Mateřství a podnikání
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Holka, do podnikání musíš mít pořád nové nápady jinak tě konkurance převálcuje!!! Nemyslím to zle, ale jak chceš být úspěšná, když tě ani nenapadnou základní věci? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak základní věc není moc to, že budu podnikat já a ne že to budu cpát po rodičích a babičkách
Myslela jsem že by byla lepší nějaká brigádnice než aby mi pak babička rozmlouvala apod. ![]()
- Citovat
- Upravit
Pokud začínáš, je potřeba hledět na každou korunu (pokud nemáš tučný kapitál) a jak nejvíc chceš ušetřit? buď že si to uděláš sama a nebo levnou prac. sílu (tj. rodiče, sourozenci, babičky, dědové, kterým stačí děkuji a nebo že to dělají pro tebe) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V Praze jsem narazila na kamenny obchudek, ktery provozuje mamina od dvou malych deti. Prodava tam ona sama a pro deti tam zridila maly detsky koutek, aby je zabavila. V podstate tam ten koutecek vypada jako detsky pokoj… Ale to chce mit vsechno dvakrat asi ![]()
- Citovat
- Upravit
Jojo, taky mám pořízený židličky, stoleček, vše, aby si maminky mohli děti „odložit“… ale mojí sedmi měsíční dceři je to k prdu
samozřejmě občas tam se mnou bude muset být ![]()
- Citovat
- Upravit
@mobifilinka píše:
Pokud začínáš, je potřeba hledět na každou korunu (pokud nemáš tučný kapitál) a jak nejvíc chceš ušetřit? buď že si to uděláš sama a nebo levnou prac. sílu (tj. rodiče, sourozenci, babičky, dědové, kterým stačí děkuji a nebo že to dělají pro tebe)
Jinak moc děkuji, já vím, budu muset trochu rozhodit sítě… ![]()
- Citovat
- Upravit
@ncc1701 píše:
V Praze jsem narazila na kamenny obchudek, ktery provozuje mamina od dvou malych deti. Prodava tam ona sama a pro deti tam zridila maly detsky koutek, aby je zabavila. V podstate tam ten koutecek vypada jako detsky pokoj… Ale to chce mit vsechno dvakrat asi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky a co myslíte že by mělo být do začátku obchodu to uplně nejnutnější?
kromě zboží teda
třeba některé věci se dají dokoupit až v průběhu týdnů, měsíců třeba ![]()
- Citovat
- Upravit
Záleží na prostorách, sortimentu… dle mého se to nedá takhle jednoznaě říct
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mobifilinka píše:
Záleží na prostorách, sortimentu… dle mého se to nedá takhle jednoznaě říct
Nu, prostor je zhruba 17m2, je to velká místnost s výlohou a pak dveře a vzadu druhá místnost (15m2). ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj, já pracuju, co je malýmu měsíc, fungujou obě babičky, ale je pravda, že už asi půl roku přemýšlím, že si seženu spíš někoho na hlídání za peníze. Asi tak, jak jsi tu sama naznačila, babičky se pak strašně montujou do toho, co dělám a rozmlouvají mi tohle a tamto a mám pocit, že už nepodnikám já, ale mám na to tým kecálků. No ona ta pomoc příbuzných totiž není zadarmo, jak by se mohlo zdát, vykoupíš to zase jinýma věcma.
- Citovat
- Upravit
@martinaaaaaaaaa7 píše:
Ahoj, já pracuju, co je malýmu měsíc, fungujou obě babičky, ale je pravda, že už asi půl roku přemýšlím, že si seženu spíš někoho na hlídání za peníze. Asi tak, jak jsi tu sama naznačila, babičky se pak strašně montujou do toho, co dělám a rozmlouvají mi tohle a tamto a mám pocit, že už nepodnikám já, ale mám na to tým kecálků. No ona ta pomoc příbuzných totiž není zadarmo, jak by se mohlo zdát, vykoupíš to zase jinýma věcma.
Právě… nebo jsem i přemýšlela že bych si ji do obchodu dopol brala (9-12), a odpol bych si našla brigádnici (12-16(17))h. přemýšlím, přemýšlím…
![]()
- Citovat
- Upravit
Já dělám něco trochu jinýho - učím a překládám, ale je to někdy fakt na palici, tchýně si přijede, že jako na návštěvu, já mám překlad a lítám kolem malýho a ona v domnění, že mi pomáhá se mi sem nakvartýruje na celý den a místo, aby si šla s malým hrát do pokoje, tak mi neustále něco žvaní metr od mě a myslí si, že mi jako pomáhá. Možná mám zcestnou představu, ale beru to tak, že placená ženská by mi prostě dala pokoj na práci. Ale třeba si to moc maluju ![]()
- Citovat
- Upravit
Chápu i tento názor, každopádně pokud bude jinde než to dítě, tak v tom problém nevidím a je jedno kdo ho hlídá. ze začátku ať vypomůže rodina.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jojo, to mě nenapadlo…
šel by i děda, schání práci, aby nebyl doma s babčou furt