Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Přece i tvrdým jménům se dá říkat hezky. Romaně - Romi, Karle - Kájo. To mně se spíš nelíbí jména se „š“ typu Eliška, Lukáš, Míša, Jonáš, Šimon…aj. je to hrozně šišlavé a v cizině nepoužitelné. ![]()
To jsou na tom ještě jména s „r“ v pohodě.
@zorka99 píše:
Hodně čtu v diskuzích o jménech, že jsou pro mnohé z vás nevyhovující tvrdá jména. Mně se naopak líbí jména, která mají R. Však holčička nebude miminko celý život. Takže uvádím svůj top: Gabriela, Regina, Brigita, Romana, Renata, Markéta, Karin, Doris a našly by se i další. Které z uvedených je pro vás naprosto nepřijatelné a které ano???
Jaktože tam nemáš moje jméno?
![]()
@zorka99 píše:
Hodně čtu v diskuzích o jménech, že jsou pro mnohé z vás nevyhovující tvrdá jména. Mně se naopak líbí jména, která mají R. Však holčička nebude miminko celý život. Takže uvádím svůj top: Gabriela, Regina, Brigita, Romana, Renata, Markéta, Karin, Doris a našly by se i další. Které z uvedených je pro vás naprosto nepřijatelné a které ano???
JInak se mi hodně nelíbí, odjakžíva, Gabriela.
Pak jména na S a jednoznačně v neoblibě vede Tereza.
Dcera se jmenuje Patricie, taky to není uplně měkké a přitom tak libozvučné ![]()
@beruska9 taky znám Renatu hroznou krá. vu, která mi svého času docela ničila život. Takže tohle jméno NIKDY
i po těch dvaceti letech se mi navaluje.
Markéta, Romana, Renáta i Gabriela mi přijdou naprosto v pohodě a dávají se tu a tam pořád. Karin je spíš pro dospělou ženu, u dítěte mi to moc neladí. Ale Brigita, Doris a Regina se mi nelíbí vůbec, podle mě se do našeho prostředí nehodí.
@Kockazvysocan Patricie byla ta medička, dnes doktorka, co na kolejích zavraždila svou kamarádku…takže tady jsem si na to hned vzpomněla… ![]()
@zorka99 píše:
Kdybych si musela z techto jedno vybrat, vybrala bych si Karin. Prvnich pet jmen mi prijde az hnusna. Ale treba Zorka, Zora se mi libi
Líbí se mi jména s R, pokud jsou k měkkému příjmení.
Obě moje dcery mají ve jméně R.
@truelly píše:
@Kockazvysocan Patricie byla ta medička, dnes doktorka, co na kolejích zavraždila svou kamarádku…takže tady jsem si na to hned vzpomněla…
Tak to ani nevím
Líbí se mi téměř všechna tebou uvedená a klidně bych tak dceru pojmenovala, ale mně spíš záleží na tom, jak se jména hodí k příjmení.
Například k typickému českému příjmení bych nedávala cizí křestní - Doris Kovářová zní prostě divně. Chápu, že se jednou vdá, ale pro můj pocit bych jí radši dala Markéta Kovářová. Jen pro upřesnění. ![]()
@Fialka000 píše:
Pro každého je tvrdé jméno něco jiného, ségra je Klára a cely život se ji někdo ptá, zda ji nevadí oslovení “Kláro”, že je to strašně tvrdý..Pro mě je třeba strašně tvrdé jméno Simona, jak už tu někdo psal, přijde mi to jak nějaká bachařka (omlouvám se všem Simonám
)
Do jména Klára jsem dozrála letos. Pár let zpět se mi to jméno vyloženě nelíbilo. Teď bych tak klidně pojmenovala dcerku. Stejné dozrání mám u jména Marta. Krásná jména
@zorka99 píše:
Nelíbí se mi, Romana, Regina, Doris. Markéta, Gabriela, Karin jsou hezká jména.
To prý i Lenka a Dominika. Neřeším, Znám spokojené Kláry, Dominiky i Lenky ![]()