Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Získali jsme palandu se dvema matracemi z nejake ubytovny - chcem to na chatu, Prosim nepiste mi, ze vy byste si koupili nove (ty penize vam ale preji).
Matrace jsou desne nacuchle cigaretovym kourem, mate nejake triky, jak se toho v kratke dobe zbavit? Manzel je vycucne vysavacem, vetrame venku.
Dik za napady.
Větrat a větrat - nechala bzch je klidně pár dnů venku v suchu.
Palanda je super!
ale matrace bych nové koupila nové, vždyť nevíš přece, kdo na nich spal za zablešeného ožralu, ještě z ubytovny a pro děti? Nové stojí ty nejobyčejnější pár stovek.
@Pudloslava nechat někde bokem stát, časem vyvětrají.. rychlá verze je akorát desinfekční spray ![]()
Co někdo s tím tepovacím vysavačem?
Lehce je opláchne, vysaje a ovoní a pak bych je hodila ven, pokud to bude možné ![]()
Kdyby si mela nebi si mohla pujcit parni cistic tak by to bylo bezva
Máš tepovač? Vytepovat. Popř. vyčistit vanischem, nechat vymrznout v mrazu -ale pozor v suchým mrazu -přes noc bych je venku nenechala mohly by navlhnout. určitě se vyvětrají, ale bude to pár dní trvat. Nebo mě napadá nechat vyčistit v čistírně
Všem jde o cenu, aby to nebylo dražší než nová matrace.
Podivat se po okoli, jestli nekdo nenabizi sluzby cisteni parnim strojem…
Segra ho ma, stal sedesat tisic a je fakt vymazleny… Aby to ale nakonec nebylo drazsi nez koupit v jysku matracky nove… ![]()
Ještě mě napadá jestli nemá matrace sundavatelný potah, tak potahy rozpáret nechat matraci na marazu vyvětrat a ušít nový potahy - to by si zvládla nebo někdo z rodiny
popř se dají koupit nové potahy sundavatelné -ale cenu taky netuším, klik to tak může stát
@Pudloslava dla bych je ven pod nějaký přístřešek, tam je nechala několik dní a pozvala si čistice. Ono to fakt není drahý, nechávala jsem teď na podzim čistit koberce ve dvou pokojích já nevím 70-75 metrů a platila jsem tuším 6 stovek, a ten jeden koberec byl fakt kekel ![]()
Nebo bych je nechala venku na mrazu, pokud jde stáhnout potah tak ten bych vyprala a do rozprašovače byl si naředila ocet s vodou a tím to průběžně stříkala.
Jestli máš strach že by ti potom potah nešel navléknout zpátky tak mám zlepšovák, udělej na matraci igelitový obal/tunel a půjde to hezky. Ten igelit pak vytáhneš.
Vyvětrat, co jde vyprat (pokud má sundavatelná poslak) a postřákala bych to sanytolem, měl by to stahnout alespon o něco a je to dezinfekce bez chloru. A nebo to přejet nějakým čističem, parnim nejlépe nebo alespo vodnim. Ale tou dezinfekcí bych to vzala každopádně. ![]()
Když už by nové nešly, tak bych je vyčistila, jak holky radí a až by napadl sníh, nechala bych je ve sněhu a pořádně na mraze vymrazit
@ynax
chtěla jsem říct to samé. Jinak ještě desinfekce, mýdlová voda s octem, nebo jedlou sodou
Ještě jsem si vzpoměla, v drogerii jsem viděla rozprašovač asi 200ml, pohlcovač cigaretového kouře, asi za 100 kč, nevím jestli to funguje ![]()