Mateřství a podnikání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
jullls
13.6.12 12:03

Mně právě máma řekla že to není prý špatnej nápad, ale mám počkat až půjde malá do školky (3roky), no nevím… Právě že bych to chtěla v nejbližší době někdy.. :)

• Citovat
  • Upravit
martinaaaaaaaaa7
13.6.12 12:03

Je pravda, že řešením je, že hlídají jinde než ty pracuješ, ale u mě to bohužel moc nezafunguje. Pronajímat si kancelář na práci tři dny v týdnu se moc nevyplatí. Ale zase je pravda, že ze začátku člověk vůbec neví, jak to bude finančně vypadat a rodina je v tomhle nejlepší hlídání, protože nevzniknou další náklady. Starosti budeš mít i s rodinou i s brigádnicí, brigádnici si můžeš najít vždycky, takže bych to asi zkusila s tou rodinou a uvidíš.

• Citovat
  • Upravit
zzuzek
14.6.12 12:36

Taky se podělím maminky, já pracuju už od 4tého týdne malé. Takové ty doměnky že budu chodit po večerech a když bude zrovna manžel doma byly celkem mylné. Onemocněla mi kuchařka na 3 měsíce a hledat náhradu by trvalo tak jsem nastoupila já, to se střídal u hlídání kdo mohl když už nastoupila zaskakovala jsem za dovolené a dodělávala chybějící papiry a jezdila pro nákupy a věci kolem co se nakupily. Když jsem čekala klid nastoupila na marodku na dva měsíce druhá kuchařka takže zase to samé do kola. A ay toho nebylo málo museli jsme se přstěhovat. Takže podtrženo sečteno malé je za měsíc rok a vůbec jsem si ji neužila. Říkám se že snad už se nic nevymarasí a já se za chvili dočkám toho že pujde do školky a do té doby si ji užiju co budu moct… :,( asi bych brala jiný druh podnikání kde ji můžu brát taky ale kuchyn mezi to rozhodně nepatří…a nebo krachnu a bude klid:)

• Citovat
  • Upravit
jullls
14.6.12 12:40
@zzuzek píše:
Taky se podělím maminky, já pracuju už od 4tého týdne malé. Takové ty doměnky že budu chodit po večerech a když bude zrovna manžel doma byly celkem mylné. Onemocněla mi kuchařka na 3 měsíce a hledat náhradu by trvalo tak jsem nastoupila já, to se střídal u hlídání kdo mohl když už nastoupila zaskakovala jsem za dovolené a dodělávala chybějící papiry a jezdila pro nákupy a věci kolem co se nakupily. Když jsem čekala klid nastoupila na marodku na dva měsíce druhá kuchařka takže zase to samé do kola. A ay toho nebylo málo museli jsme se přstěhovat. Takže podtrženo sečteno malé je za měsíc rok a vůbec jsem si ji neužila. Říkám se že snad už se nic nevymarasí a já se za chvili dočkám toho že pujde do školky a do té doby si ji užiju co budu moct… :,( asi bych brala jiný druh podnikání kde ji můžu brát taky ale kuchyn mezi to rozhodně nepatří…a nebo krachnu a bude klid:)

Velkej mazec… do obchodu s oblečením jí snad budu moci brát :) a na tři dny v týdnu mám domluvenou důchodkyni, co se mi ozvala na inzerát. :)

• Citovat
  • Upravit
zzuzek
14.6.12 12:44

Tak to držím palce:)U jídla je to bohužel jinak a jen tak někoho tam dát nejde a než se zaklimatizuje tak je někdo zpátky a držet někoho jen když bulí taky nejde…jen je mi líto času nestráveného s malou ale ten koutek v obchodě co tam uvela jedna paní to je bomba nápad :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
jullls
14.6.12 12:54

Jojo, to je super :) i to plánuji :)

• Citovat
  • Upravit
jullls
14.6.12 14:54

Holky, nevíte, kde se dají koupit někde v čb nebo okolí nějaké regály, nebo věšáčky, apod. abych nedala za nové tisíce..? :) Třeba nějakej vietnamsky velkoobchod mi radilo hodně lidí, ale o žádným tady nevím :(

• Citovat
  • Upravit
zzuzek
14.6.12 15:50

Naši jak zařizovali obchod tak zkoušeli na aukru. Možná se podaří od někoho kdo obchod ruší

• Citovat
  • Upravit
jullls
14.6.12 15:52

Jojo, to jsem snad projela už celý net. Pár toho mám rozjednanýho, já spíš teď vymýšlím, jak udělat věšák, jakože pověsit, jako je ve skříni ta tyč.. :) ramínek mám sehnáno milion.. docela se to už i rýsuje :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
jullls
14.6.12 20:06

Holky, ještě prosím…neporadíte mi…vedení věcí co mi dají lidi do komise si asi budu psát do bloku ne? stáhla sem si sice program, ale tam nez to natukam, je to dost zdlouhavý :(

• Citovat
  • Upravit
9090
13.2.13 10:47

Ahojky, měla bych takovej hloupej dotaz :D
Pobírám RP, založila jsem si živnost a plánuji prodávat na internetu oblečení. Samozřejmě budu muset příští rok dokládat příjmy, tak mě zajímá, zda stačí psát zákazníkům pouze paragony? Budu prodávat second hand. A je nutné mít vlastní razítko? Přítel má klasické s popisem své činnosti a pak „Neplátce DPH“, to je taky nutné, nebo stačí jen to základní?
A ještě dotaz trochu mimo, která složenka se používá, pokud chci posílat zboží na dobírku, dobírková A (červená) nebo dobírková C (žlutá)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2551
13.2.13 11:06

Stačí paragony pokud nejsi plátce DPH, razítko mít nemusíš ale hodí se, nemusíš aspoň na poště ručně vypisovat svou adresu :-) dobírková složenka je ta červená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
13.2.13 11:08

@kitty77 díky moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
13.2.13 11:30

@Verca1989 Ahoj na každém paragonu musí být razítko a podpis.Na razítku jméno firmy nebo tvoje. adresa firmy, a samozřejmě ičo. To vše ti řeknou když si půjdeš vyřídit živnost nebo tvá účetní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
13.2.13 11:31

@vranka1050 živnost už mám založenou ale tohle se mnou nikdo neřešil, bohužel. Děkuju za radu, přítel teď stejně půjde k účetní kvůli daňovému přiznání, tak se jí zrovna optám taky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat