Sama s dítětem - dá se to zvládnout s RD

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
26.12.20 18:36

1

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

1

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

1

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

1

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

1

• Citovat
  • Upravit
18
5.1.21 22:30

Taky jsem to zvládla 😊 bylo to tvrdý, ale zvládla. Štěstí, že mám mamku, která hlídala a já mohla na pár dní v měsíci na brigádu. Držím palce😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.21 10:00

Rada

Dobrý den, nacházím se v podobné situaci.. Přítel mi ve zkratce včera řekl abych se sbalila. Máme dvě děti dcera bude nastupovat do 1. třídy mladšímu je 2,5r. Rodicak mám na 4roky.. Jak jste to zvládli vše? Ještě v této době.. Už jen najít byt a utáhnout to jen z rodičáku plus další výdaje… Je mi zle, nešťastná, smutná.. Mladá a blbá.. :,(

• Citovat
  • Upravit
14127
20.5.21 10:04
@Anonymní píše:
Dobrý den, nacházím se v podobné situaci.. Přítel mi ve zkratce včera řekl abych se sbalila. Máme dvě děti dcera bude nastupovat do 1. třídy mladšímu je 2,5r. Rodicak mám na 4roky.. Jak jste to zvládli vše? Ještě v této době.. Už jen najít byt a utáhnout to jen z rodičáku plus další výdaje… Je mi zle, nešťastná, smutná.. Mladá a blbá.. :,(

Coze? 8o 8o 8o pockej, jak jako, ze se mas sbalit? Pred prvni tridou? Druhy jeste prtous?

Tak to ne, hele, nic nebal, ani se nehni. Rekni, ze si to musis rozmyslet. At ti da nejaky financni navrh na aliky ;)

Jinak s rodicakem na 4 roky mas kolik? 10000? To se NEDA zvladnout. Hrdost stranou, ted jde o zivot.

Jak to mezi vami je? Kde bydlite? Kolik on vydelava?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.5.21 10:05
@Anonymní píše:
Dobrý den, nacházím se v podobné situaci.. Přítel mi ve zkratce včera řekl abych se sbalila. Máme dvě děti dcera bude nastupovat do 1. třídy mladšímu je 2,5r. Rodicak mám na 4roky.. Jak jste to zvládli vše? Ještě v této době.. Už jen najít byt a utáhnout to jen z rodičáku plus další výdaje… Je mi zle, nešťastná, smutná.. Mladá a blbá.. :,(
:hug: To mě mrzí. Byt je asi jeho, že? Rodiče by do začátku nepomohli? Rodičák asi budeš muset zkrátit a syna dát do školky dřív. Máš v práci smlouvu na dobu neurčitou?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
20.5.21 10:06

Tak mu ve zkratce řekni, že se sbalíš, až dítě nastoupí do školky, ty si najdeš práci a on ti přispěje na kauci a první nájem. Do té doby není důvod, aby jsi z domu odešla. Pokud nebudeš chtít, nedostane tě odtud ani heverem… ;)

• Citovat
  • Upravit
53190
20.5.21 10:07

Mimochodem vyhodit tě stejně nemůže, tak než všechno zařídíš, nikam nechoď, to má @FlorenceF Jenkins pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.21 10:17

@FlorenceF Jenkins ano, ano kolem 10 tis. To bude.. V bytě jeho matky. Plat má slušný..

Mezi námi složité.. V únoru se mi přiznal že někoho má už 2 měsíce.. Narovinu jsem mu řekla že s ním pokud má jinou nebudu. Po té se rozhodl že tedy s námi zůstane. Byla jsem ale stále podezirava když si s někým psal.. Pak mi i lhal, když jsem se zeptala odpověď byla že mě to nemusí zajímat.. Nějak jsme to přešli ale jeho práce spočívá hlavně u pc a telefonu u kterého tráví čas pořád a nějak mě to dohnalo.. Nebudu si nalhávat že na tom nemám podíl…

• Citovat
  • Upravit
31281
20.5.21 10:19

Dvě děti, z rodičáku, bez podpory rodiny, to je téměř nemožné.
CHlapovi bych řekla, že se bohužel nesbalím, že pokud sme si spolu udělali dvě děti, tak se můžeme domluvit jako lidi. Tedy, že napřed seženeš práci, školku pro mladšího (od září by to asi šlo, i když už je po zápisech, ale ještě se doplňuje), domluvíte se na nějakém přechodném období, jak to vyřešit (budete si třeba každý sám hospodařit, on bude mít volnost,…) ale není možné, aby ses ze dne na den sbalila. Kdyby došlo na lámání chleba, nikdo s tebou s nezletilými dětmi nehne.
Jak jsi na tom s rodiči? Bydlí poblíž, byli by schopní pomoci, aspoň do začátku?

Kamarádka před pár lety odcházela s jedním dítětem na rodičáku a třela bídu s nouzí možná rok, naštěstí jí částečně pomohli rodiče a dostala po 3 měsících příspěvek na bydlení, bez nich by to vůbec nezvládla. A to sehnala nejlevnější byt, šetřila na každým kroku, no prostě mazec. Situace se zlepšila, až když šel malej do školky a ona do práce. S dvěma dětmi podle mě úplně nemyslitelné…

Drž se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24827

Dáváš málo vstupních informací..
i pokud je bydlení jeho, nemáš aktuálně žádnou právně vymahatelnou povinnost obydlí s dětmi opustit..
takže postup : pokud jsi 100% rozhodlá, že s ním nebudeš, upravte si písemně smluvně rozdělení majetku a vypořádání (nábytek, vybavení, úspory, dluhy), upravte si na Ospod styk s dětmi a hlavně okamžitě řeš soudně Výživné, kalkulačku kolik máš žádat najdeš volně dle příjmu partnera a počtu dětí a jejich věku zde
https://www.vasevyzivne.cz/kalkulacka/?…
zatím se nikam nebal - ani nemáš kam, ne? začni hledat bydlení a řeš s ex i složení kauce, protože obvykle to bývají tři nájmy a to asi nemáš..
dále řešit svou práci a školku samozřejmě.. pouze s rodičákem to nedáš (samozřejmě zpětně můžeš vyřídit dávky na bydlení, ale to nejde hned - dokládá se to zpětně vždy za čtvrtletí, pokud tedy vím ;) ).. zajdi si u vás ve městě na byťák, pro tyhle případy občas bývá nějaký byt volný (podat oficiálně žádost na městský byt rozhodně!! vyjde vždy líp, než od soukromníka.. jen dost měst už dělává obálkovou metodu a není úplně lehké městský byt získat, každopádně škoda to nezkusit)
hodně štěstí :kytka:

Příspěvek upraven 20.05.21 v 10:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@unuděná s rodiči už delší dobu v kontaktu nejsem.. Takže to určitě nepřichází v úvahu. Práci právě nemám děti jsem měla po sobě tak aby navazoval rodicak a pak šup do práce.. :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí