Sama s dítětem - dá se to zvládnout s RD

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8751
20.5.21 10:22

Jen tak tě vyhodit nemůže, takže mu řekni, jak si to asi představuje. Ze jsi našla tento byt, stojí tolik, ty máš rodicak tolik, takže on musí dávat tolik. Sepsat a dát k soudu. Pak se teprve nekam stěhovat. Ovsem pokud má dítě teď 2 a půl, kolem září bude mít 3, takže klidně může do školky. Přihlášku jste dávali? Asi ne, že.. pokud už od února máte takové problémy, byla to, jak vidis, dost blbost. Mohla jsi mít místo ve školce, mohla jsi do prace a v klídku se odstěhovat. Poreste alimenty, školku, tvojí práci a pak se teprve bal a někam odchazej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15157
20.5.21 10:32

Rodicak na 4roky ihned zkrátit. Vždyť musíš brát pár korun. Dítě do jeslí nebo školky a co nejdřív najít práci. Plus hned alimenty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.5.21 10:33
@Anonymní píše:
@unuděná s rodiči už delší dobu v kontaktu nejsem.. Takže to určitě nepřichází v úvahu. Práci právě nemám děti jsem měla po sobě tak aby navazoval rodicak a pak šup do práce.. :(

Jako do toho mi nic není, ale nebylo by zrovna na čase obnovit vztahy?
Hele, jak radí holky, nikam nechoď. Začni urychleně řešit všechno, co je potřeba vyřešit. Pokud jsi nedala přihlášku do školky (což se divím, když máte problémy od února), tak se místo bude shánět těžko, ale záleží, kde bydlíte. Porozhlédni se po nějakém bydlení, klidně spolubydlení s jinou maminkou. A pak mu předlož, co máš a jak se bude podílet on. A nenech se vyštípat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.21 10:34

@karkarka ten právě bohužel zkrátit nemohu, neměla jsem odpracovaný limit který mi to dovoluje.

• Citovat
  • Upravit
15157
20.5.21 10:40
@Anonymní píše:
@karkarka ten právě bohužel zkrátit nemohu, neměla jsem odpracovaný limit který mi to dovoluje.

A kolik teď bereš? Mateřskou si počítám neměla? Pracovat můžeš i při pobírání rodičovského prispevku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8751
20.5.21 10:42
@Anonymní píše:

Výmluva nebo neznalost. Já nemám odpracovano nic a rodicak mám do 3 let, a kdybych chtěla můžu mít i na min, beru 8500 a limit pro ty, co nemají odpracovano, je 10 tis, což vychází na 30s měsíců, čili dva a půl roku. Pokud jsi předtím měla mateřskou, tak o to dyl, ale určitě ne do 4 let. Navíc se to dá zvýšit podle platu otce dítěte. Pozjsituj si to a navys si to. Od září hledej školku nebo jesle a máš to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.5.21 10:43
@Anonymní píše:

Pracovat můžeš i při pobírání RP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5959
20.5.21 11:12

S deseti tisíci a dvěma dětmi se to zvládnout nedá. Zkus azylák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
20.5.21 11:24

A ty máš nějakou nájemní smlouvu s jeho matkou? Nebo tam bydlíš „na dobré slovo“?
Trvalý pobyt máš kde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.21 11:25

@FraDeu s jeho matkou máme dobrý vztah, trvalak mám tady v bytě.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
20.5.21 11:33

Nedělej velká gesta, nemůžeš si je dovolit. Musíte se s mužem domluvit na něčem, co tebe nevrhne do azyláku a za hranici chudoby.

je to těžká situace, ale musíte to nějak zvládnout.

To že mistr chce abyste mu s dětmi uvolnili hnízdečko lásky ještě neznamená, že to je nutne udělat a natož obratem.

není to jeho byt. majitelka ten byt dala do užívání vaší rodině, v uthle chvíi tam z její krve bydlí jeden syn a dvě vnoučata. Syn chce rozbít rodinu a ještě vás vystěhovat někam, jedno kam.

Ferove řešení je samozřejmě vám přenechat byt a odkráčet hrdě za svobodou a novou láskou do nějake garsonky. On chce odcházet a on má příjem. A dosud žil z majetku svých rodičů…

Pokud máte s tchyní dobrý vztah, řešila bych to s ní, aby se postavila za svoje vnoučata a nedovolila svemu synovi chovat se jako spratek.

Jinak teda ne, svatba není jen papír svatba mimo jine dost pomáhá v rámci ochrany práv v situaci, jako je tahle.

Příspěvek upraven 20.05.21 v 11:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30953
20.5.21 11:34

1. zatim se nebalit, konstruktivne promluvit s chlapem

2. supem zajistit pro mladsi dite skolku, od 2r ditete nikdo nezkouma, jak moc navstevuje predskolni zarizeni, kdyz Ty pracujes (ja pracuji od 22m nejmladsiho ditete, do 2r jsem musela dokladat pocet odchozenych hodin do predskolniho zarizeni, pak uz ne. Po 2. narozeninach jsem jeste 4m pobirala soucasne RP a plat).

3. zjistit, kolik stoji podnajem (klidne malinke 2kk) tam, kde bydlis, ale do 10.000 za bydleni se asi nevejdes uz nikde… (Kdyz jsem naposledy sledovala ceny, bylo to v Praze okolo 16.000 za male 2kk..)

4. ve chvili, kdy mas prislibenou statni skolku, tak zacit hledat praci. Soukromou skolku/jesle s prumernym platem spis neuplatis…

5. pak se teprve pripadne zabalit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
20.5.21 11:42
@Anonymní píše:
@FraDeu s jeho matkou máme dobrý vztah, trvalak mám tady v bytě.

Trvalé bydliště nezakládá právo užívat nemovitost. Kor, když nemáš s tchýní nájemní ani podnájemní smlouvu.
Tchýni ti taky může poslat 2měsíční výpovědní lhůtu písemně, že máš byt opustit.
Takže jak již tady radili jiní - honem rychle:

• alimenty, školka, škola, práce, bydlení.

Nebo azylák na nějakou dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.21 11:45

Ja mam praci, dve deti a jsem v najmu. Jsem na to sama, rodice nemam. Nekdy mi pomuze segra. Zvládnout se to da ale v tenhle dobe fakt počítám kazdou korunu. Zrovna ted mame jen 3500kc do dalsi vyplaty takze cca jeste tři týdny. Nedokazu si představit tohle vsechno tahnout z rodicaku..
Pokud mas nasetreno dost peněz, mas pro zacatek vyhráno. Jestli ne, ani o tom nepremyslej

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
20.5.21 11:47

Jinak jako pokud ti to řekl uprostřed hádky, kdy ty jsi dělala sceny, že zase sedí u počítače a píše si s tou kurovu, tak si dej trošku pauzu, vydýchej se a pak začněte řešit situaci konstruktivně.

V rámci poradny pro rodin není nutne hledat jen případnou cestu k sobě, ale i cestu k dobremu rozchodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí