Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Zdravím máme takový problém
V celém baráku bojujeme s vlhkostí
Dnes sem převlíkala po dvou týdnech našemu malému postýlku a když sem zvedla matraci tak deska od monitoru dechu byla mokrá a na potahu matrace plíseň
Tak sem hned potah sundala a dala vyprat
Ale pak sem si všimla že i samotná matrace má plíseň ![]()
Máme pro malého paměťovku a tak se ptám
Můžu jí vzít třeba savem nebo něčím jiným proti plísní?
V postýlce má teď druhou matraci která je náhradní
Děkuji předem za radu
Vlhkost pod matraci kondenzuje, kdyz je ve styku se studenou plochou. Jestli mate moznost, dejte pod matraci rost, aby to dychalo. Asi to neprehanite s topenim.
@Kikimiki1111 vyhodit..tohle je hluboko uvnitř, ničím to nevycistis.. chce to dobře topit a větrat
@Pudloslava no právě malý má 5 měsíců a ještě minimálně měsíc a půl ho chceme nechat na monitoru dechu Právě
Jako jistotu
Topíme a větráme přesně tak jak poradil majitel právě
I pod námi mají problém s vlhkostí a plísní
@martina.se právě co sme tak všichni koukali tak to vypadá že je to na povrchu
I podle toho že je trochu “naříznutá”
Proto zkouším jestli někdo nemá zkušenost ![]()
Matraci vyhodit, plíseň z toho nedostaneš bude hluboko a u mimca bych to fakt neriskovala. Když bojujete s vlhkostí a musíš mít monitor, tak ráno po probuzení tu matraci zvedni a nech ji stát jakoby kolmo, ať vetra. To se stava, když máš matraci na něčem, kde to nevetra. A koupit odsávačku vlhkosti, to vytáhne ze vzduchu vodu.
@Kriss Tina již sem psala výš že v místě plísně je “naříznutá” a všichni sme se shodli že to vypadá jen jako povrchová
Samozřejmě máme ceresit v každé místnosti a větráme často a i topíme jak nám bylo řečeno
@Kikimiki1111 píše:
@martina.se právě co sme tak všichni koukali tak to vypadá že je to na povrchu
I podle toho že je trochu “naříznutá”
Proto zkouším jestli někdo nemá zkušenost
To se ti zdá, ale ona projede a usadí se uvnitř..vyhodit.. nedáš to ničím dolů
@Kikimiki1111 Ceresit je na prd, to nevytahne nic, kup elektrickou, to ti vytahne klidně 2l za noc. Ono stačí když třeba v bytě susis prádlo a ta vlhkost hrozně stoupá. S matrací dělej jak myslíš no, já bych si to na triko nevzala nechat spát miminko v plísní, ona nemusí být hned vidět.
@Kikimiki1111 jakym zpusobem vetrate a topite? Vetsina lidi to dela spatne. Jinak matraci bych vyhodila, nebechala bych na tom spat male dite, aby to dychalo
Stalo se mi to samé, matraci jsme bez přemýšlení vyhodila a koupila za 300Kč novou molitanovou. Radši ať spí na obyč, než na plísni. Nevěřím, že se spory plísně dají dokonale odstranit. Měla jsem jen rošt, pod monitorem slabý sololit a stejně to zplesnivělo. Prodavačka v babyobchodě mi říkala, že se to stává maminkám docela často.
@Kikimiki1111 píše:
@Kriss Tina již sem psala výš že v místě plísně je “naříznutá” a všichni sme se shodli že to vypadá jen jako povrchová
Samozřejmě máme ceresit v každé místnosti a větráme často a i topíme jak nám bylo řečeno
Spóry plísně, kterými se šíří, jsou neviditelné. Můžou i poletovat ve vzduchu
@Ernais minimálně 10× denně větráme v celém baráku a topíme na 22,5 stupňů
@Kriss Tina to mi je jasné
Mi spíš jde o to že novou stejnou matraci už údajně Jysk ani jiné obchody nemají a ani prý už nebude tak sem myslela že se možná dá nějak zachránit
Asi kouknu v tom případě po nové no