Mateřské mléko - ABKM

82
12.8.22 10:15

Mateřské mléko - ABKM

Dobrý den,

není zde nějaká maminka, která má mimčo s ABKM a aktuálně kojí?
Měl bych pár dotazů.

Moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anais Brno
12.8.22 10:29

Sice uz nekojim ale mam ABKM a syn plně kojeny do 1,5 roku taky.

• Citovat
  • Upravit
2058
12.8.22 11:00

Měli jsme to takto s prvním synem, ptej se :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
12.8.22 11:15

Aktuálně jsme na NeoCate což bylo napsáno již nemocnici. Nicméně u syna se objevují ve stolici kousky(malé) krve a stále hlen. Syn stále má lehčí koliky a cuká sebou, občas se prohíbá do luku. Tudíž by mne zajímalo zda je normální nebo při mateřském mléku s mámou co drží ditu toto vymizelo.

Pro můj pokus bych rád našel aktuálně maminu co toto řeší a mohla by darovat trochu mléka na vyzkoušení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
12.8.22 11:25
@SmKcz píše:
Aktuálně jsme na NeoCate což bylo napsáno již nemocnici. Nicméně u syna se objevují ve stolici kousky(malé) krve a stále hlen. Syn stále má lehčí koliky a cuká sebou, občas se prohíbá do luku. Tudíž by mne zajímalo zda je normální nebo při mateřském mléku s mámou co drží ditu toto vymizelo.Pro můj pokus bych rád našel aktuálně maminu co toto řeší a mohla by darovat trochu mléka na vyzkoušení.

Zkuste změnit to UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
12.8.22 11:35
@Micilin píše:
Zkuste změnit to UM.

Není už moc za co.
Napadá mě ještě alfamino, ale to je dost podobné a má různé oleje a škroby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
12.8.22 11:39

U nás to fungovalo - syn abkm + já dieta. Ale už nekojím.
Nevím, jestli jednorázová zkouška něco ukáže - ono by to chtělo vyzkoušet nejlépe tak týden-dva. Střeva někdy potřebují čas než se zklidní. Nemůže prostě máma zkusit dietu?

Příspěvek upraven 12.08.22 v 11:41

• Citovat
  • Upravit
3509
12.8.22 11:41
@Micilin píše:
Zkuste změnit to UM.

Presne tak. MM - byť pri diete - by stav nejspis spis zhorsilo, pokud ma problemy i na Neocate, kde po BKM neni opravdu ani stopy (v MM i pri diete stopove mnozstvi BKM stale zustava)…Jednou tu nekdo psal, ze kazde toto specialni UM ma jakoby jiny zaklad a muze se stat, ze krome BKM diteti vadi i toto, takze zmena UM by mohla pomoci. Doporucuji ale resit s gastro doktorem, co se na ABKM primo specializuje. Jine UM na urovni Neocate je tusim Nestle alfare, ale jiste to nevim - to uz jsme nastesti v nasem pripade resit nemuseli. Samozrejme urcite musite zustat na urovni aminokyselinove formule, nikoli UM na bazi KM. Jinak ten vas pokus si v praxi prilis predstavit nedokazu - stabilizace stolice po zmene mleka se projevi nejdrive v radu dnu, tj. jednorazova davka darovaneho MM by stejne nebyla k nicemu… U nas syn netoleroval MM ani pri diete, Nutrilon Allergy care byl take malo, ale na Neocate uz problem nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9302
12.8.22 11:54

@SmKcz jak dlouho je na Neocatu?? Ono to může trvat než se střeva dají do pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
12.8.22 11:58

Pisu i pro ostatní. Probiotika na predpis.
Colifant newborn

• Citovat
  • Upravit
82
12.8.22 11:58
@Magda26 píše:
Presne tak. MM - byť pri diete - by stav nejspis spis zhorsilo, pokud ma problemy i na Neocate, kde po BKM neni opravdu ani stopy (v MM i pri diete stopove mnozstvi BKM stale zustava)…Jednou tu nekdo psal, ze kazde toto specialni UM ma jakoby jiny zaklad a muze se stat, ze krome BKM diteti vadi i toto, takze zmena UM by mohla pomoci. Doporucuji ale resit s gastro doktorem, co se na ABKM primo specializuje. Jine UM na urovni Neocate je tusim Nestle alfare, ale jiste to nevim - to uz jsme nastesti v nasem pripade resit nemuseli. Samozrejme urcite musite zustat na urovni aminokyselinove formule, nikoli UM na bazi KM. Jinak ten vas pokus si v praxi prilis predstavit nedokazu - stabilizace stolice po zmene mleka se projevi nejdrive v radu dnu, tj. jednorazova davka darovaneho MM by stejne nebyla k nicemu… U nas syn netoleroval MM ani pri diete, Nutrilon Allergy care byl take malo, ale na Neocate uz problem nebyl.

Díky za informace. Zvažuji, že zkusíme tedy nahradit NeoCate tímhle zda-li to nepomůže : https://www.benu.cz/…roztoku-400g

C se týče UM byl bych schopen to implementovat i třeba na týden či více at vidím výsledky. Jsem už zoufalej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
12.8.22 12:03
@kavenka píše:
@SmKcz jak dlouho je na Neocatu?? Ono to může trvat než se střeva dají do pořádku.

Na neocatu je aktuálně týden a pár dní.
Přemýšlím zda-li to zlonemohou dělat i přidávání probiotik když už je neocate obsahuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
12.8.22 12:03

@SmKcz hlavně ty special mlika ješte za nas byly proplacene pojistovnou, tak nevim jak je to teď, ale zeptej se

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
12.8.22 12:04

@SmKcz co je v tech probiotikach?
Neni tam neco z mleka???

• Citovat
  • Upravit
82
12.8.22 12:19
@Anais Brno píše:
@SmKcz co je v tech probiotikach?
Neni tam neco z mleka???

https://www.klubzdravi.cz/p/biopron-baby?…

JEdná se o toto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna