Proč jsou méně oblíbená tvrdá dívčí jména?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
143
26.12.22 16:52

Proč jsou méně oblíbená tvrdá dívčí jména?

Hodně čtu v diskuzích o jménech, že jsou pro mnohé z vás nevyhovující tvrdá jména. Mně se naopak líbí jména, která mají R. Však holčička nebude miminko celý život. Takže uvádím svůj top: Gabriela, Regina, Brigita, Romana, Renata, Markéta, Karin, Doris a našly by se i další. Které z uvedených je pro vás naprosto nepřijatelné a které ano???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
75920
26.12.22 16:55
@zorka99 píše:
Hodně čtu v diskuzích o jménech, že jsou pro mnohé z vás nevyhovující tvrdá jména. Mně se naopak líbí jména, která mají R. Však holčička nebude miminko celý život. Takže uvádím svůj top: Gabriela, Regina, Brigita, Romana, Renata, Markéta, Karin, Doris a našly by se i další. Které z uvedených je pro vás naprosto nepřijatelné a které ano???

nepřijatelná Romana - zastaralé jméno a mám k němu morální averzi, Renata také ne, zastaralé a znám staré nesympatické Renaty,
ostatní jména bych brala všechny, Doris se mi teda moc nelíbí, ale ostatní jsou super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.12.22 16:56

Všechny jsou ok. Tyhle ankety jsou nesmyslné, pokud se jedná o regulérní jména jako všechna výše jmenovaná, tak by to mělo být prostě jen na rozhodnutí rodičů. Proč potřebuješ názor lidí na emiminu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14558
26.12.22 16:56

Nepřijatelné je pro mě jednoznačně Regina - skoro stejné, jako vagina :lol:

Příspěvek upraven 26.12.22 v 16:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
26.12.22 16:58

Gabrielu jsem kdysi chtěla. Ale vadilo mi, že ve stejný čas těhotná kamarádka ji taky chce dát. Tím jsem to jméno zavrhla. Když jedno jméno rozložím.
Tak se mi líbí Gita. Ostatní se mi prostě nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14558
26.12.22 16:59

Ostatní jména z výběru mi prijdou divná :lol: nedala bych je. Ale líbí se mi třeba Dita, Zora, Simona, Alice, Dana, Kateřina a ta taky považuji za tvrdší, i když třeba nemají R :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
26.12.22 17:00

Jsem Dagmar. V detstvi a puberte jsem to nenavidela. Ted jsem s tim uz v pohode, navic jsem druhym manzelstvim ziskala prijmeni nemeckyho puvodu a dohromady je to dost dobry :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
26.12.22 17:02

Z uvedenych se mi nelibi Brigita, Renata a Doris, ale zejmena u Renaty je to spis asociace na stejnojmennou osobu, nez problem se samotnym jmenem :nevim: U Reginy a Romany je to takove napul, Gabriela, Marketa, Karin v pohode. Moje nej s R je ma dokonce 2 - Rozarka ;)
Ale ja mam od R projmeni, takze bych. s nim spis setrila…holku ale nemam, takze stejne irelevantni :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
26.12.22 17:04

Tvrdá jména prostě nejsou tak zvučná, proto jsou méně oblíbená. Z tvého výběru jde Gabriela, i ta Doris, zbytek je děs běs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
26.12.22 17:05

Pro každého je tvrdé jméno něco jiného, ségra je Klára a cely život se ji někdo ptá, zda ji nevadí oslovení “Kláro”, že je to strašně tvrdý.. :D Pro mě je třeba strašně tvrdé jméno Simona, jak už tu někdo psal, přijde mi to jak nějaká bachařka (omlouvám se všem Simonám :D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75920
26.12.22 17:05

@zorka99 já jsem měla Karin a Markétu v top 10, když jsem čekala holku, nakonec má teda úplně jiné jméno a R se tam nevyskytuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.12.22 17:12
@beruska9 píše:
Z uvedenych se mi nelibi Brigita, Renata a Doris, ale zejmena u Renaty je to spis asociace na stejnojmennou osobu, nez problem se samotnym jmenem :nevim: U Reginy a Romany je to takove napul, Gabriela, Marketa, Karin v pohode. Moje nej s R je ma dokonce 2 - Rozarka ;)
Ale ja mam od R projmeni, takze bych. s nim spis setrila…holku ale nemam, takze stejne irelevantni :mrgreen:

Rozárka je nádherné jméno… A vůbec mi nepřijde tvrdé… :nevim: a celkově… horko těžko přemýšlím, které jména měla zakladatelka na mysli :lol: že jsou jako měkké, protože nemaji ve jméně R :think: spíš naopak… Co třeba takova Magdaléna, Alena… ty též zní tvrdě a nemají R :lol: tak já nevím… zakladatelko, hoď sem nějaké typy na ty měkké jména, to mě fakt zajímá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
26.12.22 17:14

Přijatelná by pro mě byla Gabriela a Markéta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29872
26.12.22 17:20
@zorka99 píše:
Hodně čtu v diskuzích o jménech, že jsou pro mnohé z vás nevyhovující tvrdá jména. Mně se naopak líbí jména, která mají R. Však holčička nebude miminko celý život. Takže uvádím svůj top: Gabriela, Regina, Brigita, Romana, Renata, Markéta, Karin, Doris a našly by se i další. Které z uvedených je pro vás naprosto nepřijatelné a které ano???

Už od přírody bývají ženy křehké emotivni bytosti a muzi neotřelý nezlomitelny drsnaci. Realita je sice ve skutečnosti jiná, ale to je detail. Tudiz muž se jménem např. pampeliška bude znít stejně blbě jako žena se jménem titan :mrgreen:. Já myslím, ze to je jasný a přirozený jev, že takhle vybíráme jména a ženská se casteji komoli.
Z těch co píšeš bych přijal jedine Karin a Markéta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
26.12.22 17:21

Barevne klubíčko, tak tedy mekka/jemná jména, např. Jasmina, všechny Eli, Lilly, Mia…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze