Matrace nasmrádlá kouřem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
43028
12.12.13 08:53

Matrace nasmrádlá kouřem

Získali jsme palandu se dvema matracemi z nejake ubytovny - chcem to na chatu, Prosim nepiste mi, ze vy byste si koupili nove (ty penize vam ale preji).

Matrace jsou desne nacuchle cigaretovym kourem, mate nejake triky, jak se toho v kratke dobe zbavit? Manzel je vycucne vysavacem, vetrame venku.

Dik za napady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
639
12.12.13 09:00

Větrat a větrat - nechala bzch je klidně pár dnů venku v suchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
12.12.13 09:01

Vymrazit a co jde (povlak) tak vyprat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2259
12.12.13 09:05

Palanda je super! :palec: ale matrace bych nové koupila nové, vždyť nevíš přece, kdo na nich spal za zablešeného ožralu, ještě z ubytovny a pro děti? Nové stojí ty nejobyčejnější pár stovek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.12.13 09:08

@Pudloslava nechat někde bokem stát, časem vyvětrají.. rychlá verze je akorát desinfekční spray :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
12.12.13 09:12

Co někdo s tím tepovacím vysavačem? :think: Lehce je opláchne, vysaje a ovoní a pak bych je hodila ven, pokud to bude možné :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
12.12.13 09:29

Kdyby si mela nebi si mohla pujcit parni cistic tak by to bylo bezva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
12.12.13 09:29

Máš tepovač? Vytepovat. Popř. vyčistit vanischem, nechat vymrznout v mrazu -ale pozor v suchým mrazu -přes noc bych je venku nenechala mohly by navlhnout. určitě se vyvětrají, ale bude to pár dní trvat. Nebo mě napadá nechat vyčistit v čistírně :?: Všem jde o cenu, aby to nebylo dražší než nová matrace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
12.12.13 09:32

Podivat se po okoli, jestli nekdo nenabizi sluzby cisteni parnim strojem…

Segra ho ma, stal sedesat tisic a je fakt vymazleny… Aby to ale nakonec nebylo drazsi nez koupit v jysku matracky nove… :think:

• Citovat
  • Upravit
5173
12.12.13 09:36

Ještě mě napadá jestli nemá matrace sundavatelný potah, tak potahy rozpáret nechat matraci na marazu vyvětrat a ušít nový potahy - to by si zvládla nebo někdo z rodiny ;) popř se dají koupit nové potahy sundavatelné -ale cenu taky netuším, klik to tak může stát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
12.12.13 09:48

@Pudloslava dla bych je ven pod nějaký přístřešek, tam je nechala několik dní a pozvala si čistice. Ono to fakt není drahý, nechávala jsem teď na podzim čistit koberce ve dvou pokojích já nevím 70-75 metrů a platila jsem tuším 6 stovek, a ten jeden koberec byl fakt kekel :poblion:
Nebo bych je nechala venku na mrazu, pokud jde stáhnout potah tak ten bych vyprala a do rozprašovače byl si naředila ocet s vodou a tím to průběžně stříkala.
Jestli máš strach že by ti potom potah nešel navléknout zpátky tak mám zlepšovák, udělej na matraci igelitový obal/tunel a půjde to hezky. Ten igelit pak vytáhneš.

• Citovat
  • Upravit
2777
12.12.13 09:48

Vyvětrat, co jde vyprat (pokud má sundavatelná poslak) a postřákala bych to sanytolem, měl by to stahnout alespon o něco a je to dezinfekce bez chloru. A nebo to přejet nějakým čističem, parnim nejlépe nebo alespo vodnim. Ale tou dezinfekcí bych to vzala každopádně. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
12.12.13 10:02

Když už by nové nešly, tak bych je vyčistila, jak holky radí a až by napadl sníh, nechala bych je ve sněhu a pořádně na mraze vymrazit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2390
12.12.13 10:11

@ynax :palec: chtěla jsem říct to samé. Jinak ještě desinfekce, mýdlová voda s octem, nebo jedlou sodou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
12.12.13 10:16

Ještě jsem si vzpoměla, v drogerii jsem viděla rozprašovač asi 200ml, pohlcovač cigaretového kouře, asi za 100 kč, nevím jestli to funguje :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný