Matika v pribuzenstvu

Anonymní
14.5.23 20:28

Matika v pribuzenstvu

Zdravím a raději anonymně.
Případ z minulosti. Pohřeb mého otce. Kvůli covidovym opatřením omezený počet hostů. Moji dva sourozenci mají na rozdíl ode mě úplně rodiny a malé děti. Já jsem bez manžela a s velkými dětmi. Počet mych dětí = součtu děti mých sourozenců. Do kostela to příbuzní spočítali tak, že jejich dvě rodiny přijdou úplně a já mám přijít sama, neb už nebude. misto.
Případ že současnosti. Příbuzný pořádá posezení. Sezval kompletní rodiny mých sourozenců a mě. Po mém upozornění, že mám taky děti, mi dovolil vzít jednoho, maximálně dva lidi s sebou. Co si o tom myslíte?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65168
14.5.23 20:36
@Anonymní píše:
Případ z minulosti. Pohřeb mého otce. Kvůli covidovym opatřením omezený počet hostů. Moji dva sourozenci mají na rozdíl ode mě úplně rodiny a malé děti. Já jsem bez manžela a s velkými dětmi. Počet mych dětí = součtu děti mých sourozenců. Do kostela to příbuzní spočítali tak, že jejich dvě rodiny přijdou úplně a já mám přijít sama, neb už nebude. misto.
Případ že současnosti. Příbuzný pořádá posezení. Sezval kompletní rodiny mých sourozenců a mě. Po mém upozornění, že mám taky děti, mi dovolil vzít jednoho, maximálně dva lidi s sebou. Co si o tom myslíte?
že nemáte dobré vztahy
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13753
14.5.23 20:39

A tvé děti s tebou chodí po sešlostech? Pokud ano, tak bych prostě příbuzného upozornila, že přijdu i s dětmi. Pokud to není možné, tak bych nešla nikam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32124
14.5.23 20:40

Tak bych se zeptala, proč oni komplet rodiny a já ne…pokud by to byl problém, tak nikam nejdu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
14.5.23 20:44

Počkej a kolik těch dětí máš? A co znamená, že máš velké děti?

• Citovat
  • Upravit
14604
14.5.23 20:49

Řekla bych, že přijdu kdyžtak s (třeba jen nekterymi) dětmi, a samotná, že nikoliv :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
14.5.23 20:56

Buď všichni nebo nikdo. Pokud jsou děti náctileté třeba 17 nebo tak. Zeptala bych se jestli vůbec chtějí jít. Mladší by buď šly semnou( nebudu kvůli netolerantní příbuznému hledat chůvu) nebo nepřijdeme vůbec. Pro příště bych si rozmyslela i já koho kam pozvu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35782
14.5.23 21:00

Kolik těch dětí teda máš a jak velký, pořád s tebou žijí ve společné domácnosti? Jak velký děti mají ti sourozenci?
No, asi máte nějaký zvláštní vztahy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2382
14.5.23 21:12

V tomhle bych nebyla moc racionální a vzala si to hodně osobně. Kdo nechce na rodinných akcích moje děti, tak tam prostě neuvidí ani mě. Výjimkou by teda byl ten pohřeb, tam bych děti nechtěla brát já, pokud by jim nebylo třeba víc než patnáct a vysloveně by nechtěly jít taky.

Omezovat, kolik dětí matka smí vzít s sebou na rodinnou sešlost, mi přijde naprosto absurdní. I kdyby jich měla dvanáct, tak automaticky počítám s tím, že možná přivede všechny. A kdybych je tam vysloveně nechtěla, nezvu ani matku. Pro mě jsou rodiče a děti prostě jeden celek až do doby, než ty děti budou samostatné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
14.5.23 21:12
@Anonymní píše:
Že bych male děti na pohřeb netahala a že máte divné vztahy
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14604
14.5.23 21:18
@annali píše:
V tomhle bych nebyla moc racionální a vzala si to hodně osobně. Kdo nechce na rodinných akcích moje děti, tak tam prostě neuvidí ani mě. Výjimkou by teda byl ten pohřeb, tam bych děti nechtěla brát já, pokud by jim nebylo třeba víc než patnáct a vysloveně by nechtěly jít taky.Omezovat, kolik dětí matka smí vzít s sebou na rodinnou sešlost, mi přijde naprosto absurdní. I kdyby jich měla dvanáct, tak automaticky počítám s tím, že možná přivede všechny. A kdybych je tam vysloveně nechtěla, nezvu ani matku. Pro mě jsou rodiče a děti prostě jeden celek až do doby, než ty děti budou samostatné.

No asi tak :lol: když někam zvu někoho, kdo má děti, nedovolila bych si mu říct, ať je nebere. Proste počítám, že je asi vezme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
14.5.23 21:19

Jsme velká rodina. Pokud někam dostaneme pozvání, tak všichni :kytka:
Co se týče pohřbu, tam snad nikdo nemá právo rozhodovat, kdo může přijít a kdo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
14.5.23 21:20

Je to smutné a ponižující. Chovají se k tobě a tvé rodině, že jste nějaký poddruh nebo zbytečný hmyz pro ně.
Když nejste vítaní všichni, tak se na ně vyprdni a jdi s děckama raději na výlet nebo na piknik v přírodě.
Udělejte si hezký den pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76590
14.5.23 21:22
@1Pears1 píše:
Jsme velká rodina. Pokud někam dostaneme pozvání, tak všichni :kytka:
Co se týče pohřbu, tam snad nikdo nemá právo rozhodovat, kdo může přijít a kdo ne.

píše, že to bylo v době covidu, to byly pohřby početně velmi omezené- sice to bylo zvěrstvo, ale z vládního nařízení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
14.5.23 21:30

Já bych se s takovou rodinou ani nestykala, pro mě nepředstavitelné, aby mi příbuzní řekli, abych si vybrala třeba jen jedno dítě a další dvě nechala doma :nevim: proste buď všichni nebo nikdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová