Matrace pro těžší

36
30.7.24 17:02

Matrace pro těžší

Dobrý den. Doporučíte někdo matraci pro těžší jedince? Manžel má 130kg a já 70kg ( bude i víc asi, jsem těhotná na začátku). Asi nějaká střední tvrdost, ale hlavně aby něco vydržela. Noo a nestála majlant. Chtěli jsme si dát darek k Vánocům, bohužel se ukázalo, že stará už to nedává ( vymezují péra). Takže i třeba s rychlým dodáním max do 14dnu.
Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4499
30.7.24 17:17

Máme opakovaně matrace od české firmy Řešeto. Jsme spokojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30318
30.7.24 18:01

Máme teď taky objednáno z řešeto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
30.7.24 19:07

@Paní.Norrisová děkuji. Koukala jsme na to a našla jsem tedy jen nosnost do 150kg.. Jestli to chápu správně, tak my potřebujeme 200kg nosnost. Ale napsala jsem jim a třeba tam něco mít pro nás budou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
30.7.24 20:04

@smile_xxx děkuji. Můžu se jen zeptat k čemu byste tu nejtvrdší matraci přirovnala? Je to jako " deka na zemi"? Nebo je to jako by člověk úplně ležel na zemi? Vůbec si to neumím představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
30.7.24 20:18

@smile_xxx dobře i tak děkuji. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
30.7.24 20:42
@Gimlik píše: Více

Pokud máte s manželem tak velký rozdíl hmotností, tak hlavně potřebujete dvě oddělené matrace. Takže řeš nosnost jen pro jednu matraci, bez sčítání.

(dvě oddělené matrace jsou ideál skoro u všech lidí, ne vždycky se sejdou požadavky na tuhost, nosnost apod.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
30.7.24 21:01

@SlečnaDahlia bohužel naše postel má rozměry 140×200cm, což se bere ještě jako jednolůžko, prý. Máme malý domek a malé místnosti.. 😏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5064
30.7.24 21:07

@Gimlik ty bláho, neříkej, že tam nenacpete 180 cm? Na 140 cm společné matraci, to musí být vyspání. Já osobně bych řešila postel, a to z hlediska kvality spánku. Ikdybych měla postel ode zdi ke zdi. Popřemýšlej a koukej do budoucnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4499
30.7.24 21:10
@SlečnaDahlia píše: Více

Souhlasím se vším. Je to i pohodlnější při otáčení a když vyndáváme něco zpod postele. :)
A jinak mě například vyhovuje tvrdost 3 a manželovi 4. Na jeho mám už docela problém spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
30.7.24 21:54

@AstraG já jsem nikde nepsala, že se nevyspime. Jsme takto spokojeni. Když jsme spolu začínali, tak jsme spolu spali na jednolůžku a úplně v pohodě. Nám taková velikost postele vyhovuje, tak opravdu nemáme v plánu ji měnit. A ano, máme to tu malinké.. Máme postel v obýváku, který má cca 4×5 metrů. Do toho se musejí vmestnat nějaké skříňky, gauc a nějaký prostor pro syna na hraní.. Synovi jsme přenechali naší ložnici, jelikož ta je ještě menší a postel tam zabirala většinu prostoru a druhá už by se tam nevešla. Takže vlastně ani nevím co řešíte. Když to vyhovuje nám, tak to nemusí vyhovovat vám. Každý má něco. A my jsme takto opravdu spokojený. Vy si kupte klidně postel přes celou místnost, ale nám tato stačí. A opravdu se na ni vyspíme krásně. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
30.7.24 21:56

@Paní.Norrisová a vám ta mezera mezi matracemi nevadí? Já bych teda stejne musela pořídit přímo na míru, jelikož 70×200 jsem nikde neviděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
30.7.24 22:00

Jinak děkuji všem za rady. Asi bude nelepší prolézt i nějaké kamenné obchody a vyzkoušet si tvrdost než se rozhodneme pro nějakou. Snad to ta současná ještě chvilku vydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný