Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Kockazvysocan píše:
Tak to ani nevím
to jsem také nikdy nečetla, neslyšela ![]()
@Anonymní píše:
Ja mam ve jmene i prijmeni R a jsem za to rada, pripada mi to takove zvucne a smrncovni oproti usislanym jmenam.I za svobodna jsem to tak mela. Stejne tak moje dcera, i kdyz to vubec nebyla podminka aby mela ve jmene R. Na druhou stranu, nektere jmena bych ji nedala i kdyz mi prijdou hezke, protoze jsem si prave predstavila, ze ji jednou bude 50… Jinak si myslim, ze je to hodne subjektivni. Nekomu prijde to same jmeno tvrde, nekomu naopak.
Kdyz uz jsme u tech tvrdych jmen, libi se nekomu jmeno Andrea? Ja jsem o nem pro dceru uvazovala a zajimalo by me jestli jsem jedina komu se libi.
Prosim ponechat anonym, osobni detaily.Precetla jsem si hodne diskusi o vyberu jmena pro holcicky a temer nikde jsem na nej nenarazila.
Edit preklep
Andrea se mi líbí.
@Anonymní píše:
Ja mam ve jmene i prijmeni R a jsem za to rada, pripada mi to takove zvucne a smrncovni oproti usislanym jmenam.I za svobodna jsem to tak mela. Stejne tak moje dcera, i kdyz to vubec nebyla podminka aby mela ve jmene R. Na druhou stranu, nektere jmena bych ji nedala i kdyz mi prijdou hezke, protoze jsem si prave predstavila, ze ji jednou bude 50… Jinak si myslim, ze je to hodne subjektivni. Nekomu prijde to same jmeno tvrde, nekomu naopak.
Kdyz uz jsme u tech tvrdych jmen, libi se nekomu jmeno Andrea? Ja jsem o nem pro dceru uvazovala a zajimalo by me jestli jsem jedina komu se libi.
Prosim ponechat anonym, osobni detaily.Precetla jsem si hodne diskusi o vyberu jmena pro holcicky a temer nikde jsem na nej nenarazila.
Edit preklep
Moje jméno začíná na R a v příjmení jako vdaná jsem měla uprostřed R a byla to celkem tvrdá kombinace. Ted, co se jmenuju jako za svobodna, je to jemnější, ač moje křestní jméno považuju za tvrdé.
@Anonymní píše:
Edit preklep
Andrea je fajn ![]()
@stinga Patricie Odleváková. Ještě se to dá vygooglit. Už je to dlouho.
Mně daleko vic než R ve jméně vadí zdrobnělá jména typu Eliška, Štěpánka, Vendulka apod. Na malé holčičce je to roztomilé, ale na staré bábě už ne. Nebo znám Elišku, od mala je to tlusté dítě a k tomu jméno Eliška… ![]()
@Anonymní píše:
Edit preklep
Andrea je pro mě hezké jméno… není tuctové a ani se moc nedává… Aspoň v mém okolí ne
Jinak také mám ve jméně i v příjmení R. A v pohodě
akorát už ne na dlouho, za chvíli budu mít „ušišlané“ příjmení
a jak říkáš ty… Též spíš nechápu tu posledlost lidí dávat, ještě nejlépe klukovi! který to jméno bude mít do konce života… jméno se Š a v příjmení nejlépe aspoň jedno další Š, v horším připadě ještě i Ř, Č
to je strašný prostě… nechápu, co lidi k tomu vede
jenom proto, že je například Šimon, Matyáš atd… módní, tak to musím nutně dát k příjmení, které je už tak ušišlané? ![]()
@Hanka1 píše:
Mně daleko vic než R ve jméně vadí zdrobnělá jména typu Eliška, Štěpánka, Vendulka apod. Na malé holčičce je to roztomilé, ale na staré bábě už ne. Nebo znám Elišku, od mala je to tlusté dítě a k tomu jméno Eliška…
To jsou přesně ty ušišlané jména, které lidi nejlépe plácnou ke stejně šišlavému příjmení
Jinak Eliška je hezké… Ale jak říkáš, na dospělé ženské už to tak hezké není no. Ale takhle všeobecně to jméno hezké je
To za mě je horší ta Štěpánka… Vendulka je v základním tvaru Vendula ne?
Já mám ráda jména s R, taky mi přijde, že je to zvučné a šmrncovní. Naopak se mi nelíbí různé šišlavé jako Eliška nebo infantilní Aničky, staropanenské Anežky, Alžběty…
@stinga píše:
nepřijatelná Romana - zastaralé jméno a mám k němu morální averzi, Renata také ne, zastaralé a znám staré nesympatické Renaty,
ostatní jména bych brala všechny, Doris se mi teda moc nelíbí, ale ostatní jsou super
Romana se mi taky nelíbí. Máme jednu v široké rodině… je to hrozně hodná ženská… sice jsme se neviděly roky a každý rok mi píše na Vánoce a na narozeniny… ale kouří dvě krabičky denně má zažĺoutlé nehty a “smrdí kouřem snad i po telefonu” ![]()
@darkgreen píše:
Přece i tvrdým jménům se dá říkat hezky. Romaně - Romi, Karle - Kájo. To mně se spíš nelíbí jména se „š“ typu Eliška, Lukáš, Míša, Jonáš, Šimon…aj. je to hrozně šišlavé a v cizině nepoužitelné.To jsou na tom ještě jména s „r“ v pohodě.
No já nevím. Můj kamarád Jonáš je napůl američan a oslovovali ho „Džounas.“ Kolega v práci je Šimon a oslovovali ho „Sajmon.“ Další kolegyně Eliška a říkali ji Lizzie, nebo Eliz. Lukáš byl „Lukas.“ Upuštění š je v angličtině jednoduché jak facka.
@stinga píše:
nepřijatelná Romana - zastaralé jméno a mám k němu morální averzi, Renata také ne, zastaralé a znám staré nesympatické Renaty,
ostatní jména bych brala všechny, Doris se mi teda moc nelíbí, ale ostatní jsou super
Renaty jsou sexy
No, k dotazu - možná proto, že to ženský mají v životě tvrdý a drsný, tak proč jim dávat ještě tvrdě znějící jména. Já jsem Martin, mamka chtěla Lukáše, ale táta tvrdí, že mu to evokovalo ten Večerníček o klukovi z plakátu ![]()
@Salome123 píše:
Já mám ráda jména s R, taky mi přijde, že je to zvučné a šmrncovní. Naopak se mi nelíbí různé šišlavé jako Eliška nebo infantilní Aničky, staropanenské Anežky, Alžběty…
ouí, mám úplně stejný názor ![]()
@Ploskutáček píše:
Renaty jsou sexyNo, k dotazu - možná proto, že to ženský mají v životě tvrdý a drsný, tak proč jim dávat ještě tvrdě znějící jména. Já jsem Martin, mamka chtěla Lukáše, ale táta tvrdí, že mu to evokovalo ten Večerníček o klukovi z plakátu
Martin je určitě hezčí ![]()
Ja mam ve jmene i prijmeni R a jsem za to rada, pripada mi to takove zvucne a smrncovni oproti usislanym jmenam.
I za svobodna jsem to tak mela. Stejne tak moje dcera, i kdyz to vubec nebyla podminka aby mela ve jmene R. Na druhou stranu, nektere jmena bych ji nedala i kdyz mi prijdou hezke, protoze jsem si prave predstavila, ze ji jednou bude 50… Jinak si myslim, ze je to hodne subjektivni. Nekomu prijde to same jmeno tvrde, nekomu naopak.
Precetla jsem si hodne diskusi o vyberu jmena pro holcicky a temer nikde jsem na nej nenarazila.
Prosim ponechat anonym, osobni detaily.
Edit preklep