Matky samoživitelky, jak řešíte prázdniny?

Anonymní
15.8.24 15:04

Matky samoživitelky,jak řešíte prázdniny?

Ahoj,

Dcera nyní půjde do školy od září a já už teď přemýšlím jak vykrýt prázdniny. Dcera měla nynější prázdniny zaplacenej školku, abych mohla chodit do práce. Ale s většími dětmi to je už jiné, příměstské tábory se pohybují okolo 5 tisíc za týden, nedokážu vykrít celé prázdniny a volno mi na 2 měsíce byť jen na měsíc v práci nikdo nedá. Moje mámami ještě sama chodi v 60 letech do práce, takže hlídací babičku nemám. Jak to prosím řešíte vy? A dá se to zvládnout? Děkuji :kytka:

Ex platí směšné alimenty a o navýšení s ním není řec, ani se o dceru nezajímá, anonym prosím ponechat

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3896
15.8.24 15:07

Existují levnější příměstské tábory, za cca 2000 na týden. Dělají je DDM, církve, musíš hledat. Akorát jsou plné obvykle pár hodin po otevření přihlašování, to bývá třeba v únoru, musíš to hlídat.

Jinak se prostě s někým domluvit, vzít si aspoň nějakou dovolenou, babička jestli by so nevzala aspoň týden volno, přinejhorším jestli by nešlo vzít dceru do práce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30952
15.8.24 15:10

Musíš poprosit babičku, zda by si dítě na 1-2 týdny vzala, sice pracuje, ale pomocí by mohla. No a zbytek ty dovolenou a příměstské tábory. Ddm je mívá levnější. V tom moc není rozdíl oproti nerozvedenym rodičům, naš skolak má letos táboru 5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
15.8.24 15:16

Manžela sice mám, ale prázdniny stejně nepokryjeme. I naše děti mají 4 příměšťáky, přihlašuju už v únoru. A pak uprosit babičku. Pak je taky řešení najít tři stejně postižený matky a dohodnout s nimi střídání, kdy každá bude jeden týden hlídat všechny děti a hned máš velkou část prázdnin pokrytou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4943
15.8.24 15:17

Řešila jsem to táborama a příměstskýma táborama. Cenově přijatelnější pořádají DDM, někde církve, pobytové tábory má asi nejlevnější Skaut, pokud do něj děti chodí. Dá se sehnat příspěvek zdravotní pojišťovny, u nás přispívá třeba i MČ, někdy přispívá zaměstnavatel (FKSP). Anebo nějaká vlastní iniciativa - zkusit najít jinou maminku se stejným problémem a prázdniny si rozdělit.
Je to fakt náročný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.8.24 15:17

Ja jsem se na ty tábory divala jen tak v rychlosti, ale tady v Praze se mi to zda vse tak drahe, Ale dekuju za tip urcite se na to podivam. Chapu, ze i rozvedení to maji tezssi my jsme tedy vzati nebyly a o dceru se do jejího odchodu staral, ted posle jen předepsané alimenty coz je uplne směšná castka a nezajima se vubec, takze s tatou byt nemuze… Dovolenou v lete mohu mit jen 10 dnu… Odchod z prace jsem jiz resila, ale bohuzel nemam kdy zajit na pohovor a bez jiste prace odchod riskovat nechci

• Citovat
  • Upravit
983
15.8.24 15:18

U nás funguje přes prázdniny školní družina když se přihlásí dostatek dětí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22479
15.8.24 15:25

DDM otevira tabory v 10:00(u nas) a ty musis byt presne v ten cas na znackach a dite prihlasit. Maji levnejsi nebo jeste Saliziani. Pak je treba varianta zmenit obor a delat ve skolstvi a mit vetsinu prazdnin volno. Babicka ma taky dovolenou, tak pozadat ji, aby taky nejaky ten tyden vykryla. Pribuznou nebo sousedku na rodicaku nemas? Je to tezke. Je to boj. Nekde treba bezi pry druzina.

Příspěvek upraven 15.08.24 v 17:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4943
15.8.24 15:38
@Anonymní píše: Více

DDM mají příměsťáky kolem 2,5 tisíce/týden. Ale je třeba to hlídat a přihlašovat hned při otevření zápisu, což bývá někdy v lednu-únoru. Není to úplně levné, ale je to polovina toho, co jsi psala na začátku. A hledat k tomu příspěvky - zdravotní pojišťovna, zaměstnavatel, MČ… Dát návrh k soudu, aby se finančně podílel i otec. Jaké máš výživné, z jakého platu otce? Je tam nějaký prostor pro navýšení (že se jemu nechce, je irelevantní). Většinou na to soudy slyší, pokud se neangažuje v průběhu prázdnin sám. Co ty babičky? Vzaly by si dítě, když budou mít dovolenou? Nějaká kamarádka nebo známá v podobné životní situaci by se nenašla? Řešíš to dostatečně dopředu, to je dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3896
15.8.24 15:39

V Praze DDM (příměšťák pět dní asi 1800,ještě s možností příspěvku), Salesiani (sedm dní pobyt asi 3000), skaut (14 dní pobyt 4500).

Akorát to DDM bylo jen pro účastníky konkrétního kroužku (na ostatní DDM tábory je potřeba hlídat nejen den, kdy se otvírá přihlašování, ale i konkrétní čas, hned je to pryč), ty Salesiani volná místa měli (tři…), ale jen protože je to pobytový, příměstské jsou taky hned pryč, a Skaut je jen pro ty, co tam chodí přes rok (a dostat v Praze dítě do Skauta může být dost problém).

Ještě máme babičku v zapadakově, která si děti vezme na týden, ale aby je tam neměla furt (což už by bylo náročné pro všechny), tak děti chodí na příměšťák do vedlejší vesnice (3500 na týden, jezdí se tam na koni, v Praze by to stálo klidně 6 nebo 7).

Hledej už před Vánocema, no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
15.8.24 15:44

U nas jsme to resili pomoci v rodine. Ja jsem si v lete vzala mesic dovolene a ten druhy mesic pokryli mi rodice ze sve dovolene. Ctrnact dni byla s nima babicka, ctrnact dni deda a pak si brali ctrnact dni na svou dovolenou, aby byli jenom spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9025
15.8.24 15:50

Příměstské tábory. Pokud jsi z okraje Prahy, tak mimo Prahu se dá dostat na 1800/týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15219
15.8.24 16:20

Příměstský tábor muže být i kolem 2000,jestli jsi z Prahy, tak mas výhodu velkého výběru. Babičku mate pracující, ale taky asi bude mít v létě dovolenou, tak by mohla třeba týden pohlídat. Další možnost domluvit se s nějakou kamaradkou na vzájemném hlídání. Pokud to jde, tak občas vzít dite do práce sebou. Taky jsem to kdysi zažila s první dcerou, otec nefunkční, prarodiče pracující, ale takhle nějak jsme to nakombinovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
15.8.24 16:23

Máš rok na to, abys to vyřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2334
15.8.24 16:26

Otec dítěte, jeho rodina, jako nezájem, že se nechce starat, úplně stejně bys to mohla říct i ty, co máš dělat? U zplození asi byl, tak ať laskavě převezme zodpovědnost. Řekla bych, že to bude i soudně vymahatelné, minimálně ať ti to finančně pokryje. Ještě si můžeš zkusit zažádat o neplacené volno. Jinak už tu rady padly asi všechny. Za mě i lepší zvolit aspoň 1-2 přespávací tábory, jednak už to finančně vyjde podobně a vyhnes se každodennímu chystání a odvazeni dítěte bůhví kam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí