Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobry den, potrebuji se zeptat a utribit si myslenky:) Dite ma 5,5m a 6kg, 66cm, hubenejsi od zacatku, ale do ted byla vetsinou spokojena a neresila jsem to.
Od narozeni je pouze kojena. Zkousime prikrmy, ale zatim si s jidlem moc nevi rady a casto najdu v plince kousky jidla nestravene:) Rada bych jeste kojila, ale prijde mi, ze uz to nestaci. Zkracuji se spanky, v noci se casteji budi na mleko. Hlavne vecer se mi u kojeni zacina vztekat, pousti se, znovu se prisava, prohyba se atd. Vcera jsem behem vecerniho vztekani zkusmo uvarila 100ml Sunaru a dala poprve flasku - vypila to okamzite a pak spala 5h v kuse.
Nejakou dobu uz to trva, ale prijde mi, ze me telo moc nereaguje na vyssi poptavku mleka. Malou mam vetsinu noci u sebe, kojim na pozadani, nepouzivam zadne nezadouci pomucky, piju litry vody.
Mala ma alergii ABKM, takze do umeleho mleka se moc nehrnu a rada bych ji doprala jeste mm. Nebo to jde nejak kombinovat…?
Jak byste resily? Je to prvni dite, takze si nejsem jista, co dal.
Dekuji. ![]()
Po roce nevyspání bych řekla dej UM a buď ráda že spí
Ale pokud chceš kojit, tak to pravděpodobně bude jen bojkot nebo spurt, s tím neuděláš nic jinýho, že budeš dál pokračovat v tom, co děláš, a počkáš až se to spraví samo
ale obecně se kolem půl roku může zhoršit spánek nezávisle na stravě, nemusí to nutně souviset.
Ono to muze byt jen spurtem.. Blizite se k 6 měsíci tak by to odpovidalo..
Vetsinou byva v 6tydnu, 3 mesicich a 6..
Ono do toho muzou zacit bolet zoubky co se chystaji.
Zkus vydrzet a nabizet.. Uvidis jak bude pribirat. Jak pise Lily prede mnou. Muze to byt vic veci k tomu. Je teplo, zoubky, spurt.
![]()
Bojkot kojení, růstový spurt, laktační krize… Všechno se dá zažehnat právě kojením, že to chvilku vydržíš a nebudeš dávat flašku. Nebo ti takhle pravděpodobně přejde na láhev. Už dáváš příkrmy, tak co zkusit dát zeleninový příkrm i večer a na to nakojit?