Jméno pro holčičku - házejte tipy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
682
30.12.22 19:06

Jméno pro holčičku - házejte tipy

Zdravím všechny, řešíme příjemný problém /jméno pro holčičku, která se k nám teprve chystá/, ale o to více prekérnější, protože mi přijde, že žádné jméno není pro ní vhodné. Zkrátka necítím, že holčičku s takovým jménem nosím pod srdcem.
Nedělám si iluze, že mi napíšete jméno, které jsem ještě neslyšela, ale zkuste mi k jménu napsat i nějaké zdrobněliny, jak byste ji říkali. Třeba se mi to jméno zalíbí skrze zdrobnělinu.
Moje představa o jménu je taková, aby to bylo české jméno a mohla bych si jej různě komolit.
Příklad - Katka, Káča, Kačenka, Kaťuška…

Být to kluk, tak máme doma jasno, ale holku nedokážeme pojmenovat :roll: :D

Díky moc všem, kteří se rozhodnou pomoct a hodí sem nějaké tipy :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3041
30.12.22 19:16

Zdenka, Zdenička, Zdeni, Zdenča..
Daniela, Danuška.
Alžběta, Bětka, Bětuška, Bety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
30.12.22 19:21
@Ela333 píše:
Zdravím všechny, řešíme příjemný problém /jméno pro holčičku, která se k nám teprve chystá/, ale o to více prekérnější, protože mi přijde, že žádné jméno není pro ní vhodné. Zkrátka necítím, že holčičku s takovým jménem nosím pod srdcem.
Nedělám si iluze, že mi napíšete jméno, které jsem ještě neslyšela, ale zkuste mi k jménu napsat i nějaké zdrobněliny, jak byste ji říkali. Třeba se mi to jméno zalíbí skrze zdrobnělinu.
Moje představa o jménu je taková, aby to bylo české jméno a mohla bych si jej různě komolit.

Díky moc všem, kteří se rozhodnou pomoct a hodí sem nějaké tipy :kytka: :hug:

Petra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3872
30.12.22 19:21

Lada - Laduška, Laděnka, Ladunka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
30.12.22 19:26

A jaké máte klučičí, jestli se muzu zeptat? Me zas prijde, ze na holku je vyber velkej a na kluky to je horsi a nemuzu se rozhodnout 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
30.12.22 19:26

Tak já ti napíšu jméno z Knappové, které je hezké, není úlet, a četla jsem ho poprvé tam: Jorika :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
30.12.22 19:27

@Ela333 Adélka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
60999

Tereza, Terezka, Terka, tery, terinka, terča, réza..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189

Vyloženě českých jmen tolik není, většina má původ jinde, ale z těch v Čechách zdomácnělých házím Gabrielu. Říkáme Gabi, Gábi, Gábinko, Gabís, Gábinečko, Gábo, Gabrielko, Gabčo, Gabulí, Gabrinko, Gabčulo, Gábuško a možná i na další komoleniny bych přišla. S výběrem jsme stále spokojení, nemá problém v zahraničí, široko daleko je jediná (ale je mi jasný, že jinde jich může být víc) a je to takové univerzální pro malou i velkou. Teď čekáme druhou holčičku a vyměníme jen jedno písmenko 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
30.12.22 19:28

Máme ve školce Ulriku. Už jsem si zvykla. Říká se jí Uli, Ulinko. Mi se naše méně dávané líbí Meda nebo Dita, Gita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6860
30.12.22 19:28

Erika (Erička, Erí)
Evelina(Evelínka)
Amálie (Amálka)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
30.12.22 19:31

Veronika, Viktorie, Anna, Barbora, Barbara, Nikola, Natalie, Emma, Eva, Kristýna, Amélie, Lucie, Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682

@DandátkoP pokud by byl kluk, tak určitě dáme Štěpánka nebo Ondráška. Vojtíška už máme doma :D

Příspěvek upraven 30.12.22 v 19:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2319

Michaela, Michalka, Míša, Mišák

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3459
30.12.22 19:34
@Ela333 píše:

Díky moc všem, kteří se rozhodnou pomoct a hodí sem nějaké tipy :kytka: :hug:

Daniela - Dáda, Danka, Danuška, dadulina
Mariana - Mariánka, Máří, Maruška, mařena,
Ingrid - inka, inuska, inulina

Zkomoleniny si nějaké časem vymyslíš na každé jméno. Nakonec zkomolenina nemusí mít základ ve jménu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze