Úloha v matematice

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3533
8.10.20 16:14

Tak holky zkuste spočítat toto:
1,5 husy snese 1,5 vejce, za 1,5 dne.
Kolik snesou tři husy za 8 dní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37883
8.10.20 16:15
@Anonymní píše:
24,45 kg

19.2 kg :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
8.10.20 16:16
@ZItu píše:
Tak trochu se děsím, kam to povede. Kam až naše školství bude klesat. :nevim:
Co jsem si tak soukromě ověřovala, za posledních 20 let došlo k rapidnímu poklesu ve většině oborů. Už jen naše proslulá čtenářská gramotnost je horší a horší. A bez ní se jaksi špatně dál studuje. :nevim:

Největší šok byl návrat po sedmileté mateřské, kdy jsem se tedy nestíhala divit… 8o To byl ten největší propad… Ale třeba u svých dětí si nemůžu stěžovat, zvládají docela v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3533
8.10.20 16:18
@jege píše:
19.2 kg :cert:

Proč myslíš, že to raději poslala anonynem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
8.10.20 16:25

Panebože, ja se ani nedivím, že rodiče nadávali na zavírání prvního stupně a že se musí s dětmi doma učit. Tohle jestli dospělá, svepravna osoba nespočítá, tak ztrácím víru v lidstvo :D doufám, že je za tím dotazem jenom zakladatelky lenost a ne tupost 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
8.10.20 16:28
@SAJ píše:
Největší šok byl návrat po sedmileté mateřské, kdy jsem se tedy nestíhala divit… 8o To byl ten největší propad… Ale třeba u svých dětí si nemůžu stěžovat, zvládají docela v pohodě.

Budu nastupovat na mateřskou v prosinci, tak jsem zvědavá, jak to ve školství bude vypadat poté. Snad ho do té doby naše vláda totálně nezlikviduje.
Tvé děti mají (ne)výhodu - mají doma učitelku. :mrgreen: Na dětech se rodič pedagog většinou nějak podepíše. :lol: Samozřejmě myšleno v dobrém. (Na mně se učitelská rodina také výrazně podepsala. Akorát jsem to pochopila až v dospělosti a díky vlastní pedagogické praxi. :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
8.10.20 16:29
@SAJ píše:
No jasně. :) Ten výpočet není až tak složitý. Ale přesto to je pro děcka problém.Však se podívej na příklady z té šíleně obávané z maturity z matematiky - taky jsou opravdu hodně jednoduché.

To mi povídej. Když jsem slyšela nářky některých, jak to bylo těžké, tak bych vyskočila z kůže. Dcera v devítce to spočítala tak, že by odmaturovala. Bohužel v současné době není primárním problémem matematika, ale čtenářská gramotnost. Někteří žáci na 2. stupni nejen, že nerozumí textu, ale mají problém se čtením samotným. Těžko s nimi pak řešit jakékoli slovní úlohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19986
8.10.20 16:33
@Anonymní píše:
24,45 kg
Prosím an9nym, nebo smazat

Blbě, proto jako anonym?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
@Emma2 píše:
To mi povídej. Když jsem slyšela nářky některých, jak to bylo těžké, tak bych vyskočila z kůže. Dcera v devítce to spočítala tak, že by odmaturovala. Bohužel v současné době není primárním problémem matematika, ale čtenářská gramotnost. Někteří žáci na 2. stupni nejen, že nerozumí textu, ale mají problém se čtením samotným. Těžko s nimi pak řešit jakékoli slovní úlohy.

Si tady občas počti, jak matky brojí proti povinné četbě. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19986
@Anonymní píše:
Dobrý den, poradili byste mi prosím s tím to př
Prázdný patlitrový nerezový sud vážkg. Kolik kilogramů bude vážit sud naplněný petrolPříspěvek upraven 08.10.20 v 15:55

To neva ze si to smazala, on už ten původní dotaz někdo citoval

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
8.10.20 16:47
@riccius píše:
Tak holky zkuste spočítat toto:
1,5 husy snese 1,5 vejce, za 1,5 dne.
Kolik snesou tři husy za 8 dní?

Pěkný příklad, ten si s dovolením půjčím. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K82
2202
8.10.20 16:55

@riccius
Tak a ted se znemoznim-je to 24?
P. s. petrolej jsem zvladla :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
8.10.20 16:56
@ZItu píše:
Pěkný příklad, ten si s dovolením půjčím. :mrgreen:

Jedna z typických úloh na zmatení nepřítele. :) Nerada je používám k původnímu účelu, ale často s nimi bavím studenty. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
8.10.20 16:57
@K82 píše:
@riccius
Tak a ted se znemoznim-je to 24?
P. s. petrolej jsem zvladla :oops:

Brala jsem to složenou trojčlenkou a vyšlo mi trochu jiné číslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
8.10.20 16:59
@SAJ píše:
Jedna z typických úloh na zmatení nepřítele. :) Nerada je používám k původnímu účelu, ale často s nimi bavím studenty. ;)

Zmást nepřítele s tím určitě půjde. Zkusím to doma, schválně, co na to náš technik. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí