Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
mám dotaz týkající se skvrny na matraci. Loni v létě jsme koupili matraci GOLD F70 Dreamzone (z 9000,– Kč byla zlevněna na polovinu). Tento týden se na ní ve spodní části v oblasti hlavy objevila hnědá na dotek vlhká skvrna - na jednom místě pouze(i po 3 dnech je na dotek vlhká - bez zápachu). Přitom matraci přetáčím dle návodu, je umístěna v suchém prostředí, spí na ní dospělá osoba.
Vlastníme další 3 matrace stejného typu - používány jsou stejně, nic na nich není.
Chtěla bych se zeptat, jestli s tím někdo nemáte zkušenost. O plíseň se evidentně nejedná (rošt, ani postel plesnivé nejsou), k promočení matrace nedošlo (jednalo se o část, která leží na roštu).
Kolem skvrny na fotografii je stín hlavy při focení
- není to vlhká skvrna ![]()
[* *]
Tak plisne muzou mit ruzne barvy, nektere jsou i do cervena, takze bych preci jen tipla plisen.
Takovy flek se neobjevi zniceho nic. Pokud tam nemuze neco kapat zezhora nebo mas jistotu, ze tam nocleznik treba mohutne neslini, tak me jiny puvod skvrny nenapada
Mi to připadá jako rez.
Jakou máš postel? Kovovou, nebo dřevěnou? ![]()
@WERISKA píše:
Mi to připadá jako rez.Jakou máš postel? Kovovou, nebo dřevěnou?
Jo máš recht a jestli je pod tou částí matrace zrovna to něco, tak to může být vlhké jestli na to koukne hned po ránu..
@k.jerabina Ja bych ty fotky i s popisem problemu poslala prodejci. Jeste to mas v zaruce…
My jsme totiž měli to samé…A kovou postel. Byla krásná, ale k prdu
![]()
No jo, jenze ta skvrna je uprostred toho matrace, ne?
Neni jakoby na jedne nebo druhe strane…
Postel je dřevěná…když by to byla plíseň, byla by přeci i na „protistraně“, ta je čistá. Ještě ke všemu byla matrace v ochranném potahu a zvláštní je, že ten byl postižený nejmíň…při plísni by to bylo přeci obráceně, ne?!
@k.jerabina to si prave myslim, ze ta plisen muze byt uvnitr, kde se drzi vlhko z potu, povrch vyschne, plisen roste, kde je porad aspon trochu mokro.
Je pravda, ze to vypada i jako rez, ale to leda ze by mezi temi kusy bylo zapadly kus zeleza, nejaka sponka, svorka…