Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Hodně čtu v diskuzích o jménech, že jsou pro mnohé z vás nevyhovující tvrdá jména. Mně se naopak líbí jména, která mají R. Však holčička nebude miminko celý život. Takže uvádím svůj top: Gabriela, Regina, Brigita, Romana, Renata, Markéta, Karin, Doris a našly by se i další. Které z uvedených je pro vás naprosto nepřijatelné a které ano???
@zorka99 píše:
Hodně čtu v diskuzích o jménech, že jsou pro mnohé z vás nevyhovující tvrdá jména. Mně se naopak líbí jména, která mají R. Však holčička nebude miminko celý život. Takže uvádím svůj top: Gabriela, Regina, Brigita, Romana, Renata, Markéta, Karin, Doris a našly by se i další. Které z uvedených je pro vás naprosto nepřijatelné a které ano???
nepřijatelná Romana - zastaralé jméno a mám k němu morální averzi, Renata také ne, zastaralé a znám staré nesympatické Renaty,
ostatní jména bych brala všechny, Doris se mi teda moc nelíbí, ale ostatní jsou super
Všechny jsou ok. Tyhle ankety jsou nesmyslné, pokud se jedná o regulérní jména jako všechna výše jmenovaná, tak by to mělo být prostě jen na rozhodnutí rodičů. Proč potřebuješ názor lidí na emiminu?
Nepřijatelné je pro mě jednoznačně Regina - skoro stejné, jako vagina ![]()
Příspěvek upraven 26.12.22 v 16:59
Gabrielu jsem kdysi chtěla. Ale vadilo mi, že ve stejný čas těhotná kamarádka ji taky chce dát. Tím jsem to jméno zavrhla. Když jedno jméno rozložím.
Tak se mi líbí Gita. Ostatní se mi prostě nelíbí.
Ostatní jména z výběru mi prijdou divná
nedala bych je. Ale líbí se mi třeba Dita, Zora, Simona, Alice, Dana, Kateřina a ta taky považuji za tvrdší, i když třeba nemají R ![]()
Jsem Dagmar. V detstvi a puberte jsem to nenavidela. Ted jsem s tim uz v pohode, navic jsem druhym manzelstvim ziskala prijmeni nemeckyho puvodu a dohromady je to dost dobry ![]()
Z uvedenych se mi nelibi Brigita, Renata a Doris, ale zejmena u Renaty je to spis asociace na stejnojmennou osobu, nez problem se samotnym jmenem
U Reginy a Romany je to takove napul, Gabriela, Marketa, Karin v pohode. Moje nej s R je ma dokonce 2 - Rozarka ![]()
Ale ja mam od R projmeni, takze bych. s nim spis setrila…holku ale nemam, takze stejne irelevantni ![]()
Tvrdá jména prostě nejsou tak zvučná, proto jsou méně oblíbená. Z tvého výběru jde Gabriela, i ta Doris, zbytek je děs běs.
Pro každého je tvrdé jméno něco jiného, ségra je Klára a cely život se ji někdo ptá, zda ji nevadí oslovení “Kláro”, že je to strašně tvrdý..
Pro mě je třeba strašně tvrdé jméno Simona, jak už tu někdo psal, přijde mi to jak nějaká bachařka (omlouvám se všem Simonám
)
@zorka99 já jsem měla Karin a Markétu v top 10, když jsem čekala holku, nakonec má teda úplně jiné jméno a R se tam nevyskytuje
@beruska9 píše:
Z uvedenych se mi nelibi Brigita, Renata a Doris, ale zejmena u Renaty je to spis asociace na stejnojmennou osobu, nez problem se samotnym jmenemU Reginy a Romany je to takove napul, Gabriela, Marketa, Karin v pohode. Moje nej s R je ma dokonce 2 - Rozarka
Ale ja mam od R projmeni, takze bych. s nim spis setrila…holku ale nemam, takze stejne irelevantni
Rozárka je nádherné jméno… A vůbec mi nepřijde tvrdé…
a celkově… horko těžko přemýšlím, které jména měla zakladatelka na mysli
že jsou jako měkké, protože nemaji ve jméně R
spíš naopak… Co třeba takova Magdaléna, Alena… ty též zní tvrdě a nemají R
tak já nevím… zakladatelko, hoď sem nějaké typy na ty měkké jména, to mě fakt zajímá ![]()
@zorka99 píše:
Už od přírody bývají ženy křehké emotivni bytosti a muzi neotřelý nezlomitelny drsnaci. Realita je sice ve skutečnosti jiná, ale to je detail. Tudiz muž se jménem např. pampeliška bude znít stejně blbě jako žena se jménem titan
. Já myslím, ze to je jasný a přirozený jev, že takhle vybíráme jména a ženská se casteji komoli.
Z těch co píšeš bych přijal jedine Karin a Markéta.
Barevne klubíčko, tak tedy mekka/jemná jména, např. Jasmina, všechny Eli, Lilly, Mia…