staví auta na dálkové ovládání - a uspořádali tam ve velké herně „automobilové závody“.
Tak si říkám, co tak využít nějakých dobrovolníků a přistoupit k tomu stylem „změna je život“..... :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
15.7.11 21:17
Jura007 píše:
Taky hodím do placu jeden námět, i když nejsem maminka…
V mateřince, kam chodila neteř, udělaly kdysi dvě sestry-středoškolačky pro ty 3-5leté slečny dvouhodinovku tanečků. Obě holky totiž závodně tancujou latinu… A holkám i klukům se to velice líbilo.
Jindy zase přišli do školky synové jedné z učitelek, kteří staví auta na dálkové ovládání - a uspořádali tam ve velké herně „automobilové závody“.
Tak si říkám, co tak využít nějakých dobrovolníků a přistoupit k tomu stylem „změna je život“..... :think:

Juro to je bezva myšlenka, taky ji přetlumočím!!!  :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
15.7.11 21:36

tak já kdysi pracovala jako provozí takového centra.....měli jsme otevřeno dopo i odpo.
Dopo bylo většinou volné hraní a vždycky jednou do měsíce chodila kosmetička, manikérka, pedikérka, paní na stříhání dětí a na objednávku i paní co nastřelovala náušničky.
Občas byly i poradny…chodila paní z charity a radila maminkám co a jak když potřebovaly pomoct atd
Odpoledne byla herna asi 2× ke hraní a jinak probíhaly kurzy…chodily těhotné maminy, nebo byly i kroužky pro děti bez maminek kde tancovaly a malovaly, myslím, že to bylo na 2 hoďky. Občas i večerní posezení pro maminy..dekupáž a různé tvoření.
A jendou za čas se dělala větší akce pro celé rodiny, třeba na jaře vítání jara atd.....:-)

teď už si na víc nevzpomenu :-)

a k tomu vstupnému…před 9 lety bylo dopolední vstupné 50kč, teď je už 80, ale při koupi permošky vyjde vstupné na 40kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3838
15.7.11 21:44

No ja zijem v zahranici, ale u nas funguje MC na pricipe sponzorstva…Vacsinou tam chodili maminky s malymi detmi, skolkari sa uz vyskytovali zriedka…

U nas bola herna, kde sa deti hrali a vzdy tam bola pani na dozor, ina miestnost, kde si maminky mohli posediet, pokecat - dat kavu, a vzdy niekto nieco sladke doniesol (to sponzorstvo…) Niekedy to bola babovka co priniesla nejaka mamicka, inokedy len kupene kekse…
Neplatilo sa nic, ale platili sme raz rocne clenske (myslim ze 10 eur). A potom bolo take nepisane pravidlo, ze vzdy ked sa odchadzalo, hadzalo sa do pokladnicky daco - za tu kavu, keksiky.
Raz do tyzdna bolo babkove divadlo (to bolo vzdy plno).
Inac sa pre deti velmi programy nerobili (tak ako pisete niektore) ale zase ponukali opatrovanie za 2,5 eur na hodinu (super cena, opatrovatelka berie 10e)
A mali burzu oblecenia, ta fungovala na principe vy donesiete nosene veci, oni nahodia cenu podla uvazenia (zalezalo od znacky, opotrebovania…) a potom si nechavali dake percento zo zisku. Ja osobne som dost veci po malej predala, aj tam daco kupila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
15.7.11 21:48

u nas se jeste porada bazarek s detskym oblecenim.- na jare a na podzim. maminy si na oblecky nalepi cenu, v centru na kazdy kus zapisi cislo pridelene mamine a prodava se asi tyden. pak si mamci prijdou pro zbyle veci a koruny. kazdy prodavajici plati asi 15 KC.
poradaji se akce ke dni deti, na Mikulase…
delaji se vystavy vyrobku deti i maminek - to muze prilakat nove lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí