Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak holky zkuste spočítat toto:
1,5 husy snese 1,5 vejce, za 1,5 dne.
Kolik snesou tři husy za 8 dní?
@ZItu píše:
Tak trochu se děsím, kam to povede. Kam až naše školství bude klesat.
Co jsem si tak soukromě ověřovala, za posledních 20 let došlo k rapidnímu poklesu ve většině oborů. Už jen naše proslulá čtenářská gramotnost je horší a horší. A bez ní se jaksi špatně dál studuje.
Největší šok byl návrat po sedmileté mateřské, kdy jsem se tedy nestíhala divit…
To byl ten největší propad… Ale třeba u svých dětí si nemůžu stěžovat, zvládají docela v pohodě.
@jege píše:
19.2 kg
Proč myslíš, že to raději poslala anonynem ![]()
Panebože, ja se ani nedivím, že rodiče nadávali na zavírání prvního stupně a že se musí s dětmi doma učit. Tohle jestli dospělá, svepravna osoba nespočítá, tak ztrácím víru v lidstvo
doufám, že je za tím dotazem jenom zakladatelky lenost a ne tupost ![]()
@SAJ píše:
Největší šok byl návrat po sedmileté mateřské, kdy jsem se tedy nestíhala divit…To byl ten největší propad… Ale třeba u svých dětí si nemůžu stěžovat, zvládají docela v pohodě.
Budu nastupovat na mateřskou v prosinci, tak jsem zvědavá, jak to ve školství bude vypadat poté. Snad ho do té doby naše vláda totálně nezlikviduje.
Tvé děti mají (ne)výhodu - mají doma učitelku.
Na dětech se rodič pedagog většinou nějak podepíše.
Samozřejmě myšleno v dobrém. (Na mně se učitelská rodina také výrazně podepsala. Akorát jsem to pochopila až v dospělosti a díky vlastní pedagogické praxi.
)
@SAJ píše:
No jasně.Ten výpočet není až tak složitý. Ale přesto to je pro děcka problém.Však se podívej na příklady z té šíleně obávané z maturity z matematiky - taky jsou opravdu hodně jednoduché.
To mi povídej. Když jsem slyšela nářky některých, jak to bylo těžké, tak bych vyskočila z kůže. Dcera v devítce to spočítala tak, že by odmaturovala. Bohužel v současné době není primárním problémem matematika, ale čtenářská gramotnost. Někteří žáci na 2. stupni nejen, že nerozumí textu, ale mají problém se čtením samotným. Těžko s nimi pak řešit jakékoli slovní úlohy.
@Anonymní píše:
24,45 kg
Prosím an9nym, nebo smazat
Blbě, proto jako anonym?
@Emma2 píše:
To mi povídej. Když jsem slyšela nářky některých, jak to bylo těžké, tak bych vyskočila z kůže. Dcera v devítce to spočítala tak, že by odmaturovala. Bohužel v současné době není primárním problémem matematika, ale čtenářská gramotnost. Někteří žáci na 2. stupni nejen, že nerozumí textu, ale mají problém se čtením samotným. Těžko s nimi pak řešit jakékoli slovní úlohy.
Si tady občas počti, jak matky brojí proti povinné četbě. ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, poradili byste mi prosím s tím to př
Prázdný patlitrový nerezový sud vážkg. Kolik kilogramů bude vážit sud naplněný petrolPříspěvek upraven 08.10.20 v 15:55
To neva ze si to smazala, on už ten původní dotaz někdo citoval
@riccius píše:
Tak holky zkuste spočítat toto:
1,5 husy snese 1,5 vejce, za 1,5 dne.
Kolik snesou tři husy za 8 dní?
Pěkný příklad, ten si s dovolením půjčím. ![]()
@riccius
Tak a ted se znemoznim-je to 24?
P. s. petrolej jsem zvladla ![]()
@ZItu píše:
Pěkný příklad, ten si s dovolením půjčím.
Jedna z typických úloh na zmatení nepřítele.
Nerada je používám k původnímu účelu, ale často s nimi bavím studenty. ![]()
@K82 píše:
@riccius
Tak a ted se znemoznim-je to 24?
P. s. petrolej jsem zvladla
Brala jsem to složenou trojčlenkou a vyšlo mi trochu jiné číslo.
@SAJ píše:
Jedna z typických úloh na zmatení nepřítele.Nerada je používám k původnímu účelu, ale často s nimi bavím studenty.
Zmást nepřítele s tím určitě půjde. Zkusím to doma, schválně, co na to náš technik. ![]()