Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím,
mám problém se svojí ženou. Máme roční dcerku a žena ji nemá už od narození ráda a chvíle s dcerou jsou pro ni utrpením. Bohužel já musím chodit do práce a babičky jsou též pracující a daleko.
Trápí nás to a já se navíc bojím, že se žena nakonec zhroutí.
Máte nějaké rady?
![]()
Podle mě by měla navštívit psychiatra (psychologa?) Může mít nějakou poruchu a sama si s tím neporadí.
@ojasemam může jít o poporod depresi - objednat k psychologovi atd. co nejdřív.
@martina.se píše:
@ojasemam může jít o poporod depresi - objednat k psychologovi atd. co nejdřív.
A není to už víc, než jen poporodní deprese?
Po roce?
![]()
@ojasemam ať to začne řešit co nejdřív, jak jsem psala, návštěva psychologa. Tohle se může zvrtnout a ani si toho sám nemusíš všimnout.
U psychologa byla par mesicu po porodu, ale nic moc to neprineslo.
Psychiatr nakonec taky (je velmi tezke nejakeho sehnat) a ti zas umi jen predepisovat prasky, coz zena odmita (minimalne v te dobe, kdy jeste kojila).
@ojasemam píše:
Povazuje ji jen za urvany zdroj problemu.
Psycholog, psychiatr.
Pokud člověku nesedí psycholog lidsky, tak mu ani nepomůže. Najít psychologa, který bude ženě vyhovovat, hledat a hledat.
Po roce už si asi sami neporadíte.
Vnímá žena, že je v jejím chování něco nenormálního? Chce to změnit?
A nejde se vystřídat v péči? Manželka bude chodit do práce a Vy se budete starat o holčičku?
@Vorvaň obrovský píše:
A není to už víc, než jen poporodní deprese?
Po roce?
jo, po té době se to fajně rozroste, jestliže se to neřešilo hned.
Mysli, se vubec nemale stat matkou. Coz je mozna pravda, ale s tim uz nic nenadela.
Tohle není sranda, moje máma to měla podobně a od mého narození dodnes bere antidepresiva, částečně se o mě museli nějakou dobu starat prarodiče.. Neberte to na lehkou váhu, vaše žena opravdu potřebuje pomoc a nejen odbornou, ale i vaši. Nemůže být ve špatném psychickém stavu a převážně sama s dítětem, mohlo by to vyústit ve velký problém. Pokud vám i rodině záleží na jejím psychickém zdraví, musí jí často někdo dítě pohlídat, pomoct!!! Vemte si volno, vystřídejte se s babičkami, nenechávejte ji v tom samotnou..Protože jinak se můžete brzy vracet za ženou ne domů, ale na oddělení psychiatrie..