Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky,
Chtěla bych vás poprosit o radu
Čekáme chlapečka a nemůžeme vybrat jméno. Termín máme už za necelé dva týdny
a s manželem jsme oba strašně nerozhodní
Co se Vám líbí víc?
David (po tatínkovi)
Kristián nebo Nikolas? Příjmení je Pocar ![]()
Příspěvek upraven 30.12.22 v 13:33
Kristián. Pak David. Samuel se mi nelíbí, i když k příjmení se hodí
Kristián
Toho jsem taky chtěla. Davida jsem ve výběru neměla. Tak se jmenoval ex přítel. Ale je to hezké jméno.
Mimo výběr se mi líbí Theodor nebo Metoděj.
Po rodičích jméno bych nedala.
Nejvíc se mi líbí Kristián.
David je taky pěkné - Edit: ale jména po rodičích se mi nelíbí, pokud tedy manžel nechce byt za 10- 15 let “stary” David.
Samíku už je nějak moc.
Příspěvek upraven 30.12.22 v 13:53
@Illy91 píše:
Ahoj holky,
Chtěla bych vás poprosit o raduČekáme chlapečka a nemůžeme vybrat jméno. Termín máme už za necelé dva týdny
a s manželem jsme oba strašně nerozhodní
Co se Vám líbí víc?
David (po tatínkovi)
Kristián nebo Nikolas? Příjmení je PocarPříspěvek upraven 30.12.22 v 13:33
David je příšerné jméno, pardon. Vůbec bych nedávala jméno hebrejského původu a největší zlo jsou jména děděná skrze generace.
Nevím, kolik je statisticky Kristiánů, ale přijde mi to jako fajn jméno, se kterým se téměř vůbec nesetkávám.
Na Nikolase názor nemám, ale řekla bych, že hrozí různé zkomolené varianta, a i když je to jméno řeckého původu, spoustě lidem by mohlo evokovat Rusko.
Kristián je děsné jméno, to bude Kikin nebo Kríša
Nicolas a Samuel se mi nelíbí a jméno po rodičích bych nedala. Hledala bych dál
Jméno po rodičích je pomsta. Celý život bude mít nálepku mladý a starý nebo mladší a starší.
Taky jsem to vyfasovala. Vždycky jsem ta… mladší
.
Leda dát dvě jména a otce to druhé, ať se používá to první. Nikolas je taky hezké jméno. Ale moc mi nesedí k příjmení.
David, to je aspoň jméno vhodné pro dospělého chlapa. Nic proti Nicolasovi, pokud se narodí mimino Řekům v Řecku, ale do našeho prostředí je to otřes, Kristiána bych nechala v tom filmu pro pamětníky a děcko pojmenovala David, jednoduché, nadčasové, nezkomolitelné a případně i univerzální, pokud vyrazí do světa.
David a nebo Kristián. Samuela ne…
Osobně mi Samuel přijde jak jméno z telenovely. Za druhé mám pár známých (z hřišť) které na své děti afektovaně řvaly „Samíčku! Samíku!“ Takže mi se to jméno fakt hrozně zprotivilo.
Však nemusíte mít jméno vybrané hned. Vyberte si třeba tři a až se malý narodí, tak se rozhodnete jestli vypadá na Davida nebo Kristiána ![]()