Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Líbí se mi obě jména. Kdysi jsem přemýšlela nad oběma, ale Matouš mi u manžela neprošel a místo Šimona jsme dali Štěpána.
Ale hezké jsou obě ![]()
Já mám v okolí dva Šimony, jednomu je 15 let, druhému 6 let. Matouše žádné, ale Matyášů celkem dost.
Znam strasne moc malych Matyasu. Matouse znam jenom jednoho, Simona neznam zadneho.
Zdrobnělé bude jak? Šíma nebo Šimůnek? Šimon je asi méně časté.
@Klemca Šíma, Šimi, Šimča, Šimonek a když byl úplný miminko, tak jsem mu říkala, ještě lízlá hormony, Šimísek mimísek nebo Šímoš mímoš ![]()
Tak oslovení Šimi nebo Šímo je fajn pro menšího kluka, ale když si představím dospělého, tak pro mě lepší Matouši, Maty.
@bigl šimo nebo Mary mi přijde na stejné úrovni. Prostě klukovské a domacké oslovení. Dospělý je oficiálně Šimon nebo Matouš.
@mado píše:
@bigl šimo nebo Mary mi přijde na stejné úrovni. Prostě klukovské a domacké oslovení. Dospělý je oficiálně Šimon nebo Matouš.
Tak když budeš mít manžela, asi ho nebudeš oslovovat Šimone nebo Matouši. Budeš říkat Šímo, Šimi nebo Maty. Za mě je pro dospělého chlapa sympatičtější Maty, ale to je jen můj pohled.
@bigl však jsem psala, domacké oslovení, taky mu můžu říkat třeba brouku nebo zlatíčko. Pro blízkého dospělého chlapa mi oslovení Šimo přijde úplně v klidu.
Matouš je fajn
jenže Maty nebo Matýsek je dneska polovina kluků, tak asi ne
tak asi Šimon, když už, těch je méně
Hlavně nedávajte Matthias
dorazila paní, takový ten vyšpulený typ, blondýnka, s ní hezký chlapeček, ptám se jak se jmenuje, vyslovila to přesně jak se to píše : " Matthias "
a pak ho i tak oslovila, no nevim, ještě k jejich vyloženě českému příjmení i s háčky a čárkama, ajta krajta
ostré vypilované neonové nehty a chlapeček Matthias
neeeee
Dám ti jiný tip - my máme doma Simona (ne Šimona).