Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já jsem za netradiční jména. Tak nějaké české co se mi líbí je třeba Anastázie ( Any, Annie, Anička, Stázka, Stázi, Anastázi, Anastázka ), ale není to asi úplně to jméno na které jste se ptala. Ještě se mě osobně líbí např. Alžběta ( Bětka, Bety, Bětuška atd. ) pak podobná Beáta ( Bětka, Bety, Beuška, Bea ) Amália / Amélie/ Amélia /Amálie / Amalie / Amelie ( Amálka, Amuška, Ami, Amy [Ejmy] atd. ) Ale asi jsem moc nepomohla.
![]()
A pak mám čerstvou vnučku č. 4. Jmenuje se Isabella.
A to máš taky hodně možností. Isi, Bella, Belluška, Bell. Já jí říkám Belli nebo Bellinko.
@Ela333 píše:
@Annabela11 Adélka je plán B, ale ještě pořád čekám na takový ten WOW moment, kdy si řeknu To je TO jméno
Terezka, Lucka ![]()
@Ela333 píše:
Děkuji všem za tipy a rady![]()
Nakonec to bude Adélka
Adélka je krásné jméno ![]()
@Ela333 píše:
Děkuji všem za tipy a rady![]()
Nakonec to bude Adélka
Krasne. Vysnene jmeno nasi Anetky ![]()
@Ela333 Moc hezké jměno. Dala jsem dceři v roce 1987 a to vzbudilo velké haló. Skvělá volba.
@babanci píše:
@Ela333 Moc hezké jměno. Dala jsem dceři v roce 1987 a to vzbudilo velké haló. Skvělá volba.
Mě se líbí. Třeba Adélka nebo Zuzanka je lepší než stopadesátá Natálka. Kamarádka má dnes už dospělou Adélku, ale říkají jí Andulko
![]()
@Assynkaa píše:
Já jsem za netradiční jména. Tak nějaké české co se mi líbí je třeba Anastázie ( Any, Annie, Anička, Stázka, Stázi, Anastázi, Anastázka ), ale není to asi úplně to jméno na které jste se ptala. Ještě se mě osobně líbí např. Alžběta ( Bětka, Bety, Bětuška atd. ) pak podobná Beáta ( Bětka, Bety, Beuška, Bea ) Amália / Amélie/ Amélia /Amálie / Amalie / Amelie ( Amálka, Amuška, Ami, Amy [Ejmy] atd. ) Ale asi jsem moc nepomohla.![]()
Tak hlavně ani jedno z jmen není české.
Universalni ale momentálně málo dávané:
Kamila - Kamilka, Kami, Kamu, Kamča, Kamka
nebo
Eva : Evička, Evinka, Evi, Evčka, Evka, Evča, Evík
Irena : Iri, Irenka, Irča, Iris, Iriska
Tradiční české, originální
Lada - Laděnka, Ladi, Laduška, Laďka
Milada - Mili, Miládka, Lada, Ladi
Poslední tip Albína: Alba, Albínka, Albi