Proč jsou méně oblíbená tvrdá dívčí jména?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
311
26.12.22 17:36

Přece i tvrdým jménům se dá říkat hezky. Romaně - Romi, Karle - Kájo. To mně se spíš nelíbí jména se „š“ typu Eliška, Lukáš, Míša, Jonáš, Šimon…aj. je to hrozně šišlavé a v cizině nepoužitelné. :-D

To jsou na tom ještě jména s „r“ v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
26.12.22 17:47
@zorka99 píše:
Hodně čtu v diskuzích o jménech, že jsou pro mnohé z vás nevyhovující tvrdá jména. Mně se naopak líbí jména, která mají R. Však holčička nebude miminko celý život. Takže uvádím svůj top: Gabriela, Regina, Brigita, Romana, Renata, Markéta, Karin, Doris a našly by se i další. Které z uvedených je pro vás naprosto nepřijatelné a které ano???

Jaktože tam nemáš moje jméno? :zed: :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
26.12.22 17:50
@zorka99 píše:
Hodně čtu v diskuzích o jménech, že jsou pro mnohé z vás nevyhovující tvrdá jména. Mně se naopak líbí jména, která mají R. Však holčička nebude miminko celý život. Takže uvádím svůj top: Gabriela, Regina, Brigita, Romana, Renata, Markéta, Karin, Doris a našly by se i další. Které z uvedených je pro vás naprosto nepřijatelné a které ano???

JInak se mi hodně nelíbí, odjakžíva, Gabriela.
Pak jména na S a jednoznačně v neoblibě vede Tereza.

Dcera se jmenuje Patricie, taky to není uplně měkké a přitom tak libozvučné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8866
26.12.22 17:51

@beruska9 taky znám Renatu hroznou krá. vu, která mi svého času docela ničila život. Takže tohle jméno NIKDY :pocitac: :poblion: i po těch dvaceti letech se mi navaluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24716
26.12.22 17:52

Markéta, Romana, Renáta i Gabriela mi přijdou naprosto v pohodě a dávají se tu a tam pořád. Karin je spíš pro dospělou ženu, u dítěte mi to moc neladí. Ale Brigita, Doris a Regina se mi nelíbí vůbec, podle mě se do našeho prostředí nehodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8866
26.12.22 17:54

@Kockazvysocan Patricie byla ta medička, dnes doktorka, co na kolejích zavraždila svou kamarádku…takže tady jsem si na to hned vzpomněla… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
26.12.22 17:55
@zorka99 píše:

Kdybych si musela z techto jedno vybrat, vybrala bych si Karin. Prvnich pet jmen mi prijde az hnusna. Ale treba Zorka, Zora se mi libi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
26.12.22 17:58

Líbí se mi jména s R, pokud jsou k měkkému příjmení.
Obě moje dcery mají ve jméně R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
26.12.22 17:59
@truelly píše:
@Kockazvysocan Patricie byla ta medička, dnes doktorka, co na kolejích zavraždila svou kamarádku…takže tady jsem si na to hned vzpomněla… :oops:

Tak to ani nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4493
26.12.22 18:00

Líbí se mi téměř všechna tebou uvedená a klidně bych tak dceru pojmenovala, ale mně spíš záleží na tom, jak se jména hodí k příjmení.
Například k typickému českému příjmení bych nedávala cizí křestní - Doris Kovářová zní prostě divně. Chápu, že se jednou vdá, ale pro můj pocit bych jí radši dala Markéta Kovářová. Jen pro upřesnění. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
26.12.22 18:00
@Fialka000 píše:
Pro každého je tvrdé jméno něco jiného, ségra je Klára a cely život se ji někdo ptá, zda ji nevadí oslovení “Kláro”, že je to strašně tvrdý.. :D Pro mě je třeba strašně tvrdé jméno Simona, jak už tu někdo psal, přijde mi to jak nějaká bachařka (omlouvám se všem Simonám :D )

Do jména Klára jsem dozrála letos. Pár let zpět se mi to jméno vyloženě nelíbilo. Teď bych tak klidně pojmenovala dcerku. Stejné dozrání mám u jména Marta. Krásná jména

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8866
26.12.22 18:01

@fotze drsný nick :P :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8866
26.12.22 18:02

@mrazik6 Klára je prý karmické jméno. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15284
26.12.22 18:05
@zorka99 píše:

Nelíbí se mi, Romana, Regina, Doris. Markéta, Gabriela, Karin jsou hezká jména.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
26.12.22 18:05

To prý i Lenka a Dominika. Neřeším, Znám spokojené Kláry, Dominiky i Lenky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze